in

Wes Anderson, The French Dispatch Sonrası Yeni Filminin Çekimlerine Başlıyor

Wes Anderson, henüz son eseri The French Dispatch izleyici ile buluşmadan yeni filmi için hazırlıklara başladı. Detayları bilinmeyen yapımın prodüksiyonu bu yaz gerçekleştirilecek.

wes anderson yeni filmi
- Reklam -
- Reklam -

Henüz son yapımı The French Dispatch vizyona girmemiş olsa da Wes Anderson yeni filmi için hazırlıklara başladı. Ünlü yönetmen sıradaki yapımının çekimlerine önümüzdeki yaz aylarında başlayacak.

Adrien Brody, Tilda Swinton, Bill Murray ve Timothée Chalamet gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran The French Dispatch filmi beyaz perde ile buluşmak için gün sayıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle prodüksiyon süreci aksayan yapımlar arasına katılan filmin galası nihayet bu temmuz gerçekleştirilecek olan 2021 Cannes Film Festivali’nde yapılacak. İzleyiciler Anderson özlemini giderirken usta yönetmen sıradaki yapım için sete girmiş olacak.

İlk uzun metraj deneyimini 1996 yılında Bottle Rocket ile yaşayan Anderson, o zamandan günümüze pek çok film ile karşımıza çıktı. Yönetmenlik anlayışı, kendine has tarzı ve seçtiği otantik oyuncularla sıkça gündeme gelen Anderson; dikkat çekici reklam filmleri ile de anılmayı başardı.

- Reklam -

Rushmore (1998), The Royal Tenenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), The Darjeeling Limited (2007), Fantastic Mr. Fox (2009), Moonrise Kingdom (2012) The Grand Budapest Hotel (2014) ve Isle of Dogs (2018) gibi eserleri filmografisine ekleyen Wes Anderson, şimdi yeni filmi için çekim hazırlıklarına başlamış durumda.

Yeni Wes Anderson Filmi Hakkında Pek Fazla Detay Bilinmiyor

Daha önce romantik bir öyküye odaklanacağı açıklanan, ardından bir grup gencin ergenlik dönemini konu alacağı öne sürülen yapım hakkında elimizde çok fazla bilgi yok. Michael Cera ve Jeff Goldblum gibi oyuncuların kadrosunda yer alması beklenen yapımın resmi adı ve konusu henüz açıklanmadı.

wes anderson The French Dispatch film

Ancak The Film Stage adlı sinema sitesi, Wes Anderson’ın sıradaki filminin bu yaz prodüksiyon aşamasına geçeceğini kesin olarak duyurdu.

- Reklam -

Çekimleri İspanya’da gerçekleştirilecek yapım öncesinde Wes Anderson’ın Madrid’in Chinchon bölgesine gittiği ifade edildi. Prodüksiyon için çöl ortamını andıran dekorların hazırlandığı da öne sürülüyor. Fakat gelen bilgilere göre filmin türü western olmayacak.

Yeni Wes Anderson filminin çekimleri bu temmuz ayında başlayacak ve prodüksiyon süreci eylül ayına dek sürecek. Anlayacağınız önümüzdeki aylarda yapımın diğer detaylarının gün yüzüne çıkması son derece olası.

The French Dispatch vizyon tarihi ise henüz açıklanmadı. Yapımdan yayınlanan fragmanı buradan izleyebilrisiniz.

Sizin yeni filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Film Stage

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Northman

Lighthouse Yönetmeninin Yeni Filmi The Northman 2022’de Çıkacak

Göbeklitepe dikili taş kopya bm

Göbeklitepe’deki Dikili Taşın Kopyası, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde Sergilenecek