in

Yeni Açlık Oyunları Filminde Çekimler 2022’de Başlıyor: Kuşların ve Yılanların Şarkısı Yolda

Yeni Açlık Oyunları filmi Kuşların ve Yılanların Şarkısı çekim tarihi belli oldu. Lionsgate, Başkan Snow’u konu alan maceranın prodüksiyonuna 2022’de başlayacağını duyurdu.

Yeni Açlık Oyunları Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Açlık Oyunları filmi çekim tarihleri belli oldu. The Ballad of Songbirds And Snakes (Kuşların ve Yılanların Şarkısı) adıyla beyaz perdeye gelecek olan yapımın çekimleri 2022’de başlayacak.

Suzanne Collins tarafından kaleme alınan ve Lionsgate’in de sinemalara uyarladığı The Hunger Games filmleri, 2010’lu yıllarda inanılmaz başarılı bir seri haline geldi. Başrolünde bulunan Jennifer Lawrence’ın bulunduğu ve Katniss Everdeen’ı canlandırdığı yapım, üç kitap olmsına rağmen finali ikiye bölmeleri ile toplamda dört filmden oluştu. Filmler dünya çapında toplamda 3 milyar dolardan fazla bir gişe hasılatı getirdi. Pek tabii bu başarı, Açlık Oyunları evreninde anlatılacak daha fazla maceranın sırada olduğunu gösterdi.

Serinin öncesini anlatacak olan bir kitabın çıkacağı ilk olarak Haziran 2019’da geldi. Ardından Ekim 2019’da kitabın adı, kapak tasarımı ve çıkış tarihi duyuruldu. Tahmin edilen şey ise pek gecikmedi ve tarihler Nisan 2020’yi gösterdiğinde, film için çalışmaların başladığı belirtildi. Serinin son üç filmi yöneten Francis Lawrence’ın, yeni macerayı da yönetmek için bir kez daha yönetmelik koltuğunda oturacağı açıklandı. Ancak devam eden Koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimler ve hazırlıklar için tarihler biraz gecikti.

- Reklam -

Yeni Açlık Oyunları filmi Kuşların ve Yılanların Şarkısı 2024 Başlarında Çıkabilir

Yeni Açlık Oyunları Filmi Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Neyse ki en azından tarihler anlamında bazı şeylerin netleşmeye başladığı gözüküyor. Lionsgate sinema grubu başkanı Joe Drake, şirketin üç aylık kazanç çağrısında, stüdyonun Açlık Oyunları öncesini anlatan yeni filminin gelecek yıl prodüksiyona başlamasını hedeflediklerini açıkladı. The Ballad of Songbirds and Snakes’in çekimleri 2022’nin ilk yarısında başlayacak ve 2023 sonlarında veya 2024 yılının başlarında ise beyaz perdede gösterime girecek. Lionsgate’in mali yılı 1 Nisan’da başlıyor. Bu nedenle yeni Açlık Oyunları filmi olan Kuşların ve Yılanların Şarkısı muhtemelen 2024 yayın takvimine kalacak.

Geçen yılın mayıs ayında Dex Kitap etiketiyle dilimize de çevrilen roman, Başkan Snow’un gençliğine gidiyor ve Başkent’le mıntıkalar arasındaki iç savaşın ardından Panem’in yeniden kurulduğu günleri anlatıyor.

- Reklam -

Peki ya siz kitapları okudunuz mu? Sizce bilindik seriye göre ortaya daha iyi bir yapım çıkacak mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Yahoo

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Philip K. Dick - Alay Eden Adam

Philip K. Dick’ten Orwell’i Aratmayan Bir Toplum Eleştirisi: Alay Eden Adam

Peacemaker 2. sezon

Peacemaker Dizisi The Suicide Squad’a Göre Daha Derli Toplu Olacak