in ,

New York Post Açıkladı: “Will Smith, Chris Rock’a Attığı Tokat Nedeniyle Oscar Ödülü’nü İade Etmek Zorunda Kalabilir”

Will Smith, Chris Rock’a attığı tokat nedeniyle En İyi Erkek Oyuncu dalında kazandığı Oscar heykelciğini Akademi’ye iade etmek zorunda kalabilir.

Will Smith Oscar Tokat Chris Rock
- Reklam -
- Reklam -

Will Smith, Oscar heykelciğini iade etmek zorunda kalabilir. Ünlü oyuncu 94. Akademi Ödül Töreni sırasında Chris Rock’a tokat atmış ve hakaret etmişti. Şimdi de Akademi’nin Smith’e verdiği Oscar’ı yıldız isimden geri isteyebileceği tartışılıyor.

2022 Oscar Ödülleri, Hollywood & Highland’daki Dolby Tiyatrosu’nda gerçekleşen ödül töreni gecesiyle sahiplerini buldu. Çoğunluk olarak tahmin edilen adayların ödül kazandığı geceye damgasını vuran olan ise Will Smith’in Chris Rock’a attığı tokat oldu. Fiziksel temas sonrası yerine geçen Smith, küfürlü bir şekilde, “Karımın adını o si*ik ağzından uzak tut,” şeklinde bağırdı. Tartışmaları hâlâ devam eden saldırıyla ilgili olarak sinema endüstrisi uzmanları, Smith’in Oscar heykelciğini iade etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor.

New York Post’un haberine göre üst düzey bir Hollywood kaynağı, olaydan sonra söz konusu davranışın temelde bir saldırı olduğunu ve orada bulunan herkesin çok şaşırdığını ve rahatsız olduğunu söyledi. Will Smith’in Oscar’ını geri vermek istemeyeceği belirtilse de Akademi yetkililerinin kamuoyuna açık şekilde böyle bir çağrıda bulunabileceği belirtiliyor.

- Reklam -

Akademi, etkinlik sonrası resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve kazananları tebrik etti. Ayrıca yaşanan hadise ile ilgili kısa bir cümle paylaştı:

“Akademi şiddeti hiçbir şekilde hoş görmez.”

Will Smith, daha sonrasında King Richard filmindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı ve konuşma yapmak için sahneye çıktı. Smith konuşmasının sonlarına doğru tüm Akademi’den ve salonda bulunan isimlerden özür diledi. Ancak Chris Rock’a dair herhangi bir ifadede bulunmaması dikkatleri çekti. Smith, ödülün ardından fotoğraflarla gülerek poz verirken görüldü.

Will Smith, Oscar Ödülü Töreninde Yaptığı Hareket ile Tazminat Ödeyebilir

Will Smith Oscar ödülü iade

Variety de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences başkanı Dawn Hudson’a ulaştı ve konuyla ilgili görüşlerini aldı. Ampas, “Akademi üyeliği, küresel film yapımcıları topluluğu içinde yalnızca birkaç seçkin kişiye sunulan bir ayrıcalıktır,” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

- Reklam -

“Sinema sanatları ve bilimleri alanında en iyiye ulaşmaya ek olarak, üyeler ayrıca Akademi’nin insan onuruna saygı, katılım ve yaratıcılığı destekleyen değerlerine uymalı ve etik davranmalıdır.

“Statülerini, güçlerini veya nüfuzlarını, kabul görmüş edep standartlarını ihlal edecek şekilde kötüye kullanan kişilere Akademi’de yer yoktur. Akademi, cinsiyet, cinsel yönelim, ırk, etnik köken, engellilik, yaş, din veya milliyet temelinde her türlü istismar, taciz veya ayrımcılığa kategorik olarak karşıdır. Yönetim Kurulu, bu standartların Akademi’nin misyonu için gerekli olduğuna ve değerlerimizi yansıttığına inanmaktadır.”

Los Angeles Polis Departmanı, New York Post’a yaptığı açıklamada olaydan haberdar olduğunu ancak Chris Rock’ın şikayetçi olmaması üzerine herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını söyledi. Rock’ın şikayetçi olması halinde Smith’e hapis veya para cezası çıkabilir.

Sizce Will Smith Oscar Ödülü’nü iade etmeli mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: New York Post

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Akademi fiziksel şiddeti sevmez. Sözsel şiddete evet mi diyormuş? Ayrıca burada gerçek veya senaryo olayına girmeyeceğim. Gerçekse yaptığını haklı bulmasam da hassas olduğu bir konuysa mantıklı şekilde karşılarım. Ancak senaryo ise tokatı at oscarı verelim sana sonra senden alalım başkasına verelim gibi bir durum yapıldıysa holywood aştın kendini artık derim. Çünkü bir tokat 8 milyar insanın ağzına vurulmuş gibi dedikodusu döndü.

  2. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Bu konuya Masterchef şampiyonu Eren’in özlü sözleriyle yaklaşıyorum:

    • Yapıştır.
    • Vur geç.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yakamoz S-245 Fragmanı

Kıvanç Tatlıtuğ’lu Netflix Dizisi “Yakamoz S-245″in İlk Fragmanı Yayınlandı

Disney+ Türkiye Abonelik Ücreti ve Resmi Yayın Tarihi

Merakla Beklenen Disney+ Türkiye’nin Abonelik Ücreti ve Resmi Çıkış Tarihi Açıklandı