in

Yeni “Hellboy” Filmi ‘Folk Horror’ Türünde Olacak ve “The Crooked Man” Çizgi Romanından Uyarlanacak

Yeni Hellboy filmi hakkında detaylar belli oldu. “The Crooked Man” çizgi romanından uyarlanacak yapım, yerel mit ve hâlk hikâyelerinden esinlenen bir korku anlatısını takip edecek.

Yeni Hellboy Filmi The Crooked Man Detayları
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Hellboy filmi hakkında ilk detaylar ortaya çıktı. Mike Mignola imzalı Dark Horse Comics çizgi romanları bir kez daha beyaz perdeye geliyor. Yeni oyuncular ve teknik ekiple geliştirilecek yapımın odaklanacağı alt tür ve çizgi roman belli oldu.

Çizgi roman sanatçısı Mike Mignola’nın 1993’te yarattığı Hellboy karakteri, yıllar içerisinde kendine has tonuyla unutulmaz bir yer edindi. Başrolünde Ron Perlman’ın yer aldığı 2004 ve 2008 tarihli filmlerin ardından, 2019’da sinema macerası yeniden başlatıldı ve rol David Harbour’a devredildi.

2019’daki maceradan hüsranla ayrılan yapım ekibi ise şimdi rotayı yeniden hesaplamaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Yönetmenliğini Ghost Rider: Spirit of Vengeance‘ın ortak yönetmeni Brian Taylor‘ın üstleneceği yeni Hellboy filmi için ilk detaylar paylaşıldı.

Yeni Hellboy Filmi The Crooked Man

Yeni Hellboy Filmi “The Crooked Man” Macerasına Odaklanacak

Hellboy: The Crooked Man (Çarpık Adam) ismiyle geliştirilecek yeni yapım, 2008 tarihli aynı isimli çizgi romandan perdeye taşınacak.

Yapımın yönetmeni Brian Taylor, filmde izleyeceği yolu şu sözlerle tarif etti:

“Her şeyden önce, Hellboy’u karakter olarak seviyorum ve karakterin en sevdiğim tarafı da bu özel dönemi. GDT (Guillermo del Toro ) filmleri devasa ölçekli uzay operalarıydı ve baştan sona saf Del Toro işleriydi. Ancak Mike’ın (Mignola) o sırada yaptığı bazı çizgi romanların çok farklı bir hissi vardı. Daha yalın ve acımasız, ürkütücü folk horror*. Dünyanın karanlık köşelerinde dolaşan daha genç bir cehennem çocuğu… Paranormal araştırmacı, gece izcisi… Özellikle The Crooked Man, Mike’ın yazdığı, başka bir efsane olan Richard Corben’in çizdiği ikonik bir kitap. 50’li yılların sonlarında geçiyor. Benim için karakterin en sevdiğim versiyonu o. Hissettiğim bu çekimi, evrene geri dönerek onu sıfırlamak ve Hellboy’un henüz görülmemiş bir versiyonunu yapmak istiyorum.”

Hellboy The Crooked Man and Others

The Crooked Man çizgi romanı, Hellboy’un 1950’lerin Appalachia’sında dolaştığını yerel bir korku anlatısını takip ediyor. Günahlarının kefaretini ödemek için cadıya dönüşenler, yamyam cadılar ve çarpık kiliseler gibi rahatsız edici unsurları taşıyan eser; karakterin en karanlık dönemlerini takip ediyor.

- Reklam -

Orijinal Aslında Sadık ve Karanlık Bir Yapım Geliyor

Yeni film, Mignola’nın da ortağı olan Christopher Golden ile birlikte geliştiriliyor. Taylor, bu açıdan orijinal çizgi romana olabildiğince yakın kalmak istediklerini kaydediyor.

“Bir çizgi roman asla doğrudan perdeye aktarılamaz. Ancak size filmdeki amacımın orijinal çizgi romanları gerçekten onurlandırmak ve hayata geçirmek olduğunu söylemeliyim.”

Yeni Hellboy Filmi The Crooked Man Uyarlama

Bununla birlikte yeni Hellboy filminin 18+ yaş sınırıyla izleyicilerle buluşacağı da gelen bilgiler arasında. Taylor, stüdyonun bu kararın arkasında durduğunu da aktarıyor.

“Orijinal materyal karanlık, korkutucu, şiddetli ve yetişkinlere yönelik. Bu yüzden onu gerçekten kucaklamak için yaş sınırına ihtiyacımız var.”

*: Folk horror, yerel anlatı ve mitlerden beslenen, topluluk/tarikat/komün gibi grupların etrafında şekillenen, aykırı ritüeller/törenler ile dikkat çeken bir korku alt türü olarak biliniyor. En güncel örnekleri arasında ise Midsommar ve The VVitch yer alıyor.

Sizin yeni Hellboy filmi için beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kelle Ödülü - Anna Seghers

Nazi Baskısının Küçük Bir Toplumdaki Gelişim Aşamalarını Ele Alan “Kelle Ödülü” Romanı Türkçede

Plane 2 Filmi Geliyor: Ship Adıyla Çıkacak

“Plane”in Devam Filmi ‘Oldukça Orijinal Bir İsimle’ Onaylandı