in

Willy Wonka Filminin Başrolü Tom Holland veya Timothée Chalamet Olabilir

Willy Wonka karakterinin gençliğine odaklanacak filmin başrolü için iki ünlü isim gündemde: Tom Holland ve Timothée Chalamet.

Willy Wonka Başrol Tom Holland Timothée Chalamet
- Reklam -
- Reklam -

Edebiyat ve sinema dünyasının ikonik karakteri Willy Wonka için yeni bir film gündemde. Warner Bros. tarafından geliştirilecek yapımda, Wonka’nın gençlik yıllarına odaklanılacak. Filmin başrolü için ise Tom Holland ve Timothée Chalamet isimleri konuşuluyor.

İlk olarak Galli yazar Roald Dahl’ın 1964 tarihli Charlie’nin Çikolata Fabrikası kitabında, ardından 1972’de Charlie’nin Büyük Cam Asansörü’nde karşımıza çıkan Willy Wonka; sonrasında sinema dünyasının da unutulmazları arasına girmeyi başarmıştı.

1971 yılında Mel Stuart’ın yönettiği müzikal filmde Wonka’yı Gene Wilder canlandırmıştı. 2005’te ise Tim Burton’ın uyarlaması gelmiş ve Wonka rolünde Johnny Depp’i görmüştük.

- Reklam -

Willy Wonka Başrol

Şimdi ise yeni bir yapım Willy Wonka’yı beyaz perdeye geri getiriyor. Ancak bu defa hikâye, kaynak kitaptan uzaklaşıyor ve Wonka’nın gençliğine odaklanıyor.

Yeni Wonka Filmi İçin Başrol Adayları Çok Güçlü

Wonka adını taşıyacak film ilk olarak 2018’de gündeme gelmiş ve başrol için Ryan Gosling, Donald Glover ve Ezra Miller gibi isimler konuşulmuştu. Fakat sonrasında film için yeni adımlar gelmedi.

Nihayet Warner Bros., projenin başına ünlü yapımcı David Heyman’ı (Harry Potter, I am Legend, Gravity) getirerek fitili ateşledi.

Şimdi ise filmin başrolleri için son dönemlerin popüler isimleri arasına giren Tom Holland ve Timothée Chalamet gündeme geldi.

Tom Holland’ı Spider-Man: Homecoming, Lucas, The Current War ve henüz vizyona girmemiş olan Cherry, Chaos Walking, Uncharted yapımlarından biliyoruz.

Timothée Chalamet’i ise Call Me by Your Name, Beautiful Boy, Lady Bird Little Women ve henüz vizyona girmeyen Dune ile hatırlıyoruz.

- Reklam -

Timothée Chalamet wonka basrol

Holland ve Chalamet, genç Wonka rolü için şu anlık en güçlü adaylar. Ancak her iki taraftan da resmi bir açıklama gelmiş değil. Son kararın ne olacağı önümüzdeki haftalarda belli olacak.

Filmin yönetmenliğini Paul King (Paddingtor, The Mighty Boosh, Bunny and the Bull), senaristliğini ise Simon Rich (Miracle Workers, Inside Out, An American Pickle) üstleniyor.

Çekimlerine 2021 yılının ilerleyen aylarında başlaması planlanan Wonka filmi için açıklanan vizyon tarihi ise 17 Mart 2023.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın Taika Waititi imzasıyla Netflix animasyonu olduğunu da hatırlatalım.

Peki siz yeni Wonka filminin başrolünde kimi görmek istersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İsimsiz'in Çocukları - Brandon Sanderson

Brandon Sanderson’dan Yeni Fantastik Macera: İsimsiz’in Çocukları

Godzilla vs. Kong inceleme

Godzilla vs. Kong Fragmanı: Canavarlar Geri Dönüyor!