in

Yeni 007 Ajanı Lashana Lynch Olacak: No Time to Die Filminde Bond’a Veda

Yeni 007 Lashana Lynch olacak. İkonik rol ilk defa siyah bir kadın tarafından canlandırılacak. 25. James Bond filmi No Time to Die’da çok konuşulacak değişiklik.

yeni 007 Lashana Lynch no time to die james bond
- Reklam -
- Reklam -

Yeni 007 ajanı Lashana Lynch olacak. 25. James Bond filmi No Time to Die erteleme üstüne erteleme alırken yapım hakkında uzun süredir konuşulan bir iddia da sonunda yanıt buldu. Daniel Craig’i James Bond rolünde son defa göreceğimiz film, 007 rolünün siyah bir kadına geçmesi açısından da önemli bir yer edinecek.

Ian Fleming’in ilk olarak 1952 yılında yarattığı James Bond karakteri, pek çok romanın ardından beyaz perdeyle de tanıştı. İlk Bond filmi 1962 yılında Dr. No adı ile vizyona girdi. Yapımda Bond rolünü geçen günlerde yaşamını yitiren Sir Sean Connery canlandırdı.

O günden bu zamana pek çok James Bond karşımıza çıktı. Bunların hepsi beyaz ve erkekti. Yeni James Bond filminde ise Daniel Craig’e veda edeceğimiz çok önceden belliydi. Ancak bu veda, elbette ki serinin sonu anlamına gelmiyordu. Neticede yeni bir Bond duyurulacak ve yapım devam edecekti.

- Reklam -

james bond Yeni 007 Lashana Lynch no time to die

Filme dair ilk haberler gelmeye başladığında Captain Marvel, Bulletproof, Still Star-Crossed ve Doctors gibi yapımlarla tanınan Lashana Lynch’in yeni 007 olacağı iddiası ortaya atılmıştı. Lynch’in yeni 007 olması ihtimali, kimi izleyicilerden olumsuz tepkiler almıştı. Başarılı aktris konuya dair yaptığı ilk açıklamada, bu meselenin tartışmaya açılmış olmasına bile memnun olduğunu, belirtmişti.

Yeni 007 Ajanı Lashana Lynch: “Bir Devrimin Parçasıyım”

Şimdiyse yeni 007’nin kendisi olacağı doğrulandı. Filmde Lynch’i Nomi karakterini canlandırırken göreceğiz. 007 ajanlığını bırakan James Bond’un ardından, bu pozisyona Nomi geçecek. 007 pozisyonu her ne kadar Bond karakteri ile özdeşleşmiş olsa da aslında sadece MI6’in elit ajanlarına verdiği bir kod. Dolayısıyla ortada hikâye kurgusu açısından sıra dışı bir durum yok.

Oyuncu Harpar’s Bazaar’a verdiği söyleşide konuya açıklık getirdi. Artık sosyal medya kullanmadığını, aldığı tepkilerin “şahsi olmadığını” bildiğini belirtti.
“Ben siyah bir kadınım. Eğer ki rolü başka bir siyah kadın alsaydı, aynı konuşmalar yine olacaktı. O kişi de aynı saldırı ve istismarlara maruz bırakılacaktı. Kendime sadece bunun yaşanıyor olduğunu ve devrim niteliğinde bir eylemin parçası olduğumu hatırlatıyorum.”
Yapımda kötü karakter olarak Oscar’lı aktör Rami Malek yer alıyor. Oyuncu kadrosunda ise şu isimler var: Naomie Harris, Ralph Fiennes, Rory Kinnear, Ben Whishaw, Ana de Armas, Dali Benssalah ve Billy Magnussen.

No Time to Die Yeni James Bond Filmi

- Reklam -

Yönetmenliğini Cary Fukunaga (Sin Nombre, Jane Eyre ve True Detective) üstleneceği yapımın tema müziği ise Billie Eilish imzası ile geliyor. Serinin 25. filminin senaryo ekibinde Fleabag ile büyük ses getiren Phoebe Waller-Bridge de yer alıyor.

Yaklaşık 3 saatlik süresi ile serinin en uzun filmi olması beklenen No Time to Die, başka bir ertelemeye maruz kalmazsa  2 Nisan 2021 tarihinde vizyona girecek. Filmin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

26. filmde yeni James Bond’un kim olacağı ise henüz belli değil. Adaylardan birisi Tom Hardy. Diğerinin ise Henry Cavill olduğu konuşuluyor. Öte yandan hem Bond hem de 007 karakterlerinin farklı olması; seriyi nasıl bir düzleme taşıyacak merak konusu.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* The Billion Dollar Spy Filmi Mads Mikkelsen ile Geliyor

Kaynak: NME

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Samanyolu Galaksisi Gizemli Radyo Sinyali

Samanyolu Galaksisi’nden Gelen Gizemli Radyo Sinyalinin Kaynağı Bulundu

Saygı 2. Bölüm incelemesi blutv ercüment çözer

Saygı 2. Bölüm İncelemesi: Beklentiyi Düşürmekteki Fayda