in

Yeni Matrix Filminin Senaristinden Açıklama Geldi!

Rahat bir nefes alabiliriz, yeniden uyarlama olmayacak.

Yeni Matrix Filmi senaristi
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi yeni Matrix filmlerinin çekileceği haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Sinema tarihinin en sevilen eserlerinden birinin yeniden çekilecek olması haliyle karışık duygularla karşılandı. Resmi bir açıklama gelmemiş olması da nasıl bir yapımla karşı karşıya kalacağımız konusunda bizi muallakta bırakmıştı. Ancak yeni filmin senarist koltuğunda oturan Zak Penn birkaç gün önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla içimizi biraz rahatlattı gibi.

Penn önce 15 Mart’ta şunu yazdı:

“Bu noktada söyleyebileceğim tek şey, hiç kimsenin Matrix’i YENİ BAŞTAN çekemeyeceği ve çekmemesi gerektiği. Animatrix’i ve çizgi romanları bilenler anlayacaktır.”

- Reklam -

Birkaç gün sonra da peş peşe yazdığı tweetlerle konuya biraz daha açıklık getirdi:

“Reboot ve remake kelimelerinin bir makaleden alındığı dışında henüz yorum yapamam. Yanlış haberlere tepki vermeyi bırakalım.”

“Eğer Keanu Reeves’in yerine bir oyuncu bulacak olsaydım Keanu Reeves’i seçerdim.”

“Başlat: Ready Player One’ın yeniden çekimi üzerinde çalışıyorum. Aynı yaratıcı ekip ve oyuncular. Orijinalle aynı anda yayınlanacak.”

- Reklam -

“Matrix’i yeniden vizyona sokmaya ne dersiniz? Yeniden çekmeyin, daha iyisini yapamazsınız.”

“Matrix evreninde geçen daha fazla hikaye görmek istiyor muyum? Evet. Çünkü harika hikayeler meydana getirebilecek, dahiyane bir fikir.”

“İnsanların X-Men evreniyle neler yaptığına bir bakın. Logan, Legion ve Deadpool, durmalarını isteyen kimse var mı? Ben değil.”

Penn biraz alaya almış olsa da yazdıklarından Matrix’in yeni baştan çekilmeyeceği sonucuna varabiliriz. Anlaşılan Matrix evreninde geçen ama farklı karakterleri anlatan filmler göreceğiz. Tabi Penn’in yazdıkları Morpheus’un gençliği iddialarını yalanlamıyor, yani o da hala ihtimallerde biri.

İlerleyen günlerde projeyle ilgili daha fazla bilgi gün yüzüne çıkacaktır. Biz de yeni haberler geldikçe sizinle paylaşıyor olacağız.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yaklasan dip ust

Yaklaşan Dip: Derinlerde Gizlenen Ürkünç Öyküler

viking

Seçkide Doksan Üçüncü Ay