in

Yeni Spawn Filmi Finansal Problemlerle Çalkalanıyor

Spawn karakterinin yaratıcısı ve yeni filmin yönetmeni Todd McFarlane, senaryo anlaşmazlığı yüzünden filmi finanse etmek için gerekirse Kickstarter’a bile başvurmayı düşünüyor!

Spawn
- Reklam -

Yeni Spawn filminde işler gittikçe sarpa sarıyor. Tam iki yıl önce konuyla ilgili haberini yapmıştık fakat o günden bu yana film için pek de ilerleme kaydedilemedi. Filmin geliyor olduğu haberini aldıktan sonra Spawn’ın başrolü oynamayacağı haberi almış ve filmde tek kelime etmeyeceğini öğrenmiştik. Ayrıca filmin R-Rated olarak geleceğini, yani 18 yaş ve üstüne yönelik olarak sunulacağı bilgisi de karakterin yaratıcısı, aynı zamanda filmin senaryosu ve yönetmenliğini de yapacağı söylenen Todd McFarlane tarafından paylaşılmıştı.

Daha sonra yönetmenimiz Jamie Foxx’u Spawn rolünde görmeyi çok istediğini belirtmiş ve NYPD cinayet dedektifi Twitch Williams rolünü de Hawkeye karakterinden tanıdığımız Jeremy Renner’ın üstleneceği açıklanmıştı.

Fakat McFarlane tarafından yapılan açıklamalara göre filmin bir türlü başlayamamasının nedeni para. +18 olarak kaleme aldığı senaryoyu, filmin finansmanı için imza atması gereken yöneticilere kabul ettiremiyor. Bu konuda kafalarında bazı soru işaretleri olduğunu söylüyor. Ama bir konuda kararlı olduğunu da ifade ediyor. Filmin finansmanını toplaması için Kickstarter’a gitmesi gerekse bile R-Rated olarak hazırladığı senaryodan ödün vermeyecek.

- Reklam -

Spawn

- Reklam -

Yöneticilerle olan bu anlaşmazlığı McFarlane şu şekilde açıklıyor:

“… Dediğim gibi, biraz çetin bir savaş. Çünkü ben yetişkinlere yönelik karanlık bir film çekmek istiyorum ama onlar PG-13 seviyesinde başarılı olacağını düşündükleri bir film istiyorlar.”
Görüldüğü üzere yönetmen, karakteri yalnızca pazarlanabilir bir film haline dönüştürmek için uzlaşmaya pek de istekli değil. Bunun yerine ihtiyaç duyduğu 20 milyon doları elde etmek için Kickstarter’da destek isteyebileceğini de ima etti.
“Bakın, ben acımasızım, tartışmayı reddeden biriyim. Oraya geleceğim, sana söz veriyorum. Çünkü sistemi yeneceğim. İşte sana ne yapacağımı söyleyeyim: Bunu Kickstarter’da yapacağım… Ve gidip Kickstarter’a diyeceğim ki: Bana 1 dolar veren 20 milyon insana ihtiyacım var. Ve ardından bu filmi yapacağım ve parayı geri kazandığımda, aldığım borcu sana geri ödeyeceğim. Ve sen benim yapımcım olacaksın. Ve tüm bunlar için ihtiyacım olan tek şey dağıtımcı firma. Bugün yapılabilir.”
Yeni Spawn filminin çalışmaları aslında 2018’in ilk yarısında başlayacaktı. Ama senaryonun sürekli olarak değişmesi çekimleri erteleyip durdu. Aynı zamanda karakterin yaratıcısı olan McFarlane, Spawn’un yeniden çekimi için uğraştığı yaratıcı vizyona ne kadar uymaya niyetli olduğu konusunda oldukça açıktı. Hatta senaryo çok fazla değişirse projeden ayrılacağını da açıkça dile getirmişti.

Todd McFarlane
Todd McFarlane

R-Rated dereceli filmlerin son dönemlerde aldığı başarılar ortadayken, Blumhouse yöneticilerinin 13 yaş ve üstü için diretmesi ilginç. 1997 yılında çıkan ilk Spawn filminden bu yana uzun süredir beklenen yeniden yapım için sinema izleyicileri olarak çok daha iyi bir senaryoyu hak ettiğimiz kesin.

Bunun için de biraz daha beklemeye değer. Siz ne dersiniz?
Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Ä°ki taraf da kendine göre haklı. Malum piyasa dolayısıyla artık bu tarz filmler Pegi 13 oldukları sürece sağlam gişe yapabiliyor.

    Ä°lk film geldi şimdi aklıma. O dönem sinemada izlemiştim. Dönemine göre o da gayet karanlık bir yapım olmuştu ama gönüllere kazınamamıştı.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Filmin bütçesi 20 milyon dolar olacaksa, gişede her türlü çıkarır bu rakamı. Ama, Spawn’ın konuşmayacak olması kafa karıştırıcı. Bir taraftan mantıklı geliyor. Çok konuşkan bir karakter değil. Film her türlü +18 olmalı zaten. Farlane şimdi böyle bir kampanya başlatsın bir kaç aya bu parayı toplar. En baştan belirtsen ya sıkıntının para olduğunu. Millet can atıyor zaten. Gerçi 20 milyon dolar bütçe çok az gibi. Başrolde tanınmış bir karakter olmayacak olması demek bütçeyi baya düşürüyormuş.

  3. Avatar for SPAWN SPAWN dedi ki:

    Spawn’nın olmadığı bi spawn filmi. Boş iş.
    20 milyona da anca gerilim türü dedektiflik filmi çeker. En az 10 yıldır ha çektik, ha çekecez diyor beyfendi zaten. Görüldüğü üzere çekse dahi boş…
    İlk film aslında zamanına göre iyiydi bence de. Lakin dönemin havasına göre ters olduğundan tutulmadı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home, Tüm Serideki En Fazla Hasılat Yapan Film Oldu

beren ile luthien kitap

J.R.R. Tolkien’in Aşk Türküsü “Beren ile Lúthien” Nihayet Türkçede!