in

Akademi’nin Will Smith Kararı Belli Oldu: Yıldız Aktör Oscar Ödülleri’nden 10 Yıl Boyunca Men Edildi

Will Smith hakkındaki karar belli oldu. Akademi, yıldız oyuncuyu Oscar Ödülleri Töreni’nden 10 yıl süreyle men etti. Smith, karara saygı duyduğunu açıkladı.

will smith oscar ödülleri ceza kararı
- Reklam -
- Reklam -

Will Smith, Oscar Ödülleri Töreni’nden 10 yıl süreyle men edildi. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi yıldız oyuncu hakkındaki kararını açıkladı. Konuya dair yorumlarını paylaşan aktör, ’karara saygı duyduğunu’ açıkladı.

94. Oscar Ödülleri kazananlarının açıklandığı törene, Will Smith’in komedyen Chris Rock’a tokat atması damga vurmuştu. Sözlü ve fiziksel şiddet, tüm geceye gölge düşürmüştü. Rock’ın Smith’in eşi Jada Pinkett hakkında yaptığı GI Jane göndermeli şaka sonrası olaylar karışmış ve ödüllü aktör milyonların gözü önünde Rock’a tokat atmıştı. Bununla sınırlı kalmayan Smith, küfürlü sözlerle şiddete devam etmişti.

Yaşananlardan 40 dakika sonra En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanan aktör, ödül konuşmasına Rock’ın adını anmamış ancak ertesi gün sosyal medyadan özür dilemişti. Akademi ise süreci incelemeye aldıklarını ve cezasız kalmayacağını kaydetmişti.

- Reklam -

Nihayetinde Will Smith’in alacağı ceza  belli oldu. Ünlü oyuncu 10 yıl boyunca Oscarlara ve Akademi’nin düzenlediği etkinliklere katılamayacak.

Will Smith, Oscar Ödülleri Töreni Başta Olmak Üzere Hiçbir Akademi Etkinliğine Katılamayacak

Kurul, 8 Nisan 2022 tarihinden itibaren 10 yıllık bir süreyle Will Smith’in Akademi Ödülleri ve Akademi’nin düzenlediği bütün program ve etkinliklere şahsen ya da sanal olarak katılamayacağına karar verdi.

Akademi’nin başkanı David Rubin ve CEO’su Dawn Hudson, yayınladıkları mektupta Smith’in davranışının “kabul edilemez ve zararlı” olduğunu kaydetti.

İkili yaşanan bu olayın “herkes için bir iyileşme ve restorasyon döneminin başlatacağını umduklarını” da ifade ettiler.

Will Smith Oscar Tokat Chris Rock

Smith, mektubun yayınlanmasından sonra Deadline’a kısa ve öz bir açıklamada bulundu. Ünlü oyuncu, “Akademi’nin kararını kabul ediyorum ve saygı duyuyorum,” şeklinde konuştu.

- Reklam -

Olayların ardından Smith’in Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğinden istifa etmesi, kararın alınacağı bu toplantının da daha erkene alınmasına neden olmuştu.

Akademi ayrıca olayın yaşandığı anda doğru ve hızlı şekilde cevap veremediklerini kabul edip beklenmeyene hazırlıklı olmadıkları için özür diledi.

Akademi üyelerinden Whoopi Goldberg, oyuncunun ağır sonuçlarla karşılaşacağını hatırlatmış, Netflix ise Will Smith’in başrolünde olduğu Fast and Loose filminin yapımını durdurma kararı almıştı.

Konuya dair Chris Rock ise şimdilik sadece “yaşananları anlamaya çalıştığını” kaydetmişti.

Akademi’nin kararına dair sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Better Call Saul Finali Bryan Cranston ve Aaron Paul

Bryan Cranston ve Aaron Paul, Better Call Saul Finalinde Yer Alabilir

Yaşlanma Etkilerini Geriye Döndüren Bir Yöntem Geliştirildi

Akıllara Benjamin Button’ı Getiren Yeni Bir Gençleştirme Yöntemi Geliştirildi