in ,

Yakuza Film Oluyor: SEGA’nın Popüler Oyunu Sinemaya Geliyor

Yakuza oyun serisi film oluyor! SEGA’nın popüler yapımı beyaz perdeye taşınmaya hazırlanıyor. Film, tıpkı Sonic gibi live-action olacak.

Yakuza Film SEGA
- Reklam -
- Reklam -

Yakuza oyun serisi film oluyor. SEGA yapımı için 1212 Entartainment ve Wild Sheep Content iş birliğinde canlı aksiyon film uyarlaması geliştirilmek üzere hazırlıklara başlandı.

Yakuza oyunun 2005 yılında PlayStation 2 platformunda piyasaya sürülmesinin ardından toplam 18 serilik bir serüvenin temelleri atıldı. İşte şimdi bu yapımın artık sinemaya uyarlanacağı resmen duyuruldu.

Yakuza oyun serileri tipik olarak Japon mafyasını konu alan Kazuma Kiryu karakterini takip ediyor. Oyun yan görevleri ve diğer aktivitelerinin dışında ana hikâyesinde oldukça farklı bir gizemi içerisinde barındırıyor. İlk oyun Kazuma Kiryu’nun ailesinin patriğin öldürülmesiyle suçlanması ve bu nedenle 10 yıl hapis cezası alması ile başlıyor. Kiryu tahliye edildikten sonra eski klanından çalınan 100 milyon dolarlık arayışa sürüklenmesiyle Yakuza suç dünyasına giriyor ve mafyanın gizemini çözmeye çalışıyor.

- Reklam -

Yakuza Film SEGA

Oyun, Japonya’nın kültürüne son derece hakim olan yapısıyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte Yakuza mafyasının tarihi, etik kuralları, ve benzersiz ortamında yaşanan suç girişimlerini tasvir eden hikâyesiyle dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor.

Yakuza Filmi Kazuma Kiryu Karakterine Odaklanacak

1212 Entartainment’in Variety dergisine yaptığı açıklamaya göre yapım Kazuma Kiryu destanını konu alacak.
“Yakuza bize izleyicilerin daha önce nadiren gördüğü farklı bir ortamda karmaşık karakterlerle ilgili benzersiz hikâyeler kurabileceğimiz yeni bir oyun alanı sunuyor. Kazuma Kiryu destanının yerleşik bir sinematik çekiciliği var. Komedi ile birleşen Kinetik aksiyonun bir karışımı. Birleşen birçok olay örgüsü ve kurtuluşa doğru sürükleyici bir yolculuk.’’
Quicksand, Sacred Games ve The Rain gibi farklı televizyon dizilerinde yönetici yapımcılığı üstlenmiş Wild Sheep Content şirketi kurucusu Erik Barmack, aktardığı açıklamalarda heyecanını şöyle dile getiriyor:
“Küresel hikâyeler anlatma geçmişimizde bu devasa projeyi dünya çapına taşımaktan heyecan duyuyoruz.’’
2020 yılının başlarında SEGA, 300 milyon dolardan fazla gişe hasılatı yapan bir diğer yapımı Sonic the Hedgehog filminin ardından gündemde olan Yakuza filmine odaklanmaya hazırlanıyor.

Yakuza Film Uyarlama SEGA

- Reklam -

Erik Barmack, Roberto Grande ve Joshua Long yapımcılığını üstlenecek 1212 Entartainment ve Wild Sheep şirketleri şu anda yazar arayışını sürdürüyor.

Peki siz Yakuza oyun serisinin beyaz perdeye taşınması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce oyunların yakaladığı başarıyı filmde de görebilecek miyiz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Stanislaw Lem Romanı Yenilmez Oyun Oluyor: The Invincible Zamanı

Kaynak: Variety

Ayça Aracıçam

Çocukluk yıllarından beri tam bir film aşığıyım. Sinema türünde yazıp çizmeye bayılırım.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Bu haber beni çok mutlu etti. Pek az oynamış olmama rağmen hep izler, takip ederim seriyi. Konusu da aslında çok iyi. Bana Japonya yapımı My Boss My Hero dizisini anımsatıyor. Film olarak üzerine düşülürse harika olacağını düşünüyorum.

  2. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    Yakuza 0, Kiwami 1 ve 2’yi bitirdikten sonra harika bir haber oldu benim için. Seriyi merak edenler Steam’de bu üç oyunu içeren koleksiyon paketinin indirim durumunu takip edebilir.

    Haber için teşekkürler.

  3. Avatar for Aycaa Aycaa dedi ki:

    :slightly_smiling_face: :v:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the boys yan dizi

The Boys Yeni Bir Yan Dizi ile Geliyor

Venedik Gizli Servisi - Ioanna Iordanou

Venedik Gizli Servisi: Ioanna Iordanou, Casusluğun Rönesans’taki Yansımalarını İnceliyor