in

Yeni Star Trek Filmi, Kirk ve Picard’sız Devam Edecek

Noah Hawley’in yeni Star Trek filmi, Kirk ve Picard ile ilgili olmayacak. Yönetmen ana evrenle bağlantılı yeni karakterleri konu etmek istiyor.

star trek chris pine
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu sineması türüne öncelik etmiş, yıllardır varlığını sürdüren Star Trek, J.J Abrams önderliğinde 2009 yılında yeni bir film serisine başladı. Ardından Into Darkness (Bilinmeze Doğru) ve Beyond (Sonsuzluk) filmleriyle devam etti. Başrol Chris Pine öncülüğündeki filmler toplam 1 milyon dolarlık hasılat elde etti ancak 2016 yılında Beyond filminin düşük gişe rakamları nedeniyle dördüncü film iptal edildi. Seri de dizi dünyasında farklı içeriklerle varlığını sürdürdü. Fakat yeni Star Trek filmi uzun süredir havada kaldı.

Fargo dizisinin yaratıcısı Noah Hawley ile geçen yıl filmin yazar ve yönetmenliği için anlaşma imzalandı. Merakla beklenen yeni filmin, ilk üçlemenin devamı olup olmayacağı da haliyle merak konusu oldu. Hawley, ocak ayında filmin yeni bir başlangıç olacağını söyleyerek yeni karakterlerin de bulunabileceği olasılığını belirtti.

yeni star trek filmi

- Reklam -

Paramount yapımcısı Emma Watts, yakın geçmişte Star Trek 4 üzerine birkaç şey söyledi. Onun fikrine göre Pine ile bir zaman yolculuğu hikâyesinde bir araya gelebilmek üzere Chris Hemsworth’ün George Kirk karakterini geri getirerek kadroyu yeniden toplayacağını düşünüyordu. Öte yandan Hawley’in senaryosunun mevcut gerçeklik için çok hassas olan bir virüse odaklandığını söyledi.

Yeni Star Trek Filmi Sıfırdan Bir Başlangıç Olacak

Noah Hawley, Variety ile yaptığı röportajda yeni proje hakkında detaylar da verdi:
“Kirk ve Picard filmi yapmıyoruz. Bu sıfırdan bir başlangıç. Fargo’da da olduğu gibi insanlar başta bunun seriyle bir alakası olmadığını söyleyecekler ancak sonunda kendilerine istedikleri şeyleri verdiğimizi fark edecekler.”
Hawley, aynı zamanda projesinin hâlâ devam ettiğini fakat sadece duraklatıldığını belirtti. Senaryo tümüyle tamamlandı ve tasarımcılar işe alınmaya başlandı.

yeni star trek filmi

Yeni Star Trek yapımı geliştirme aşamasındayken şu anda çalışmakta olan diğer film fikirlerinin yapılıp yapılmayacağı belirsiz. Daha öncesinde Quentin Tarantino yönetmenliğinde bir film daha düşünülüyordu ancak artık projeye bağlı olmadığı açıklandı.

- Reklam -

Star Trek hayranlarını yeniden umutlandıran önemli konulardan birisi de ana evrende geçecek bir hikâye olması ve yeni karakterle tanışma fırsatının bulunması. Hawley’in projesi şimdiden büyük bir merak uyandırmış gibi gözüküyor.

Sizler de yeni yapım hakkındaki fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Star Trek Zaman Çizelgesi Yayınlandı: Uzay Yolu Rehberi

Kaynak: Screen Rant

Ayça Aracıçam

Çocukluk yıllarından beri tam bir film aşığıyım. Sinema türünde yazıp çizmeye bayılırım.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for boransuoruc boransuoruc dedi ki:

    Heyecanla bekliyorum! Çok güzel bir yazı olmuş :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for Sude_Iri Sude_Iri dedi ki:

    Harika yazı :+1:t2::+1:t2: Teşekkürler! Heyecanlandım.

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Seriye alternatif zamandaki sinema evreninden aşina olanların kafası biraz karışacak. Fakat! Noah Hawley, gönülleri hoş tutacak…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Raised by Wolves 2. Sezon Onayı

Raised by Wolves 2. Sezon Onayı Aldı

Terry Goodkind Doğruluk Kılıcı

Doğruluk Kılıcı Serisi’nin Yazarı Terry Goodkind Aramızdan Ayrıldı