in

Winnie the Pooh Artık Kamu Malı: İlk Uyarlama Korku Odaklı “Blood and Honey” Filmi Oldu

Winnie the Pooh: Blood and Honey filminden ilk bakış görselleri yayınlandı. Yapım, sevimli çizgi kahramanı slasher türü bir korku projesine konuk ediyor.

Winnie the Pooh: Blood and Honey ilk bakış
- Reklam -
- Reklam -

Winnie the Pooh: Blood and Honey filminden ilk bakış görselleri paylaşıldı. Artık kamu malı hâline gelen sevimli kahraman hakkında yapılan ilk uyarlama, slasher türü bir korku projesi oldu.

A.A. Milne tarafından yaratılan ve E.H. Shepard tarafından çizilen Winnie the Pooh çocuk kitabının telif süresi 2022 itibarıyla sona erdi. Bu sayede A.A. Milne tarafından yaratılan birçok Winnie kahramanı, herkes tarafından özgürce yorumlanabilecek. Serinin uyarlama haklarını elinde bulunduran Disney; markanın bir dünya fenomenine gelmesinde önemli rol oynamış ve Winnie’yi en çok para kazandıran karakterlerinden birisi hâline getirmişti. Ancak Disney artık Ayı Winnie pazarında tekel değil. Şirket hâlâ bazı karakterlerin hakkını elinde bulundursa da 1921 tarihli ilk kitap tamamıyla serbest bir kullanıma sahip.

ayı winnie karanlık

- Reklam -

Disney her ne kadar telif anlaşmaları konusunda işi yokuşa sürmekten yana bir tutum sergilese de, Ayı Winnie şimdiden sinema dünyasında yeniden şekillenmeye başladı bile.

İlk bakış görselleri yayınlanan yapım ise Blood and Honey oldu. Hikâyeye sıra dışı bir yaklaşım getiren filmde Ayı Winnie, karanlık bir hikâyenin odağında yer alıyor.

Winnie the Pooh: Blood and Honey Filmi Sevimli Karaktere Karanlık Bir Bakış Getiriyor

Yönetmen Rhys Frake-Waterfield‘ın ilk uzun metraj deneyimi olan Blood and Honey, karanlık ve çarpık bir vizyona sahip. Waterfield ayrıca filmin senaryosunu da kaleme alıyor.

Blood and Honey

Film hakkında açıklanan çok fazla detay bulunmuyor. Ancak yayınlanan görsellerde Winnie the Pooh’nun bir katil olarak yapımda yer aldığı görülüyor. A.A. Milne‘nin bir başka ikonik karakteri Piglet de filmde çarpık bir şekilde tasvir edilen karakterler arasında.

Jagged Edge Productions tarafından geliştirilen filmin IMDb sayfasında, filme dair şu ifade yer alıyor:

“Ünlü Winnie the Pooh efsanesinin korku dolu bir yeniden anlatımı.”

- Reklam -

Winnie the Pooh Blood and Honey

Filmin oyuncu kadrosunda Amber Doig-Thorne, Danielle Scott, Maria Taylor, Danielle Ronald, Bao Tieu, May Kelly, Chris Cordell, Natasha Tosini ve Marcus Massey gibi isimler yer alıyor.

Winnie the Pooh: Blood and Honey filmi için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.

Winnie the Pooh Blood and Honey ilk bakış görselleri

kan ve bal film

Disney’in son Ayı Winnie filmi 2018 tarihinde Marc Forster yönetmenliğinde çekilen Christopher Robin olmuştu.

Siz bu karanlık uyarlama hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Bloody Disgusting

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sahafkolik Sahafkolik dedi ki:

    Maskenin leş olduğu konusunda herhalde tüm internet alemi hemfikir.

    Piglet’in de korku unsuru olması: Batman kötüsü var domuz maskesiyle, animasyonlarından Gotham’a kadar izledik kendisini (Professor Pyg imiş). Demon Slayer’de iblis keserlerden biri yine yabandomuzu maskesi takıyor. Orada da bir özgünlük yok yani.

    The Purge çakması katiller gibi dolanırlar ortalıkta. “Gişede iki seksen oturmaya geliyorum” diye bağırıyor film.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amber Heard, Aquaman 2 Jason Momoa

Amber Heard’ün Aquaman’dan Kovulmasını Jason Momoa’nın Engellediği Öne Sürüldü

Endeavour 9. sezon final

Suç ve Gizem Draması “Endeavour” 9. Sezon ile Ekrana Veda Ediyor