in

Yeni Karayip Korsanları Filmi Başrolü Margot Robbie Oldu!

Margot Robbie, Birds of Prey yazarı Christina Hodson tarafından yazılan yeni bir Karayip Korsanları filminin başrolü olarak açıklandı.

Yeni Karayip Korsanları Filmi Başrolü Margot Robbie
- Reklam -

Margot Robbie, Birds of Prey’in senaristi Christina Hodson tarafından yazılan Karayip Korsanları filminde başrol olarak rol alacak!

İlk defa 2003 yılında çıkış yapan Karayip Korsanları, Disney’in şimdiye kadar en kazanç sağlayan film serilerinden bir tanesi olmayı başardı. Johnny Depp’in başrolünde olduğu ve şimdiye kadar yayınlanmış olan beş film, dünya çapında toplamda 4,5 milyar dolardan daha fazla bir gişe haslılatı elde etti. Ancak özellikle ilk üçleme sonrası Karayip Korsanları o eski şöhretini koruyamadı. Her ne kadar filmleri izleniyor olsa da, son olarak 2017’de çıkan Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı) hem çok fazla olumsuz eleştiri aldı hem de gişede bekleneni veremedi.

Sonuç olarak Disney, Karayip Korsanları markasını canlandırmanın yeni yollarını aramaya başladı. İlk gelen haber, Disney’in seriyi sil baştan yeniden yapacağı yönündeydi. Ardından bu haberden hemen bir ay sonra yeni gelecek olan filmin başrolünde bir kadın olacağı söylentileri dolaşmaya başladı. Yine gelen bu söylentiler sonrası birçok hayran Johnny Depp’siz bir Karayip Korsanları’nın olamayacağını söylese de, son haberden bir ay sonra ünlü oyuncunun yeni seride olmayacağı kesinleşti.

- Reklam -
Margot Robbie ve Christina Hodson
Margot Robbie ve Christina Hodson

Bu haberden sonra bir süre boyunca film serisiyle ilgili herhangi bir haber çıkmadı. Ancak yaklaşık bir yıl sonra yeni Karayip Korsanları’nın Chernobyl dizisi yaratıcısı Craig Mazin ile yazıldığı haberi geldi. HBO’nun 2019’da yaptığı en iyi işlerden biri olarak gösterilen dizinin yazarıyla bir filmin geliyor olması hayranları pek tabi oldukça mutlu etti. Fakat görünen o ki Disney aynı anda birkaç farklı Korsan projesi hazırlamakta!

Karayip Korsanları İçin İki Ayrı Yapım Hazırlanıyor

The Hollywood Reporter’ın özel haberine göre Margot Robbie yeni bir Karayip Korsanları filminde başrol olarak yer alacak. Filmin senaryosunu Birds of Prey’i de yazmış olan Christina Hodson hazırlayacak. Bu proje Mazin’in üzerinde çalıştığı projeden ayrı ve “yeni karakterlerle tamamen orijinal bir hikâye” olacak. Anlayacağınız aynı anda iki ayrı yapım için çalışılıyor.

Bu ayrım, esasen Robbie’nin Karayip Korsanları filminin Johnny Depp’in Kaptan Jack Sparrow’u olan orijinal film serisiyle hiçbir bağlantısı olmayacağını da doğrular nitelikte. Şimdilik Depp’in ikonik karakterini geri getirmek için çok az teşvik var gibi gözüküyor. Bu yüzden Karayip Korsanları’na taze kan enjekte etmek ve seriyi tamamen yeni bir yöne çekmek daha akıllıca olabilir.

Karayip Korsanları Margot Robbie

Margot Robbie de yeni lider olmak için kesinlikle zorlayıcı bir seçim. The Wall of Wolf Street’teki önemli çıkışından bu yana, büyük gişe rekorları kıran ve ödül alan rolleriyle Hollywood’un en iyi aktrislerinden biri olarak ortaya çıktı. Korsanlar evrenine nasıl uyum sağlayacağını görmek ilginç olacak.

- Reklam -

Christina Hodson’ın da önemli bir isim olduğunu belirtmek gerekiyor. Transformers evreninin en sevilen yapımlarından Bumblebee ve ardından gelen Yırtıcı Kuşlar ile takdirleri üzerine toplamış durumda. Bunlarla birlikte solo The Flash ve Batgirl filmleri için de çalışıyor. Haliyle böyle bir ismin seriye olan katkısı da heyecan verici gözüküyor.

Şimdi merak edilen konu da, eğer en başından beri bahsedilen kadın başrol bu film için ise, acaba Mazin’in üzerinde çalıştığı seri Depp’li bir proje olarabilir mi? Yoksa geçen ay gelen başroldeki Karen Gillan iddiası da geçerliliğini koruyor mu?

Sizler de fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Waiting for the Barbarians Fragmanı: Johnny Depp ve Robert Pattinson’lı Uyarlama Yolda

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Canımmmm yaaaaaaaa :heart::heart::heart:

  2. Avatar for Nymphadora Nymphadora dedi ki:

    Uzun bir süredir en sevdiğim aktör Johnny Depp ve en sevdiğim film ise Karayip Korsanlarıdır. I kadar çok seviyorum ki hayatımda duygusal değerlere sahip hiç bir oyuncu veya film yerini alamadı. Son iki filmine rağmen asla değişmedi gözümde değeri. Şimdi yaptığı filmler ve dizilerine hayran olduğum Disney, Johnny Depp’i kadrodan çıkarmış alakasız bir oyuncudan bir Jack Sparrow yaratmaya çalışıyor. Amaç para. En sevdiğim filmin boyle değersizleştirilmesine gerçekten dayanamıyorum. Kendime olan saygımdan böyle bir film olursa asla izlemeyeceğim asla da aileme ve arkadaşlarıma izlettirmeyeceğim. Keşke tutmuşa ellenmese tadına bıraksalar.

  3. Avatar for mephisto mephisto dedi ki:

    Hodson da yazdığına göre “Harley Quinn denizlerde” tadında bir şey olacak sanırım. Şimdiden soğudum.

  4. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Şu " … FİLMLERLE CİNSİYET EŞİTLİĞİ MESAJI VERELİM… HER FILMDE BIR GAY BIR TRANS … BIR ZENCİ BIR AFRIKAN AMERIKAN OLSUN …"
    Kültürünün ürünü olan her şeyden tiksiniyorum. Cinsiyetçi değilim, ırkçı değilim ama sırf bir yerlerden de artı puan toplamak icin gösteriş için bunların yapılması saçmalık. Yaz hikayeni, hikaye güçlü bir kadın karakter iceriyorsa güçlü bir kadın yarat, zorlama şeyler çok saçma geliyor bana…

  5. Avatar for nymeria nymeria dedi ki:

    Ne filmi ne senaryoyu görmüş değiliz. Robbie’nin neden cinsiyet eşitliği mesajı verilmek için başrole getirildiğini düşündüğünüzü anlayamadım. Bundan sonra her kadın başrole ya da siyahi karaktere mesaj vermek için getirilmiş ön yargısıyla mı bakacağız?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

Altın Çağ: Michal Ajvaz

Altın Çağ: Michal Ajvaz’ın Büyülü Gerçekçilik Türündeki Eseri Türkçede

The Turkish Detective Dizisi

The Turkish Detective Dizisi Geliyor: Uluslararası Türk Polisiye Kahramanına Hazır Olun!