in

Harry Potter Serisi Yeniden Çekilebilir: Warner Bros., Büyücülük Dünyası’nı Sıfırlamayı Planlıyor

Yeni Harry Potter film serisi için çalışmalar başlamış olabilir. Warner Bros. Discovery, tüm karakterleriyle evreni sıfırlamayı değerlendiriyor.

Yeni Harry Potter Film Serisi Gelebilir
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Harry Potter film serisi için çalışmaların başladığı iddia edildi. Warner Bros. Discovery, serinin ikonik karakterlerinin yeniden şekillendirilmesini içerecek olan Büyücülük Dünyası’nın orijinal serisini yeniden başlatmayı ciddi olarak düşünüyor.

İlk olarak 2001 yılında Harry Potter ve Felsefe Taşı ile başlayan ve 2011 yılında Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (Kısım 2) ile sona eren 10 yıllık sinema macerası, J.K. Rowling imzalı yedi kitabın tüm dünyada daha büyük yankı bulmasını sağladı. Söz konusu filmler John Williams imzalı ikonik müzikleri, görkemli Hogwarts şatosu ve elbette Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint başta olmak üzere artık tüm hayranların tanıdığı oyuncu kadrosu ile her hayranın duygusal olarak bağlandığı yapımlar haline geldi.

Film serisinin final vermesi sonrası hayranlar Büyücülük Dünyası’nı bir tiyatro oyunu olan Harry Potter ve Lanetli Çocuk ve Newt Scamander ve arkadaşlarının maceralarını konu edinen Fantastik Canavarlar serisi ile yeniden ziyaret etme fırsatı buldular. Ancak bunlardan hiçbiri orijinal film serisi kadar ses getirmedi. Öyle ki, birçok gecikme sonrası geçen nisan ayında sinema salonlarındaki yerini alan Fantastik Canavarlar’ın üçüncü filmi Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore da, tıpkı serinin ikinci filmi Crimes of Grindelwald gibi hayal kırıklığı arattı. Henüz resmi bir duyuru gelmese de, normalde beş film olarak planlanan serinin iptal edildiği ve üçüncü film sonrası yeni bir yapım çıkmayacağı da gelen iddialar arasında yer alıyor. Ancak şimdi, yeni ve daha heyecan verici bir iddia ortaya atıldı.

- Reklam -

Yeni Harry Potter Film Serisi Gelebilir

Yeni Harry Potter Film Serisi Karakterleri de Yeniden Şekillendirecek

Valliant Renegade ve WDW Pro’nun YouTube üzerinden gerçekleştirdikleri bir yayın esnasında Warner Bros. Discovery’nin seriyi sıfırlayarak ve karakterleri yeniden şekillendirerek yedi kitaplık orijinal seriyi bir kez daha sinemaya uyarlayacağını iddia etti. Bu aşamada tamamlanmış bir anlaşma olmasa da, yeniden başlatmanın ilk yedi Harry Potter romanının yeni bir uyarlaması olacağı iddia ediliyor.

Orijinal yedi romanın yeniden başlatılmasının yakında gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli olmasa da, Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın Lanetli Çocuk’u Ölüm Yadigârları filmlerindeki olaylardan sonra geçen bir devam filmi olarak uyarlamak istediği biliniyordu. Ancak bu film iddası 2019’dan bu yana geçerliliğini koruyor. Kendisi daha önceki bir konuşmasında 15 yıldır bir Harry Potter filmi yapmadıklarını ve bu filmlerin son 25 yılda Warner Bros.’un kârının çoğunu sağladığını söylemişti. Herkes bu konuşmayı The Cursed Child’ı filme uyarlayacaklar gibi yorumlasa da, şimdi ortaya çıkan yeni bilgiler ışığında orijinal kitapları tekrar ele alarak ilerleyecekleri varsayılıyor.

- Reklam -

Yeni Harry Potter Film Serisi Gelebilir

Yeni Harry Potter film serisi iddiasının doğru çıkması halinde sizce bu nasıl bir hamle olur? Eski seriye karşılık yeni oyuncularla seriyi yeniden izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    not-listening-gollum

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Eternals filmi

Oscar Ödüllü Yönetmen Chloé Zhao’nun Marvel Filmi “Eternals”ın Devam Macerasında Hazırlıklar Başladı

Avrupa Tıp Tarihi - Mumyalar Yamyamlık

Avrupa Tıp Tarihinin Karanlık Yüzü: Mısır Mumyalarından İlaç Üretmişlerdi | Tadımlık Okuma