in

Yeni Mad Max Filmi Charlize Theron’u Geri Getirmiyor

Yeni Mad Max filminde Charlize Theron yer almayacak. Furiosa’ya odaklanacak yapımda ikonik rol için en güçlü aday ise Anya Taylor-Joy.

Yeni Mad Max Filmi Charlize Theron Furiosa
- Reklam -
- Reklam -

Mad Max: Fury Road filminin yönetmeni George Miller, New York Times’la yaptığı bir röportajda, Furiosa karakterinin gençliğine odaklanacak yeni bir filmin geleceğini doğruladı. Miller ayrıca röportajda Fury Road filminde Furiosa’yı canlandıran Charlize Theron’un yeni filmde yer almayacağını da belirtti.

Dijital gençleştirme teknolojisini kullanarak Charlize Theron’u genç Furiosa rolünde oynatmak üzerine kafa yorduğunu söyleyen Miller, nihayetinde bu kararından vazgeçtiğini aktardı.

“Charlize (Theron) üzerinde gençleştirme teknolojisi kullanmak üzerine uzunca bir süre düşündüm ama henüz o seviyede olduğumuzu düşünmüyorum. The Irishman filminin cesur hamlesine rağmen halen aşılması gereken noktalar olduğunu düşünüyorum. Özellikle Japon video oyunu tasarımcıları olmak üzere, herkes bu işi neredeyse çözmeye yakın, ama inanıyorum ki arada hâlâ uçurum var.”

- Reklam -

Yeni Mad Max Filmi Charlize Theron Furiosa

Netflix yapımı The Irishman filminde Robert De Niro ve Al Pacino için bu teknoloji kullanılarak usta oyuncuların ekranda daha genç göstermeleri sağlanmıştı.

Yeni Mad Max Filminin Başrolü Anya Taylor-Joy Olabilir

Charlize Theron’un genç Furiosa rolüyle geri dönmeyeceğinin doğrulanmasıyla da, rol için uzun süredir gündemde olan Anya Taylor-Joy ismi tekrar ön plana çıktı. The VVitch: A New-England Folktale filmiyle ismini duyuran Taylor-Joy, son olarak Emma adlı tarihi filmde rol aldı.

Yeni Mad Max Filmi Charlize Theron Furiosa / Anya Taylor-Joy
Charlize Theron ve Anya Taylor-Joy

George Miller, Mad Max: Fury Road’un çekimleri daha başlamadan önce yeni filmi yazmaya başladığını belirtti. Yönetmen ayrıca filmdeki diğer karakterler için yazdığı arka plan hikâyelerinin Charlize Theron’un rolüne odaklanabilmesi için en açık seçenek olduğunu vurguladı. İzleyicilerin de filmi daha iyi anlamaları açısından bu yolun gözle görülür bir etkisi oldu.

- Reklam -

Mad Max Filmleri Ne Hakkında?

İlk olarak 1979 yılında izleyiciyle buluşan kült aksiyon serisi Mad Max, distopik bir dünyada geçiyor. Nükleer savaşın ardından gezegenin doğal kaynaklar için birbirini yediği bu dönemde, motosiklet çeteleri etrafta kol geziyor. Bu distopyada, polis olarak hayatını geçindiren Max Rockatansky karakteri başından geçen trajediler neticesinde delirmenin eşiğine gelerek birtakım olaylara girişiyor.

Serinin ilk üç filminde karakteri Mel Gibson canlandırmıştı. 30 yıl aradan sonra gelen Fury Road’da ise Tom Hardy’yi Max rolüyle görmüştük. George Miller ise yaratıcısı olduğu serinin başından beri yönetmenliğini yapıyor.

Mad Max 5

Son gelen haberler, Mad Max serisinin beşinci halkası olarak değerlendirilen filmin çekimlerine bu yılın sonunda başlanacağı yönündeydi. Ancak Koronavirüs sürecinde, planlanan bu tarihin ileri bir vakte atılıp atılmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Peki sizce bizleri nasıl bir Mad Max filmi bekliyor? Yorum ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* BBC First Türkiye’de Yayına Başlıyor: İngiliz Dizilerine Hazır Olun

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Açlık Oyunları Benzeri Film - The Hunger Games

Açlık Oyunları Benzeri Film Arayanların İzleyebileceği 15 Yapım

Dwayne Johnson ve Emily Blunt Ball and Chain 1

Ball and Chain: Dwayne Johnson ve Emily Blunt’tan Süper Kahraman Filmi