in

X-Men’i Sinemada Görmek İsteyenler İçin Üzücü Haber

Yakın zamanda X-Men’i sinemada izlemenin hayallerini kuruyorsunuz, vazgeçseniz daha iyi olacak. Çünkü onları beyaz perdede görmemiz uzun vakit alacak!

X-Men sinema
- Reklam -
- Reklam -

Mutant kahramanlarımızın (X-Men) beyaz perde hakları Fox’tan Walt Disney’e, dolayısıyla Marvel’a geçmiş olsa da sinematik evrenin lideri konumunda olan Kevin Feige onların uzun bir süre daha kayıp olacağını söylemekte ısrar ediyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Avengers: Endgame etkinliğinde Feige, karakterlerin yakın zamanda sinema evreninde görüneceği umudunu alt üst etti.

“Bu biraz zaman alacak. Şu anda her şeyin çok başındayız ve üzerinde çalışıyor olduğumuz beş yıllık plan, bu olaylardan çok önce ortaya çıkmıştı. Aslında bizim için şu an X-Men’in nerede ve ne zaman ortaya çıkacağının detaylarını düşünmeden, sadece onların eve dönmüş olmalarının rahatlatıcı tarafını ve ne kadar hoş olduğunu biliyor olmamız yeterli. Sonuçta hepsi artık ait oldukları yerdeler. Fakat bu çok uzun bir zamanı kapsayacak.”

Yukarıdaki açıklamasından da anlaşılacağı gibi Feige, birbirlerine bağlanması yıllarca sürecek film ve hikâyelerin kâğıt üzerinde planlarını yapmadan ilerlemek istemiyor. Disney ve Fox arasında gerçekleşen anlaşma nihayet geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı. Bu zamana kadar ise Marvel Stüdyosu “Phase 4”ün büyük bir kısmını planlamış ve hangi karakterin hikâyesinin nereye varacağını çoktan belirlemişti.

- Reklam -

Bunun dışında X-Men’le beraber artık Fantastik Dörtlü, Galactus ve Dr. Doom gibi çizgi roman evreninde büyük yer kaplayan karakterler de birçok farklı evrenle beraber artık Disney’in. Söylenenlere göre Marvel’ın sinema evrenine katmaya en çok heveslendiği karakterler ise Fantastik Dörtlü. Onların hikâyesinin Galactus gibi Thanos seviyesinin bile üzerinde bir kötü adamı içerdiği düşünüldüğünde bu oldukça mantıklı ve heyecan uyandırıcı bir haber.

- Reklam -

x men

Peki siz ne düşünüyorsunuz? X-Men ve Fantastik Dörtlü’nün Marvel Sinematik Evreni’ne yerleştirilmesi başarılı olacak mı? Bu sürecin sağlıklı olması açısından Marvel’ın yavaş davranması mantıklı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çünkü artık kabak tadı verdi. En son Apocalypse faciasından sonra mantıklı bir karar ki, şu anda daha Phoenix filmi var. Ben o filmden de umutlu değilim. Sanki X-Man başka bir firmaya aitmiş gibi. Avengers filmleri ile X-Man filmleri arasında dağlar kadar fark var. Biri Hollywood, biri Bollywood. Adam gibi bir X-Man filmi yapılmayacaksa yapılmasın zaten. Wolverine olmayacaksa hiç olmasın.

  2. Avatar for Forsaken Forsaken dedi ki:

    X-Men: Days of Future Past ve Logan filmleri “Bollywood” olarak görülüyorsa Hollywood’dan daha güzel iş çıkardıklıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca Apocalypse’in facialık bir tarafı da yok, potansiyeli varken bunu yeterince iyi kullanamadı sadece. Phoenix, X-Men: The Last Stand’de facia şekilde kullanılmıştı, aynı hataya düşeceklerini sanmıyorum.

    Şahsen üzüldüğüm bir durum çünkü zamanında 3 çizgi roman uyarlaması filmin 3 hafta içerisinde çıktığı oluyordu. Şimdi hepsi MCU’ya bağlandı. Bu yüzden çeşitlilik denilen şey yok oldu. Bir nevi Apple’ın Google’u alması ile tamamen Apple’ın dünyasında yaşamak gibi bir durum bu. MCU iyi iş çıkarıyor olsa da bir parça üzücü haber şahsen benim için.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Ben sadece, X-man seri filmlerinden bahsettim, Logan’ı katmadım. Logan ve Wolverine filmleri çok başarılıydı. Days Of Future Past ve Apocalypse filmlerinde Quicksilver haricinde göze hoş gelen bir karakter var mıydı ? Bu filmlerin başarısı tartışılır. Ben beğenmedim. Siz beğenebilirsiniz. Ayrıca, Apocalypse karakteri orijinaline benziyor muydu ? Benim gördüğüm; bu seriye gereken özeni ve ilgiyi göstermiyorlar. Umarım evrene bir reset atılır ve yeni karakterler görürüz.

  4. Avatar for CowardlyHero CowardlyHero dedi ki:

    Fox’dan çıktı disney’e geçti kesinlikle reset atılacağı kanaatindeyim. Ayrıca yeni oyuncular ile devam edileceğini var sayıyorum .çünkü burda yazılanlara göre önümüzdeki 5 yıl x-man filmi de göremeyeceğiz.

    Zaten aman çıksada izlesem diyerek beklediğim filmlerden değil. Beni hiç merak kandırıyorlar.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Aynen, akılda kalıcı filmler değil ne yazık ki. İlerleyen dönemde belki iki evren arasında bir versus görebiliriz. Avengers vs X-Man gibi. Şu an için çok saçma görünse de, Eternals ırkına geçiş döneminde kozmik evrenin bu karşılaşmayı olağan kılacağını düşünüyorum. Sağlam karakterleri var halbu ki. Juggernaut, Gambit, Mr. Sinister, Lady Deadstrike, Colossus…bunlar aklıma gelenler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

Detective Pikachu fragman

Yeni Detective Pikachu Fragmanıyla Pokémonlar Görücüye Çıkıyor

disney

Disney+ Platformunun Çıkış Tarihi ve Fiyatı Duyuruldu