in

Yeni RoboCop’un Başında Neill Blomkamp Olacak

Başarılı bilimkurgu filmlerinden tanıdığımız Neill Blomkamp, “RoboCop Returns” adındaki yeni devam filminin yönetmen koltuğunda oturacak.

robocop ust
- Reklam -

Birçok bilimkurgu seven için 1987 yılında Paul Verhoeven tarafından çekilen orijinal RoboCop‘un yeri ayrıdır. Devamında çekilenler beklenenin altında kalsa bile, özellikle ilk film 20. yüzyılın kült filmleri arasında kendine yer bulmayı başardı ve hâlâ çok sevilmekte. 2014 yılında yeniden çekilen RoboCop ise hem eleştirmenler hem de hayranları tarafından olumsuz yorumlar almıştı.

Deadlineın paylaştığına göre, bir dönem gönüllere taht kuran bilimkurgu filmi, kendisine beyazperdede bir kez daha yer bulacak. Yönetmen koltuğundaysa Yasak Bölge 9 (District 9) ve Chappie gibi işleriyle bu türe oldukça yakın bir isim olan Neill Blomkamp oturacak.

RoboCop Returns” adındaki MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) aracılığıyla bizlerle buluşacak bu yeni proje, 1987 yılında çekilen filmin devamı için Michael Miner ve Ed Neumeier tarafından yazılan kullanılmamış senaryoyu temel alacak. Bu ikili aynı zamanda orijinal filmden sonra ilk defa birlikte projede yer alacaklar. Bu ekibe ek olarak Justin Rhodes da senaryo yazarları arasında bulunuyor.

- Reklam -

Blomkamp’ın bilimkurgu üzerinden sosyal eleştiri ve aksiyonu aynı potada eriten bir yönetmen olması, yeni RoboCop için hayranları heyecanlandıran bir durum. Bir önceki  gibi hayranları sinirlendirecek mi yoksa iyi bir film mi olacak göreceğiz.

- Reklam -

Peki bu yapımla ilgili sizin düşünceleriniz neler?

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Robocop abi gibi yürümeye çalışanlar. :smiley: :smiley:

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Çocukken bu kadar eklemsizlik ve yavaşlığına rağmen nasıl bir türlü yenemediklerini çözemediğim muamma roboinsan.

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Chappie’de RoboCop esintileri kendini hissettiriyordu. Blomkamp’ın filmografisinde beden ve dönüşüm mevzuları da önemli yere sahipti. Medya ve toplum eleştirisini ne kadar kıvırabilir, bilemiyorum. Ama bahsini ettiğim diğer konularda belli bir başarı göstereceğine şüphem yok.

  4. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Aslında özellikle toplumsal eleştiri alametifarikası. Zaten RoboCop ile ortaklığı da bu yönünden söylendi hep. Chappie’de de dokundu bi’ köşesinden. Ancak asıl olarak bunu District 9’da gördük.

    Ekleme: Bu arada Blomkamp’ı RoboCop, Ailen vb. gibi işlerin yerine, şahsen District 9, hatta beklentileri karşılayamadığı Elysium ve Chappie gibi orijinal yapımlarda görmek isterdim. Çünkü District 9’dan potansiyelini biliyoruz herifin. Çakılsın önemli değil, denemeye devam etsin yeter ki.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Umarım, işin “medya” ve “kapitalizm” kısmını kotarabilir. En büyük çekincem bu. Orjinal film o konuları ustalıkla kotarabilmiş, üstüne, tekrar tekrar izlenebilen eğlenceli bir yapım olmayı başarabilmişti. Yani çıta yüksek. Bakalım, Paul Verhoeven’ın sihri, Blomkamp’ın dokunuşuyla neye dönüşecek…

    Ah! Bu işlerin en sıkıcı tarafı da bu; beklemek. Hem de umut ve endişe karışımıyla :pensive:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

turk korku kronoloji 2 ust

“Türk Korku Kronolojisi”nin İkinci Cildi Yayınlandı

serafina 3 ust

Robert Beatty’den “Serafina ve Parçalanmış Yürek” Raflarda!