in ,

Yeni James Bond Henry Cavill Olmalı: Yapay Zekâ Açıkladı

Yeni James Bond rolü için yapay zekâ kararını verdi: The Witcher ve Superman rolleri ile tanınan Henry Cavill, rolün en güçlü adayı.

Yeni James Bond Henry Cavill
- Reklam -
- Reklam -

Yapay zekâ destekli ilk oyuncu seçimi yazılımına göre Henry Cavill, bir sonraki James Bond olmalı.

İkonik karakteri 2006 yılında gösterime giren Casino Royale filminden beri Daniel Craig üstleniyor ve şimdiye kadar toplamda beş filmde oynadı. Ajan 007 olarak altıncı performansını göstereceği No Time to Die ise Koronavirüs salgını nedeniyle 3 Nisan’dan 20 Kasım’a ertelenmişti. Hikâye Bond’un emekliye ayrıldıktan sonraki halini takip edecek ancak eski bir dostundan gelen rica üzerine işe geri dönecek.

Daniel Craig’li No Time to Die merakla beklense de hayranların kafasındaki en büyük soru bir sonraki Bond’u kimin oynayacağı. James Bond serisi neredeyse atmış yıldır devam ediyor ve yeni bir serinin yapılacağından da kimse şüphe duymuyor. Durum bu olunca yeni bir aktörün seçilmesi de kaçınılmaz. Şu an için bayrağı Craig’den kimin alacağı bilinmiyor. Hayranlar tarafından önerilen Idris Elba ve Richard Madden gibi birkaç isim var. Ancak kesin olan tek şey; yapımcıların bu senenin başında söylediği gibi sıradaki Bond’un kadın olmayacağı.

- Reklam -

Yeni James Bond Henry Cavill

Largo.ai şirketinin geliştirdiği yapay zekânın yaptığı araştırmanın sonucu geçerli olsaydı, ünlü karakteri oynayan bir sonraki aktör Henry Cavill olacaktı. Yapay zekânın bu sonuca varmasının sebebi ise Henry Cavill ile James Bond’un kişisel özelliklerinin benzer olması. Bu da seyircilerin Cavill’ı kabulleneceğinin ipucunu veriyor. İngiliz aktörler arasında role uygunluk oranları Cavill için %92.3 , Hobbit filmlerinde gördüğümüz Richard Armitage için  %92 ve Idris Elba için de %90.9 seviyelerinde.

Uluslararası Ölçekte Henry Cavill Dışında James Bond Rolü İçin Karl Urban İlk Sırada

Araştırmanın ölçeğini uluslararası bir seviyeye çıkarınca The Boys dizisi yıldızı Karl Urban %96.7 gibi etkileyici bir oranla Cavill’ı geride bırakıyor. Urban’ı %93.9 ile Chris Evans ve %92.2 ile Will Smith takip ediyor. Tüm seçenekleri görmek adına araştırmayı kadın oyunculara da genişletildi. Sonuçlarda The Mandalorian dizisinde oynayan Gina Carano %97.3 ile hem Karl Urban’ı hem de Henry Cavill’ı geçti. Diğer kadın oyuncular arasında ise %94.4 ile Katee Sackhoff ve ondan sonra da %94.2 ile Angelina Jolie yer aldı.

- Reklam -

karl urban

İlginçtir ki Henry Cavill 2005 senesinde neredeyse gerçekten James Bond olacaktı. Cavill, Daniel Craig ile birlikte elemelerde son ikiye kalmıştı ancak rolü Craig aldı. 2018 yılında bu rol için ismi tekrar konuşuluyordu. Bu rol için harika bir seçim olabileceğini düşününce yapay zekânın seçimi çok da şaşırtıcı bir durum değil. Şu sıralar Netflix yapımı The Witcher’da başrol olması ve Superman olarak da devam etme ihtimalini düşünürsek bir tane daha ikonik karakter için zamanı olmayabilir.

Peki ya sizce yeni James Bond rolüne en çok yakışan isim kim olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Henry Cavill, Superman ile Beyaz Perdeye Geri Dönebilir

Kaynak: Screen Rant

Nazmi Uçar

Mardin’in bir köyünde doğup büyüdüm. Yapacak çok şey bulamayınca film izledim, oyun oynadım ve kitap okudum. Biraz fazla film izledim. İzlediğim bazı filmler güzeldi, ben de neden güzel olduklarını merak ettim ve Sinema diye bir şey olduğunu öğrendim. Şu aralar İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bazı kitapların neden güzel olduğuna bakıyorum. Güzel şeyler görüp üzerine yazmayı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Galux Galux dedi ki:

    Neo kaç tane Smith gördüyse o kadar Henry Cavill görüyorum artık. Bence yeterli.

  2. Avatar for hunter hunter dedi ki:

    Daniel Craig benim için öyle bir Bond oldu ki kim gelirse gelsin fazlasıyla yadırgayacağım ama Henry Cavill’i extra yakıştıramıyorum. Görevimiz Tehlike’de yeni oynamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ordan Bond olması aman aman neyse… Keşke Daniel Craig sonsuza kadar oynayabilse. Bu seriyi çok seviyorum, bu yazıyı yazarken duygularım kabardı hemen en sevdiğim film şarkısını ekliyorum. :sunglasses:

  3. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Keşke Karl Urban olsa. :grinning:

    Daniel Craig ilk açıklandığında bu ne ya demiştim (tabi ki önceki Bond’lara göre tip olarak farkından) ama sonrasında çok beğendim.

    O değil de Doctor Who gibi devamlı değişen oyuncu ve yine büyük ihtimal seveceğim. (lütfen kadın olmasın)

  4. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    James Bond filmlerini pek sevmem ama Henry Cavill oynarsa izlerim. :joy::joy: Yaşasın fangirllük​:joy::joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

TRT 2 Eylül Filmleri - Shoplifter

TRT 2 Eylül Filmleri: Her Akşam Başka Sinema Yapımı

Osman: Ayfer Tunç

Osman: Ayfer Tunç’tan Bir Kuşağın Çarpıcı Anatomisi