in

Yeni Battlestar Galactica Filmi Senaristini Buldu

Yeni Battlestar Galactica filmi ufukta gözüktü. Yapımın senaryosunu X-Men: Dark Phoenix’in de yazarı olan Simon Kinberg üstlenecek.

Yeni Battlestar Galactica Filmi
- Reklam -
- Reklam -

X-Men serisinin son on yıldaki bir numaralı ismi olan Simon Kinberg yeni bir bilimkurgu serisine el atacak. Kinberg, yeni Battlestar Galactica filmi için senarist ve yapımcı olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Kinberg’e filmin yapım sürecinde Dylan Clark (The Batman) eşlik edecek. Clark, uzun yıllardır bir Battlestar Galactica filmi için uğraş veriyordu. Kinberg 2019’da X-Men: Dark Phoenix ile yönetmenlik kariyerine başladıysa da, Battlestar Galactica filmini yönetmesi beklenmiyor.

Kinberg’in yeni Battlestar Galactica filmi hakkındaki sözleri şöyle:

- Reklam -

Battlestar Galactica bilimkurgu türünün en büyük parçalarından. Bu seriyi bu kadar ikonik yapan ögeleri unutmadan yeni bir nefes getirecek olmaktan çok mutluyum. Dylan ve Universal’daki ortaklarımız bu harika evreni bana emanet ettiği için çok minnettarım.”

Battlestar Galactica serisi 1978’de Glen A. Larson tarafından yaratıldığından beri pek çok yazar ve yönetmenin elinden geçti. 1980’deki 10 bölüm süren devam dizisinden sonra seri 2000’lere kadar ekranlara gelmemişti. 2003’te Ronald D. Moore seriyi yeniden başlatmış ve günümüzdeki hayran kitlesini kazandırmıştı.

Yeni Battlestar Galactica Filmi

Hem orijinal hem de yeniden çevirim diziler benzer konulara sahip: Uzak gelecekte insanlık On İki Koloni olarak adlandırılan bir gezegen grubunda yaşamaktadır. Cylons adındaki bir robot türüyle yaşanan savaş sonrası Koloni donanmasından sadece Battlestar Galactica adındaki uzay gemisi ve mürettebatı kurtulur. Bütün koloniler yok olmuştur ve Galactica dümenini gerçek olup olmadığı bilinmeyen 13. koloniye, Dünya adındaki gezegene çevirir.

- Reklam -

Battlestar Galactica Hem Film Hem Dizi Olarak Geliyor

Yeni Battlestar Galactica filmi hakkında senaryoya dair net bilgiler elimizde yok. Filmin konusunun dizilerle benzer olup olmayacağı henüz açıklanmadı. Kinberg kendisinden önceki senaristlerin yazdığı materyalleri kullanmayıp sıfırdan başlama niyetinde olduğunu belirtti. Filmin yönetmeni için bir duyuru henüz yok. Uzun süredir planlanan film için en son 2009’da Bryan Singer’la anlaşılmıştı.

Yeni film, NBC’nin geliştirdiği diziyle bağıntılı olmayacak. Diziye en son Sam Esmail (Mr. Robot) yapımcı olarak katılmıştı. Battlestar Galactica evrenini mitolojiyle birleştirmeyi planlayan diziden uzun süredir ses gelmedi. Yeni Battlestar Galactica dizisinin NBC çevrimiçi yayın platformu Peacock’ta yayınlanacağını da belirtelim.

Yeni Battlestar Galactica Filmi

Battlestar Galactica serisinin hem film hem dizi olarak geri dönüşü hakkında ne düşünüyorsunuz? Film ve diziden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bekliyoruz.


* The Addams Family Dizisi Tim Burton’a Emanet Edilebilir

Kaynak: Variety

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Addams Family Dizisi Tim Burton

The Addams Family Dizisi Tim Burton’a Emanet Edilebilir

The Meg 2 Film

The Meg 2 Geliyor: Yönetmen Ben Wheatley Olacak