in

Netflix’in Yeni “Narnia Günlükleri” Filmlerinin Başına, “Barbie”nin Yönetmeni Greta Gerwig Geçebilir

Yeni Narnia Günlükleri filmleri için yönetmen arayışı, Barbie’nin başındaki Greta Gerwig ile noktalanabilir. Netflix’in görüşmelere başladığı öne sürüldü.

yeni narnia günlükleri filmleri netflix yönetmen
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Narnia Günlükleri filmleri yönetmenini bulmuş olabilir. Netflix’te yayınlanacak ünlü fantastik uyarlamanın başına Greta Gerwig’in geçeceği kaydedildi.

Netflix 2018 yılında haklarını satın aldığı The Chronicles of Narnia filmleri için kolları sıvamış durumda. Dev medya platformu serinin ilk iki filmini yönetmesi için Hollywood’un son zamanlarda isminden söz ettiren yönetmeni Greta Gerwig ile masaya oturmuş olabilir.

C.S. Lewis’in ünlü epik fantazi serisi The Chronicles of Narnia yeniden sinemaya aktarılmaya hazırlanıyor. Dijital platform tarafından hakları satın alınan seri 2018 yılında geliştirmeye başlanmış ancak Koronavirüs pandemisi sonrası projeye ara verilmek zorunda kalmıştı. Coco animasyonunun yazarı Matthew Aldrich’in senaryoyu kaleme aldığı açıklamasından sonra yapıma dair yeni bilgiler bir türlü gelmemişti.

- Reklam -

Netflix’in beklenen uyarlaması için sonunda bir yönetmen bulunmuş olabilir. What’s on Netflix sitesine göre yeni Narnia Günlükleri film serisi için düşünülen isim Greta Gerwig. İlk iki filmi kapsayan söylentiler bu yönde olsa da ne yönetmen ne de Netflix konuya ilişkin resmi bir açıklamada bulundu.

Netflix, Yeni Narnia Günlükleri Uyarlaması için Uzun Zamandır Plan Yapıyor

Amerikalı oyuncu ve yönetmen Greta Gerwig ise Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı Barbie filmi ile adından söz ettiriyor. Aynı zamanda Lady Bird filminin yazar ve yönetmenliğini de yapan Gerwig’in Narnia Günlükleri filmlerine nasıl bir bakış açısı getireceği ise merak ediliyor.

yeni narnia günlükleri filmleri greta gerwig

Hangi Narnia Günlükleri kitabının filme konu olacağı henüz netleşmiş değil. The Lion, the Witch and the Wardrobe hikâyesi seri arasında en fazla uyarlamaya konu olan eserdi. 1967 yılında televizyon uyarlamasına, 1979 yılında da animasyona uyarlanmasının ardından Narnia Günlükleri serisinin ilk dört kitabı live-action olarak sinemaya taşınmıştı.

- Reklam -

Hayranlar ise Netflix’in seriyi bir kez daha baştan anlatmak isteyebileceğini düşünüyor. İlk etapta dizi olarak duyurulan proje, zaman içerisinde film uyarlamalarına dönüşmüştü.

Greta Gerwig teklifi kabul etse bile post prodüksiyon aşamasına giren Barbie filmini bitirmesinden sonra takvimi oldukça yoğun olacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla Narnia Günlükleri hayranlarının gelecek iki sene içerisinde yeni bir uyarlama izlemesi pek mümkün gözükmüyor. Netflix’in Narnia Günlükleri için uzun zamandır arayışta olduğu biliniyor.

yeni narnia günlükleri filmleri netflix yönetmeni

Siz yeni Narnia Günlükleri uyarlamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Greta Gerwig’i yönetmen koltuğunda görmek ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AlperYlcnky1903 AlperYlcnky1903 dedi ki:

    Narnia Günlüklerinin yayın haklarına Disney sahip değil miydi ya ?

  2. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Diversity için Aslan’ı, Kaplan yapmışlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elijah Wood, Daniel Radcliffe ile Aynı Filmde Yer Alabilir

Elijah Wood, Daniel Radcliffe ile Aynı Filmde Oynamak İstediğini Söyledi

DC Sinematik Evreni Yol Haritası Belli Oldu

Warner Bros. Discovery CEO’su Açıkladı: DC Sinematik Evreni’nin Yol Haritası Neredeyse Tamamlandı