in

Yeni Hellboy Daha Karanlık Olacak

Yeni Hellboy’u canlandıran David Harbour, bir süper kahraman filminden ziyade bir korku filmi çektiklerini açıkladı.

hellboy 2019
- Reklam -
- Reklam -

2018 New York Comic Con’da sahne alan Hellboy ekibi, yeni filmle ilgili oldukça ilgi çekici ve iştah açıcı bazı açıklamalarda bulundular. Bildiğiniz gibi yeni film ilk duyurulduğunda Ron Perlman ile del Toro kadroda olmadığı ve film evreni sıfırlandığı için serinin hayranları buna bayağı tepki göstermişti. Ancak daha sonra hem serinin yaratıcısı Mike Mignola‘nın senaryo ekibine bizzat katılması hem de David Harbour‘un muhteşem Hellboy makyajı fırtınaları bir nebze dindirmişti.

Variety‘de yer alan habere göre David Harbour yeni Hellboy’un eski filmlerden daha karanlık olduğunu, del Toro’nun espirili havasından ziyade eski tür korku filmlerine benzer bir atmosfer içerdiğini açıklamış. Ünlü oyuncu ayrıca yeni filmin son yıllarda sinemaları abluka altına alan süper kahraman filmlerine göre daha karanlık ve ciddi bir yapısı bulunduğunu da söylemiş. Bununla birlikte kızıl derili cehennem kaçkınımızı yine arada sırada espriler yaparken görebilecekmişiz.

Harbour buna ek olarak klasik canavar filmlerinden pek çok ilham aldıklarını ve CGI’dan ziyade gerçek özel efektleri kullanmayı tercih ettiklerini de belirtmiş. Hatta kendisinin giydiği Hellboy kıyafeti tamamen gerçekmiş ve her sahnede gerçek oyuncularla savaşmış.

- Reklam -
- Reklam -

Mike Mignola ise filmin konusunun Hellboy’un kariyerinin ortalarına bir yere denk geldiğini ve şimdiye dek yayınlanan bazı çizgi romanların konularını birleştirdiklerini söylemiş.
“Aralarından seçim yapabileceğiniz 25 yıllık bir çizgi roman geçmişimiz var. Tanrı’ya şükür ki beni ekibe dâhil ettiler ve böylece birkaç şeyle biraz oynasak da her birini çizgi romanlara sadık kalacak şekilde bir araya getirdik.”
Kadrosunda Ian McShane (Professor Broom) ve Milla Jovovich (Nimue the Blood Queen) gibi isimleri de barındıran Hellboy, 12 Nisan 2019’da gösterime girecek.

hellboy 2019 poster

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kahraman filmlerinin standart yapısından artık gına gelmeye başlamıştı. Daha karanlık daha artı bilmem kaç modunda filmler seyretmek isteriz aslında. Biraz karanlık olsun. :smiley:

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Yine karamsar bi’ şeyler ortaya atacağım :sweat_smile:

    Bu, teoride iyi pratikteyse kötü sonuçlar verebilir:

    Olumluya yorulabilinecek sebep: Pratik efektler de zamanka eskiyebilselere de filme özgü kabul görülebilinecek atmosfer yaratabilir. David Bowie ve Jennifer Connelly’nin başrollerini paylaştığı Labirent buna iyi bir örnek. Jim Henson ve ekibinin teknik dehası, dekoru, kuklası, -ağır- makyajı, falanı filanıyla harika bir masal atmosferi oluşturmuştu.

    Olumsuzluk şüphesi duyurtan sebep: Işığı, kamera açısı, kurgusu, yani kısaca görsel dokusunun sunumu ayriyeten teknik özen gerektiriyor. Perdede yansıtılan görüntünün, kendini o anda ve o gerçeklikte var olduğuna ikna ettirmesi şart. Bütçesine kıyasla sağlam canavar makyajlarının yapıldığı filmlerin handikapıdır, atmosfer oluşturmakta yetersiz kalındığı için makyajlı ve makyajsız oyuncular müsameresine dönüşen yapaylığı kazanmak. Tamam, bahsettiklerimin büyükçe bölümü bu görsel uyumsuzluğu filmin eğlencesinin dile dökülmeyen görsel yönünü vurgulatmaya yarar. Ama zaten o tür filmler de bilinçli, yani kendini çokta kaptırmayan, ciddiyetsizlikten güç alır; ona göre, piyasa ve izleyici bulur. Ki onlar da video piyasasında yayınlanır.

    Kısacası, canavar tasarımından görselleştirimeye kadarki tüm ekibe bayağı bir ter döktürmektedir bu proje.

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Bilemedim. Ben CGI’dan ziyade klasik özel efektleri daha çok seviyorum. Mesela Hayalet Avcıları 1&2’deki efektler bence üçüncü filmin rezil CGI hayaletlerinden daha iyi duruyor hâlâ. Herhalde gerekli özeni ve dikkati gösterirler bu filmde de. Eşek değiller ya :slight_smile:

    Mike Mignola’nın kadroda olması ve senaryoyu toplaması (“stitch together - birbirine dikmek” demiş yaptığı işe) beni daha çok mutlu etti açıkçası.

  4. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Zaten Hollywood’u cgı teknolojisi bitirecek. Son iki yıldır filimler o kadar anlamsız o kadar zevksiz ki, habire eski filimlere dönüyorum. Şu ana kadar gidipte ha bu film olmuş buna para vermeye deger bir yapım çıkmadı. Sadece bol abartılmış fragmanlardan etkilenen sazanlar bu batmış abd sinema sektörüne para kaptırmaya devam ediyor.

  5. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Şimdiye kadar bu filmle ilgili hem şu (David Harbour'un Hellboy'u Ron Perlman'ın Karakterinden Farklı Olacak – Kayıp Rıhtım) hem de bu açıklamalar beni memnun ediyor. Farklı bir şey yapacaklarının ve yaptıklarının detaylıca hakimi olduklarının vurgusunu hissediyorum.

    Bu da artılardan bir tanesi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

cocuk yazar sayi uc ust

Çocuk Yazar Dergisi’nin “Murat Gülsoy” Temalı Sonbahar Sayısı Çıktı!

mary and max inceleme

Mary ve Max: Animasyon Övme Durağı