in ,

Disney’in Yeni “Lilo & Stitch” Filmi Başrolünü Buldu

Yeni “Lilo & Stitch” başrolü açıklandı. Disney imzalı yeniden yapımda Lilo karakteri genç oyuncu Maia Kealoha’ya emanet edildi.

Yeni Lilo and Stitch Başrolü Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Lilo and Stitch başrolü belli oldu. Disney’in yeni live action filminin başrolüne Maia Kealoha seçildi.

2018’den bu yana geliştirilme aşamasında olan Lilo and Stitch filmi için ön hazırlıklar devam ediyor. 2002’de çıkan uzun metrajlı animasyon filmi, Hawai’li bir genç kız olan Lilo Pelekai’nin ablası Nani tarafından büyütülmesini konu alıyor. Lilo, pek çok insanla uyum sağlamakta zorlanan bir kız. Ancak bir gün Dünya’ya çarpan köpek gibi bir uzaylı olan Stitch’le tanışıyor ve aralarında çok özel bir bağ oluşuyor. Lilo, film boyunca Stitch’i diğer uzaylıların saldırısından korumaya çalışır. Ama tabii bu arada Lilo ve Nani sosyal hizmetlerin sürekli gözetiminde olduklarından dikkatli davranmaya çalışırlar.

Lilo and Stitch, çıkışından beri üç devam filmi ve iki sezonluk bir televizyon dizisiyle pek çok hayran kazandı. Şimdi nihayet, 2018’de duyurulsa da Temmuz 2022’de yönetmenin belli olmasıyla hızlanan süreç, başrolünü bularak ilerlemeye devam ediyor.

- Reklam -

Maia Kealoha bu filmle ilk oyunculuk deneyimini yaşayacak olsa da, daha önce Little Miss Kona Coffee yarışmalarında yer almış ve Tahiti dansı konusunda deneyime sahip. Lilo and Stitch hayranlarının bildiği gibi Lilo’nun dans etme tutkusu da var. Genç oyuncunun oyunculuk açısından neler sakladığını bekleyip görmemiz gerekse de, Lilo’nun önemli bir yönünü almış olduğu zaten açık.

Yeni Lilo and Stitch Başrolü Belli Oldu

Yeni “Lilo and Stitch” Filminin Vizyon Tarihi Henüz Açıklanmadı

Chris Kekaniokalani Bright, Tsuru adlı kısa filmi yazdıktan sonra ilk uzun metrajlı senaryosunu bu live action uyarlaması ile almış olacak. Daha önce Shoes On ve Marcel the Shell gibi yapımlarla büyük beğeni toplayan Dean Fleischer Camp ise yönetmenliği üstlendi. Kendisi ilk olarak 2020 yılında projeye dahil olan Jon M. Chu’nun yerini aldı. Yapımcılar ise Dan Lin ve Jonathan Eirich‘ten oluşan Rideback ekibi. Ryan Halprin ise yönetici yapımcı olarak görev yapıyor.

- Reklam -

Disney son birkaç yılda birçok animasyon klasiğini canlı aksiyon filmlerle yeniden çekerek iyi bir izleyici kitlesi kazandı. Pinokyo‘nun canlı aksiyon versiyonu 2022’de çıktı ama pek başarılı olamadı. Aslan Kral, Orman Çocuğu ve Dumbo gibi diğer klasikler de yeniden yapıldı. Peter Pan & Wendy, 28 Nisan’da Disney+’ta yayınlanacak ve Küçük Deniz Kızı‘nın canlı aksiyon versiyonu 26 Mayıs’ta sinemalarda gösterime girecek. Sırada ise The Aristocats, Zootopia 2, Toy Story 5 ve Frozen 3 gibi yapımlar bulunuyor.

Yeni Lilo and Stitch Başrolü Belli Oldu

Disney’in yeni live action uyarlamasından beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mumyalar Üzerinde Büyüyen Mantarlar Endişe Yarattı

Müzedeki Mumyaların Üzerinde Yetişen Mantarlar Endişe Yaratıyor

Semezdin Mehmedinoviç Eserleri / Kitapları

Balkan Edebiyatının En Önemli Yazarlarından Semezdin Mehmedinoviç Eserleriyle Türkçede