in

Alien Dünyasında Hareketlilik Durmuyor: Yeni Filmin Yönetmeni Belli Oldu

Yeni Alien filmi yönetmenini buldu. Ridley Scott’ın yapımcılığını üstleneceği projeyi Fede Alvarez çekecek.

yeni alien filmi yönetmeni hulu
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Alien filmi yönetmenini buldu. Ridley Scott’ın yapımcı olarak geri döneceği Yaratık evreninde, sıradaki proje Fede Alvarez’e emanet edildi.

Kült bilimkurgu filmi Alien için yeni bir film tasarlanıyor. Daha önce yolda olduğu Ridley Scott tarafından onaylanan projenin başına Fede Alvarez geçti. Uruguaylı yönetmen Alvarez, Don’t Breathe, Evil Dead ve The Girl in the Spider’s Web gibi yapımlarla hatırlanıyor.

Alvarez, filmin yönetmenliğiyle birlikte senaristliğini de üstlenecek. Ridley Scott, sahibi olduğu Scott Free ile filmin yapımına katkı sunacak. Disney’e ait 20th Century Studios tarafından gerçekleştirilecek yapım dijital yayın platformu Hulu’da gösterilecek. Filmin sinema salonlarında gösterime girmeyebileceği de gelen bilgiler arasında.

- Reklam -

Yeni Alien Filmi Seriye Farklı Bir Bakış Getirmeyi Hedefliyor

Orijinal Alien filmi ilk defa 1979 yılında Ridley Scott imzasıyla vizyona girmişti. Onu 1986’da Aliens ve 1992’de Alien 3 takip etmişti. 1997’de Alien: Resurrection, 2004’te Aliens vs. Predator, 2007’de Aliens vs. Predator: Requiem,  2012’de Prometheus, 2017’de ise Covenant vizyona girmişti.

Bir süredir geliştirilme aşamasında olan yeni Yaratık dizisi ile birlikte, Alien sinemadaki macerasını da sürdürmeye kararlı gözüküyor. İlk filmin yönetmeni Ridley Scott’ın yapımcı koltuğuna geçeceği yeni Alien filminin tam adı henüz belirlenmiş değil.

yeni alien filmi yönetmeni

Yeni Yaratık projesinin, bağımsız bir hikâyeyi konu alacağı ve seriye yeni bir bakış açısı getireceği öne sürülüyor. Bu yıl gösterime girmesi beklenen yeni solu Predator filmi Prey gibi, yeni Yaratık’ın da orijinal bir maceraya odaklanacağı konuşuluyor.

- Reklam -

Yeni filmin başına geçen Alvarez, Don’t Breathe ve Evil Dead gibi korku filmleriyle adından söz ettirmiş bir isim. Alvarez ayrıca Don’t Breath’in devam filminde ve Netflix’in Texas Chainsaw Massacre’ında yapımcı olarak görev almıştı.

Henüz Türkiye’de yayın yapmayan Hulu’nun her yıl en az 10 film yayınlamak istediği biliniyor. Dan Trachtenberg imzalı Predator filmi Prey filmi bu yaz doğrudan Hulu’da yayınlanacak. Fede Alvarez’in yapımı da sinema salonlarını es geçerek dijital ortama direkt giriş yapabilir.

Yeni filmin oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi hakkındaki detaylar ise henüz belli değil.

Siz Yaratık evreni hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Çok sevdiğim bir film serisi, umarım konuyu ve yaratıcılığı daha ileri bir düzeye çıkarırlar. Yoksa, Ridley Scott “Covenant” filminde bıraktığı yerden devam etsin daha iyi olur …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Heardle wordle benzeri oyun

Müzik Odaklı Wordle Benzeri Bulmaca Oyunu “Heardle” Kullanıma Sunuldu

Ketebe Teori Dizisi

Ketebe Teori Dizisi Claude Levi-Strauss ve Talcott Parsons ile Başladı