in

Yeni Alien Filmi Geliyor: Ridley Scott Doğruladı!

Ridley Scott, yeni Alien filmi için çalışmalara başladığını duyurdu. Klasik seri yeni macerasıyla geri dönmeye hazırlanıyor.

yeni alien filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Alien filmi için hazır olun. Ridley Scott, kült serinin yeni macerası üzerinde çalıştığını doğruladı. Yaratık yeniden korkutmaya geliyor.

1979’da vizyona giren ilk Alien, bilimkurgu ve korku kombinasyonuyla türe farklı bir soluk getirmişti. Bu ilk film, bir seri olarak devam etmese bile tek başına bir sinema klasiği olarak durabilirdi. Ancak James Cameron’ın yönettiği ve 1986 yılında vizyona giren Aliens ile devam etti. Cameron’un askeri bilimkurgu sosu eklediği ikinci yapımdan sonra, David Fincher, Alien 3 ile geldi. 1992 yılında gösterime giren ve Fincher’ın ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan üçüncü film, serinin başarısız yapımlarından biri olarak adlandırıldı. Ancak hiçbiri Jean-Pierre Jeunet’in 1997 yılında vizyona giren Alien Resurrection’ı kadar kötü değildi.

ridley scott alien

- Reklam -

Kendisinin herhangi bir ilişiği olmadığı bu üç filmden sonra (ve iki adet Alien vs. Predator yan filmi) Ridley Scott nihayet 2012 yılında Prometheus ile geri döndü. Seri mitolojisini genişletme girişimi Prometheus, hayranlar açısından birçok kafa karışıklığı yarattı. Ünlü yönetmen 2017’deki Alien: Covenant ile daha akışlı bir hikâye anlatımına geri döndü. Ancak film dünya çapındaki gişede sadece 240 milyon dolar hasılat yaptı. Bu başarısız girişim ile seri bir süreliğine daha askıya alındı.

Yeni Alien Filmi Konusu Ne Olacak?

Fakat tüm bu başarısız sonuçlara rağmen, Yaratık serisi yoluna devam ediyor. Geçen aylarda Scott’ın yeni film için yeşil ışık yaktığını ve bazı açıklamalar yaptığını paylaşmıştık. Şimdi de Forbes’a konuşan yönetmen, başka bir Yaratık filmi üzerinde çalıştığını doğruladı. Ancak görünüşe göre yeni yapımla ilgili hangi yaklaşımı sergileyeceği konusunda şüpheli görünüyor.

“Bu bir süreç. Prometheus ve Covenant ile tekerleği yeniden icat etmek için bir rota izledik. Doğrudan buna geri dönüp dönmeyeceğimiz şüpheli çünkü Prometheus yaratığı çok iyi uyandırdı. Ama Alien’da yapılacak her şey yapıldı mı diye kendi kendinize soruyorsunuz. Tüm kanlı şeyi yeniden düşünmeniz ve sadece seri için kelimeyi kullanmanız gerekiyor mu? Temel soru her zaman bunun üzerinedir.”

- Reklam -

yeni alien filmi

Hayranların hatırlayacağı üzere Covenant, David ve kış uykusundaki Daniels, gemide binlerce donmuş kolonici ve embriyo ile Origae-6’ya doğru ilerlerken bitmiş ve devamının geleceği düşünülmüştü. Bununla birlikte, Scott ve şirketin gitmek isteyeceği yön olup olmadığını veya tamamen yeni bir konsept hayal etmenin daha akıllıca olup olmadığı merak ediliyor. Son zamanlarda bir Walter Hill senaryosu sayesinde Yaratık 3 ve Resurrection’ın bazı bölümlerini yeniden bağlayacak olan bir Alien devam filmi hakkında çok fazla konuşma yapıldı.

Siz Alien’in yeniden sinemalara gelecek olmasına ne diyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Alien Xenomorph Heykeli Gerçeğe Yakın Boyutu ile Görenleri Büyülüyor

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Umarım güzel bir hikayesi olur. İzleriz. :smiley:

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Son filmin kitabı da yayınlanmıştı, hem film hem kitabı beğenmiştim ben.

  3. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Covenant seri içinde bir tık geride kalmıştı sanki, umarım bu sefer eski ruhu yakalar :pray:

  4. Avatar for Cio1 Cio1 dedi ki:

    Nedense predatör le harmanlanmayan alien filmlerine ısınamadım bir.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ridley Scott’ın Alien evreninde geçen yeni seride yapmaya çalıştığı şeyi takdir etmiştim.

    İlk filmin (Prometheus) sıkıntısı, hikâyedeki mantıksal bazı sorunlar öne geçince içerik üzerinde fazla durulmadı. Covenent’te bu durum epeyi bir düzeltilmişti.

    Gişede battı, Fox’un satışı derken evrenin ve yeni filmlerin akıbeti muallakta kaldı.

    Sanki Ridley Scott da biraz kararsızlığa düşmüş gibi. :thinking: Bildiğimiz Alien serisini devam ettirmek mi, yeni seriyi devam ettirmek mi? Belki ikisini birleştirir, diyeceğim de… zaten Covenent birleşmiş haliydi. Bir ihtimal, ayrı kollara ayrılmış bu iki seri aynı zaman çizgisinde birleşir. Prequel seride yaşananların (Covenent) sonucu Alien 4’ün sonrasındaki zaman diliminde çözülür; geçmişten bir sekansta da Alien 1’deki olaylara sebep olan geminin gizem perdesini kaldırırlar.

    Neyse.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Ottomania - Erim Şişman

Ottomania: Erim Şişman’dan Ottopunk Türünün İlk Örneği

Total Recall 30. Yıl Dönümü 4K Blu-Ray

Total Recall 30. Yıl Dönümüne Özel 4K Blu-Ray Olarak Geliyor