in

Oscar Ödüllü 86 Yaşındaki Yönetmen Woody Allen, Yeni Filminin Ardından Emekli Olacağını Açıkladı

Woody Allen emekli oluyor. 4 defa Oscar kazanan 86 yaşındaki ünlü yönetmen, sıradaki filmi “Wasp 22” sonrası sinemaya veda edeceğini açıkladı.

woody allen emeklilik
- Reklam -
- Reklam -

Woody Allen emekli olma kararı aldı. Oscar ödüllü yönetmen, daha fazla film yapmak istemediğini açıkladı.

Midnight in Paris, Hannah and Her Sisters (2 dalda) ve Annie Hall filmleriyle toplam 4 Oscar ödülünü kucaklayan; Manhattan, Crimes and Misdemeanors ve Love and Death gibi yapımlara imza atan Woody Allen, emeklilik kararı aldığını duyurdu.

Son olarak 2020’de Rifkin’s Festival yapımı ile izleyicilerin karşısına çıkan 86 yaşındaki Allen, henüz ön hazırlık aşamasındaki Wasp 22 filmi sonrası sinema kariyerini noktalıyor. Yönetmenin çekeceği son film, gelecek yıl sonbaharda vizyona girecek.

- Reklam -

Çekimleri Avrupa’da gerçekleştirilecek Wasp 22 öncesinde La Vanguardia adlı İspanyol gazetesine röportaj veren Allen, “daha fazla film yapmak için heyecanlı olmadığını” açıkladı. Ünlü yönetmen, Wasp 22 filminden sonra bir roman yazmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

woody allen

Woody Allen Emekli Oluyor: Yönetmenin Sıradaki Projesi Roman Yazmak

Woody Allen, 2019’da verdiği bir söyleşide “film setinde ölmeyi” hayal ettiğini belirtmişti. Ancak zaman içerisinde Allen’ın fikirleri de değişti. Geçen haziran ayında katıldığı bir programda “bir ya da iki film daha” yönetmeyi planladığını ve “heyecanını kaybettiğini” açıklamıştı.

Allen, uzun yıllara yayılan sinema kariyerinde En İyi Senaryo dalında toplam 16 Oscar adaylığı ve toplam 4 Oscar almıştı. Amerikalı yönetmen, başarılı kariyerine rağmen ödül törenlerinden kaçınmasıyla da dikkat çekmişti.

Son yıllarda, eski ortağı Mia Farrow’un çocuğunu taciz ettiği yönündeki iddialarının ardından Allen’ın adı kara listeye alınmıştı. Bununla birlikte Allen her zaman iddiaları yalanlamış ve çalışmaya devam etmişti.

- Reklam -

Yönetmenin son filmi Rifkin’s Festival, yalnızca 2,3 milyon dolar hasılat elde etti. Amazon, Allen ile imzaladıkları 80 milyon dolarlık dağıtım anlaşmasını geri çekti.

Woody Allen emekli

Bu yılın başlarında Allen, gelecek yıl çıkacak olan Wasp 22 filmini “bir tür zehirli romantik gerilim filmi” olarak tanımladı ve filmi 2005 çıkışlı Match Point ile karşılaştırdı. Yapım, tamamı Fransız isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosuyla Paris’te çekilecek.

Öte yandan emeklilik için gün sayan Quentin Tarantino da kaleme aldığı kitaplarla adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Siz ünlü yönetmenin emeklilik kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sinekkuşu - Sandro Veronesi

Sandro Veronesi’den Kuşaklara Yayılan Bir Aile Portresi: “Sinekkuşu”

mars james webb uzay teleskobu

James Webb Uzay Teleskobu, Kızıl Gezegen Mars’tan İlk Görüntüleri Paylaştı