in

Will Smith, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Üyeliğinden İstifa Ettiğini Duyurdu

Will Smith, Akademi üyeliğinden istifa etti. 94. Oscar Ödülleri töreninde yaşanan tokat krizinden sonra ünlü oyuncu yönetimin kararını beklemeden üyelikten ayrıldı.

Will Smith, Akademi Üyeliğinden İstifa Etti
- Reklam -
- Reklam -

Will Smith, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğinden istifa etti. Ünlü oyuncu 2022 Oscar Ödülleri töreni sırasında Chris Rock’a yaptığı şaka nedeniyle tokat atmış ve sözlü hakarette bulunmuştu.

94. Oscar Ödülleri Töreni geçen hafta pazar gecesi gerçekleşti ve 2021 yılında vizyona giren en iyi filmler ödüllendirildi. Ancak geceye asıl damgasını vuran olay, En İyi Belgesel kategorisinde kazanan ismi sunmak için sahneye gelen Chris Rock’ın, Jada Pinkett Smith hakkında yaptığı şaka sonrası eşi Will Smith’in sahneye gelip kendisini tokatlaması ile yaşandı. Sonrasında yerine geçen ve küfürlü bir şekilde Rock’a bağırarak hakaret eden Will Smith gündeme oturdu.

Tartışmalı hareketleri sonrası kısa bir süre içerisinde sosyal medya üzerinden özür dileyen Will Smith’in Oscar heykelciğinin geri alınıp alınmayacağı merak ediliyordu. Akademi yönetimi Smith’in cezasız kalmayacağını ve şu anda belli bir yaptırım üzerinde tartıştıklarını duyurmuştu. Ancak belli ki, Will Smith kararı beklemeden kendi cezasını kendi kesmeye karar verdi ve Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden istifa etti.

- Reklam -

Ünlü oyuncu yaptığı açıklamada, eylemlerini “şok edici, acı verici ve affedilemez” olarak nitelendirdi ve Akademi Yönetim Kurulu’nun uygun gördüğü ek sonuçları da kabul edeceğini ifade etti.

Akademi Üyeliğinden İstifa Eden Will Smith: “Akademi’nin Güvenine İhanet Ettim”

will smith - chris rock tokat

King Richard’daki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Will Smith, istifası sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kırdıklarımın listesi oldukça uzun. Chris’i, ailesini, birçok arkadaşımı ve sevdiklerimi, ödül gecesine katılanları ve tüm dünyada töreni canlı şekilde evinden izleyen izleyicileri içeriyor. Akademinin güvenine ihanet ettim. Diğer adayları ve kazananları, olağanüstü çalışmalarını kutlama ve kutlanma fırsatından mahrum ettim. Kalbim kırık.”

- Reklam -

Smith’in istifasını kabul eden Akademi, 18 Nisan’da toplanacaklarını ve ayrıca bir yaptırım için konuşacaklarını duyurdu. Şimdilik Smith’in ödülünün geri alınması beklenmiyor.

Aktörün Akademi’den ayrılmasıyla birlikte bundan sonra oyuncu Oscar’a aday olan yapımlar için oy kullanamayacak.

Will Smith’in Akademi’den istifa etmesi sizce doğru bir karar mıydı? Oyuncuya nasıl bir yaptırım uygulanmasını bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    İyi yapmış, çünkü kendisine ya da eşine hakaret edildiğini düşünüyorsa bunu törenden sonra o kişiyle görüşüp halletmeliydi. Böylesine önemli bir etkinlikte, milyonlarca ‘şiddete eğilimli insan’ a canlı canlı örnek olmamalıydı. Sonuçta orası bir film sahnesi değil, gerçek dünyada gerçek bir mekan. Zor gelse de, bir sanatçı iyi yönde örnek olmak zorunda, bana göre.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bruce Willis razzie ödülü iptal edildi

Bruce Willis’e Verilen Razzie Ödülü, Ünlü Oyuncunun Hastalığı Nedeniyle İptal Edildi

Mıgırdiç Margosyan ölüm haberi

Yazar Mıgırdiç Margosyan Hayatını Kaybetti