in

Yeni Candyman Filmi 2021’e Ertelendi

Yeni Candyman filmi tekrar ertelendi. Koronavirüs eğlence sektörünü vurmaya devam ediyor. Nia DaCosta’nın yönettiği Şeker Adamın Laneti 2021’e kaldı.

Yeni Candyman Filmi Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Nia DaCosta tarafından yönetilen yeni Candyman filmi tekrar ve bu defa belirsiz bir tarihe ertelendi. Kült korku filminin yeniden çevrimi için 2021 yılını beklememiz gerekecek.

Candyman filmi için ilk duyurulan vizyon tarihi Haziran 2020 idi. Ancak önce eylül ayına, daha sonra da ekime ertelendi. Yapım, Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmeyi sürdürüyor. Şimdiyse filmin yeni vizyon tarihi 2021 yılına kaldı. Filmden ilk fragman geçen şubatta yayınlanmıştı.

1992 tarihli ilk film, korku edebiyatının usta ismi Clive Barker’ın The Forbidden adlı eserinden uyarlanmıştı. Yeni uyarlama için heyecanlı olan birçok kişi olsa da filmin yapımı ve sağlıklı bir vizyon tarihi için bekleyiş sürüyor.

- Reklam -

Yeni Candyman Filmi Erteleme

Pandemi nedeniyle bu senenin mart ayında kapanan sinema salonları ilkbahar dönemi için planlanan filmler için oldukça sorunlu bir ortam oluşturdu. O zamandan beri birçok film ertelendi, bazı ertelemeler bir yıldan uzun bir süreyi buldu ancak yapım şirketleri yaz aylarında salonların açılacağına inanıyordu. Salonların çoğunun kapalı olmasına ve açık olanların da tam kapasite ile çalışmamasına rağmen önemli bir film olan Christopher Nolan imzalı Tenet filmi vizyona girdi.

Ertelenen Birçok Filmle Birlikte Yeni Candyman Gelecek Yıla Kaldı

Gişe hasılatının beklentileri karşılamaması üzerine Tenet’in çıkışından bir hafta sonra, Warner Bros. yeni yapımları Wonder Woman 1984’u ekim ayından Aralık 2020’ye erteledi. Warner Bros. ve diğer stüdyoların izinden gidip yapımlarını kısa sürelerle ertelemek istemeyen Universal Pictures ise Candyman’ı iki aydan daha uzun süre erteleme kararı aldı.

Film, Chicago’nun Cabrini Green mahallesindeki insanları uzun süreler boyunca korkutmuş olan eli kancalı bir katili konu alıyor. Bu katilin ünü nesiller boyunca ağızdan ağza yayılmış ve onu çağırmak da oldukça kolay: İsmini ayna karşısında beş defa tekrar etmek. Hikâyenin günümüzde geçen kısmında ise Cabrini mahallesine yeni taşınmış Anthony McCoy ve kız arkadaşı Brianna Cartwright’ı takip ediyoruz. Anthnoy ve Brianna, son Cabrini kulelerinin yıkılışından on sene sonra, geçmişteki olaylardan iz bırakmayacak şekilde restore edilmiş lüks bir daireye yerleşen zengin ve genç bir çift.

- Reklam -

Yeni Candyman Filmi Erteleme

Görsel sanat ile uğraşan Anthony, kariyeri durma noktasına yaklaşmışken şans eseri Cabrini Green mahallesinin eski sakinlerinden biri ile tanışıyor ve Candyman’in korkunç ve trajik hikâyesini öğreniyor. Chicago’nun sanat dünyasındaki konumunu kaybetmek istemeyen Anthony, Candyman hakkındaki bu dehşet verici detayları bir çıkar uğruna incelemeye başlıyor. Bunu yaparken de hem kendi akıl sağlığını tehlikeye atar hem de bilmeden de olsa karışık bir geçmişe sahip, giderek genişleyen bir vahşet dalgasını başlatmış oluyor. Kendi kaderi de bu olayın bir parçasına dönüşüyor.

Yeniden çevrimin yönetmenliği Nia DaCosta’ya ait. Filmin senaryo ise Jordan Peele ve Win Rosenfeld tarafından kaleme alındı. Yapımın oyuncu kadrosunda ise Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris ve Nathan Stewart-Jarrett gibi isimler yer alıyor.

Filme dair beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Tenet Ne Demek? Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Kelime Anlamı ile Neyi İfade Ediyor?

Kaynak: Comic Book

Nazmi Uçar

Mardin’in bir köyünde doğup büyüdüm. Yapacak çok şey bulamayınca film izledim, oyun oynadım ve kitap okudum. Biraz fazla film izledim. İzlediğim bazı filmler güzeldi, ben de neden güzel olduklarını merak ettim ve Sinema diye bir şey olduğunu öğrendim. Şu aralar İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bazı kitapların neden güzel olduğuna bakıyorum. Güzel şeyler görüp üzerine yazmayı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ursula K. Le Guin Satılık Ev

Ursula K. Le Guin’in Çocukluğunu Geçirdiği Ev 4 Milyon Dolara Satılıyor

Amazon Prime Video Türkiye

Amazon Prime Resmen Türkiye’de: Dijital Yayıncılıkta Yeni Heyecan