in

Black-ish’in Yaratıcısından Modern Çağa Uyarlanmış Bir “Oz Büyücüsü” Filmi Geliyor

Yeni bir “Oz Büyücüsü” filmi geliyor. Modern çağa uygun olarak dizayn edilecek projenin başında Black-ish’in yaratıcısı Kenya Barris olacak.

yeni oz buyucusu filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Oz Büyücüsü filmi duyuruldu. Warner Bros. The Wizard of Oz’u, Black-ish ile tanınan yönetmen Kenya Barris ile modern bir uyarlamayla yeniden beyaz perdeye getirmeye hazırlanıyor.

L. Frank Baum’un kitabınan uyarlanan orijinal Oz Büyücüsü filmi 1939 yılında gösterilmişti. Film uyarlamasında Judy Garland, Dorothy Gale isimli gizemli Oz ülkesine taşınan Kansaslı genç kızı canlandırdı. Dorothy’yi eve götürmek ve onu Batı’nın Kötü Cadısı’ndan (Margaret Hamilton) korumak için yardımcı olan isimler arasında Korkuluk (Ray Bolger), Korkak Aslan (Bert Lahr) ve Teneke Adam (Jack Haley) yer alıyordu. Film çıkışını yaptığı günden bu yana onlarca yıl boyunca klasik bir film olarak hâlâ önemli bir noktada yer alıyor.

Filmin popülerliğine rağmen Hollywood’da bugüne kadar Oz Büyücüsü adına sadece birkaç uyarlama yapıldı. Walt Disney Pictures 1985’te Return of Oz ile resmi olmayan bir devam filmi çekerken, 2013’te Sam Raimi yönetmenliğinde Oz the Great and Powerful isimli bir prequel yapımı çıktı. En yeni uyarlama haberlerinden biri olan ve 2021’in şubat ayında duyurulan yapım ise Watchmen dizisinin ödüllü yönetmeni Nicole Kassell’ın başında bulunduğu bir New Line Cinema filmi oldu. Ancak bu fikirlerin çoğu Oz Büyücüsü’nü doğrudan yeniden şekillendirme veya uyarlamaya yönelik değildi.

- Reklam -

Yeni Oz Büyücüsü Filmi Modern Çağa Uygun Olarak Hazırlanacak

oz büyücüsü filmi

Şimdi Deadline’ın haberine göre Warner Bros., The Wizard of Oz için “modern bir yeniden başlatma” üzerinde çalışıyor. Film, Black-ish’in Emmy adayı yazar ve yaratıcısı Kenya Barris tarafından yazıp yönetilecek. Barris ayrıca yakında çıkacak olan White Men Can’t Jump’ın yeniden çevrimini yazan isim olarak da biliniyor. Oz Büyücüsü’nün modern uyarlamasında nelerin değişeceği ya da ne gibi yeniliklerin olacağı ise henüz açıklanmadı.

- Reklam -

Warner Bros.’un yeni bir uyarlama kazandıracağı Oz Büyücüsü’nün duyurusu, stüdyonun Discovery kanalıyla birleşmesinden sonra geleceğini özetlemeye devam ederken geliyor. Yeni CEO David Zaslav’ın bilinen yapımları tekrar hayata geçirme arzusu, The Wizard of Oz’un modern yeniden çevrimi fikriyle oldukça örtüşüyor.

Modern çağa uyarlanacak yeni bir Oz Büyücüsü filmi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce ortaya nasıl bir iş çıkacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wolfgang Petersen olum haberi

Bitmeyecek Öykü’nün Yönetmeni Wolfgang Petersen Yaşamını Yitirdi

Robert De Niro "Wise Guys" Filmi

Robert De Niro Suç Dünyasına Geri Dönüyor: Ünlü Aktör “Wise Guys” Adlı Filmde Başrol Olacak