in

Yeni Hunger Games Filminde Görüşmeler Sürüyor

Suzan Collins’in Hunger Games evreninde geçecek, öncül bir film için çalışmalar sürüyor. Olası yapımın başında Francis Lawrence var.

Hunger Games
- Reklam -
- Reklam -

Günümüz kültürünün en popüler kitap serilerinden olan The Hunger Games için beyaz perdeye geri dönüş işareti uzun süredir bekleniyordu. Şimdi, bu diyarda geçecek yeni bir film için bazı anlaşmalar söz konusu.

Başarılı yazar Suzan Collins tarafından kaleme alınan Açlık Oyunları kitapları; Mart 2012’de vizyona giren ilk filminin ardından devasa bir satış rakamlarına ulaşmışlardı. 2008, 2009 ve 2010’da olmak üzere toplamda üç kitabı yayımlanan serinin; 2020’de yeni bir romana kavuşacağı zaten biliniyordu. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgilere göre, tarihi veya başlığı belli olmayan yeni bir Hunger Games filmi de, önceki üçlemenin yönetmenliğini yapmış olan Francis Lawrence tarafından kısmen de olsa onaylandı.

Lionsgate zaten bu senenin başlarında Suzan Collins ile beraber yeni bir film üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Filmin Açlık Oyunları’nın devamı olacağı ve Collins’in kitabının yayınlanmasının ardından detaylara kavuşacağı belirtilmişti. 2020’nin yaz aylarında raflardaki yerini alması beklenen The Ballad of Songbirds and Snakes kitabı, diğer orijinal üçlemenin 64 yıl öncesini konu alacak. Genel itibarıyla eserin hikâyesinin onuncu açlık oyunlarını anlatması bekleniyor.

- Reklam -

Serinin Yönetmeni Lawrence, Görüşmeyi Onayladı

Hunger Games filmlerinin yönetmeni Francis Lawrence, People dergisine bir söyleşi verdi. Yönetmene iletilen ilk soru yeni bir Hunger Games filminin geliştirilme aşamasında olup olmadığı; ve de Lawrence’in olası bir proje hakkında görüşünün ne olduğuydu. Francis direkt olarak Lionsgate ve yazar Collins ile bir süredir olası bir filmin yapımı için iletişimde olduğunu belirtti. Ardındansa seriye geri dönmekten büyük mutluluk duyacağını açıkladı.

2013’te vizyona giren Catching Fire serinin en yüksek puanına sahip yapımı olmuştu. İnternet sitelerindeki eleştirmenler, tüm serinin kitaptan uyarlanmasına kıyasla, kökenden uğradığı değişikliklerden şikayetçilerdi. Buna rağmen çoğu kişi filmi sevdiğini belirtti. İlk film kitaba en yakın film olarak gözükürken, serinin son basamağının iki bölüm halinde izleyeyicilere sunulması oldukça eleştiri almıştı.

- Reklam -

Kitapların hayranlarına göre, sırf kitabı olay örgüsünü ikiye böldüğünden dolayı, film de ikiye bölündüğünde; yapımın doldurması gereken iki saat oldukça gereksiz sahneleri beraberinde getirmişti. Hayranlar ise vurucu bir son bekledikleri filmin, oldukça güçsüz bir senaryoyla sunulmasından dolayı seri için olan sempatilerini kaybetmiş gibi görünüyorlar.

Yine de kitaplara oldukça bağlı okurlar hâlâ umutlarını kaybetmemiş değiller. Ortada olası bir Açlık Oyunları filmini ilgiyle takip edebilecek oldukça büyük bir kitle var.

Suzan Collins’in yeni Hunger Games kitabı Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı’nın 19 Mayıs 2020’de raflarda olması bekleniyor. Seri, şu sıralar dilimize DEX Kitap tarafından kazandırılıyor.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yafeshan yafeshan dedi ki:

    Son harry potter film felaketlerinden sonra yazarlarin bu tip girisimleri iyice nefret uyandirmaya baslamadi mi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Michael Keaton

Michael Keaton’ın Yeni Filmi Belli Oldu

superman dizi

Yeni Superman & Lois Lane Dizisi Geliyor