in

Yeni Alien Filmi Sadece Yapay Zekâyla İlgili Olacak

Ünlü yönetmen Ridley Scott bir sonraki Alien filminde xenomorphlara yer vermeyi düşünmediğini açıkladı.

yeni alien filmi ridley scott
- Reklam -
- Reklam -

Prometheus ve Alien: Covenant filmleri kimileri tarafından çok beğenildi, kimileri tarafındansa hayal kırıklığı olarak karşılandı. Ama görünen o ki serinin babası Ridley Scott bu eleştirilere pek kulak asmıyor çünkü kendisi bu evrende geçecek yeni filminin konusunu kafasında aşağı yukarı belirlemiş bile. Üstelik bu kez tamamen yapay zekâ odaklı bir yapım çekme peşinde.

Entertainment Weekly’ye konuşan Scott, yakın gelecekte kesinlikle yeni bir Alien filmi daha çekeceğini ama serinin odağını xenomorphlardan uzaklaştırma vaktinin geldiğini düşündüğünü belirtmiş. Ünlü yönetmene göre sonraki filmler Michael Fassbender’in canlandırdığı David karakteri gibi yapay zekâları konu almalı.

“Yeni bir Alien filmi çekeceğiz, evet. Sanırım yapmamız gereken şey kademeli olarak uzaylı yaratıklar temasından uzaklaşmak. İnsanlar, ‘Filminde daha fazla yaratık, daha fazla patlayan göğüs kullanmalısın,’ deyip duruyor. Ben de Covenant da aynen öyle yaptım ve çok da güzel oldu.

- Reklam -

“Ama aynı yoldan bir kez daha geçeceksek daha ilginç olan, yeni bir çözüm bulmalıyız. Yapay zekânın giderek daha korkunç, dolayısıyla da daha ilgi çekici olduğunu düşünüyorum.”

- Reklam -

Scott röportajının devamında geçtiğimiz aylarda Facebook’un yaptığı yapay zekâ testlerinden ve birbirileriyle iletişime geçen YZ’leri ne kadar korkutucu bulduğundan söz etmiş. Sizin anlayacağınız, “Uzaylılar artık o kadar korkunç değil, gelecek yapay zekâ temalı korku yapımlarında,” diyor kendisi. Geçmişte bu konuyla ilgili pek çok roman yazılmış olsa da… Ya da YZ’lere karşı fobisi de olabilir.

Alien hayranlarının yeni filmde hiç xenomorph görmeyecek olmaktan ne kadar memnun kalacağı ise tam bir muamma. Siz ne düşünüyorsunuz?


Alien: Covenant incelememize ulaşmak için tıklayın.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bihikaye ust

GIPI’nin “bihikâye” Adlı Çizgi Romanı Raflarda

2017 goodreads awards

2017 Goodreads Okur Ödülleri Açıklandı