in

William Hurt Yaşamını Yitirdi: Dünyaca Ünlü Aktöre Veda

William Hurt 71 yaşında hayatını kaybetti. Amerikalı aktör, Örümcek Kadının Öpücüğü filmi ile Oscar ödülüne layık görülmüştü.

William Hurt ölüm
- Reklam -
- Reklam -

William Hurt hayatını kaybetti. Oscar ödüllü oyuncu, 71 yaşında aramızdan ayrıldı.

80’lerin başından beri Altered States, Body Heat ve The Big Chill dahil olmak üzere bir dizi tanınmış filmde rol alan William Hurt, doğal sebeplerden dolayı yaşamını yitirdi. Aktörün ölümünü oğlu Will duyurdu ve şunları söyledi:

“Hurt ailesi, sevgili baba ve Oscar ödüllü aktör William Hurt’ün 13 Mart 2022’de 72. doğum gününden bir hafta önce hayatını kaybettiğini bir üzüntüyle belirtilmektedir. Ailesi arasında, doğal sebeplerden dolayı huzur içinde öldü. Aile şu anda mahremiyet talep ediyor.”

- Reklam -

Hurt’ün kariyeri kırk yılı aşkın bir süredir devam ediyordu. Kendisi 1980’lerin ortalarında art arda üç yıl içinde En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına aday gösterildi. Bu filmler 1985’te Kiss of the Spider Woman (Örümcek Kadının Öpücüğü), 1986’da Children of a Lesser God (Küçük Tanrının Çocukları) ve 1987’de Broadcast News (Haberler) idi. İlk kez Örümcek Kadının Öpücüğü ile Oscar’ı kucaklamış oldu. Ayrıca David Cronenberg’ün 2005 çıkışlı suç gerilim filmi A History of Violence’daki (Şiddetin Tarihçesi) destekleyici rolüyle dördüncü Oscar adaylığını kazandı.

William Hurt, Marvel Sinematik Evreni’nde de Yer Almıştı

William Hurt yaşamını yitirdi

Oyuncu, ilk uzun metrajlı filmini, Yılın Yeni Yıldızı kategorisinde Altın Küre adaylığı almaya devam edeceği bilimkurgu gerilim filmi Altered State’te yaptı. Ardından Body Heat, Gorky Park, A.I. Artificial Intelligence, The Village, Syriana, The Good Shepherd, Mr. Brooks, Into the Wild ve Robin Hood gibi birçok yapımda rol aldı. Hurt ayrıca 80’ler boyunca birçok Broadway dışı yapımda yer alan önde gelen bir tiyatro oyuncusuydu ve ilk Tony Ödülü adaylığını 1985’te Broadway Hurlyburly yapımı ile kazandı. Aktör son olarak geçen yıl vizyona giren Scarlet Johansson’ın başrolünde yer aldığı MCU filmi Black Widow ve Pierce Brosnan’ın başrolünde olduğu The King’s Daughter filmlerinde yer aldı.

- Reklam -

Kendisi her ne kadar birçok filmde yer almış olsa da, yeni nesil sinema izleyicileri Hurt’ü Marvel Sinematik Evreni filmlerindeki General Thaddeus “Thunderbolt” Ross rolüyle tanıdılar. 2008’de The Incredible Hulk’ta, 2016’da Captain America: Civil War’da, 2018’de Avengers: Infinity War’da, 2019’da Avengers: Endgame’de ve geçen yıl da Black Widow’da karakteri beş kez canlandırdı. Oyuncu ayrıca Marvel One-Shot: The Consultant’ta karakter olarak yer aldı ve Ross’un versiyonu Marvel’s What If…? animasyon dizisinde Hurt’ün sesiyle yer aldı.

William Hurt’ün rol aldığı hangi yapımları izlediniz? Favorileriniz hangileriydi? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Hayır hayır.Şok oldum.Çok sevdiğim bir aktördü.Babam gibi severdim.Daha geçen 19 Şubat tarihinde Body Heat filmini bir daha izlemiştim.Sonsuza dek film karelerinde yaşayacak.Huzur içinde uyusun.

  2. Avatar for Necatis Necatis dedi ki:

    Daha geçen hafta oyunculuğunu sergilediği muhteşem film Dark City ve Lost in Space’i izlemiştim.
    İnanamıyorum değerli oyuncunun aramızdan ayrılmasına…
    Huzur içinde yatsın…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sınırsız enerji dünya kabuğu sondaj

‘Sınırsız Enerji’ için Radikal Plan: Dünya Kabuğuna Görülmemiş Derinliklere İnen Bir Sondaj Yapılabilir

The Umbrella Academy 3. Sezon Teaser Fragmanı

Umbrella Academy’nin 3. Sezon Çıkış Tarihi Kısa Bir Fragman Eşliğinde Duyuruldu