in

Star Trek Belirsizliği Sürüyor: Paramount Çözüm İçin Uğraşıyor

Yeni Star Trek filmi için belirsizlik sürüyor. Paramount Başkanı Emma Watts öncelikerinin yeni Uzay Yolu macerası olduğunu belirtti.

yeni star trek filmi
- Reklam -
- Reklam -

Paramount’un çiçeği burnunda patronu Emma Watts yapım şirketinin yeni hedeflerinden bahsetti. İlk iş olarak şirketin en büyük projesi olan Star Trek serisinin gideceği yeni yolları çizme hedefleri olduğunu duyurdu.

Önceki dönemlerde Fargo ve Legion dizilerinin yapımcılık ve yönetmenlik rollerini üstlenen Noah Hawley’in yazdığı ve yönetmeyi planladığı bir Star Trek filmi duyurulmuştu. Ancak bu film şimdilik askıya alınmış gibi duruyor.

Hawley’in projesinin bekelem sürecine alınması, yönetmenin seriden çıkacağı dedikodularına yol açtı ama şimdilik kesinleşmiş değil. Hawley 2019’da Paramount’la anlaştığında çocukluğundan beri hayranı olduğu seride çalışacak olmaktan duyduğu heyecanı gizlemiyordu. Kendi şartlarında olmasa bile bir Star Trek’te çalışma fikri hala cezp ediyor olmalı. Hawley projesi dışında yeni Star Trek filmi olabilecek iki proje var. İlki The Revenant’ın senaristi Mark L. Smith’in yazdığı ve Quentin Tarantino’nun yönetme niyetinde olduğu proje. Usta yönetmen geçen sene sonunda bu filmden git gide soğuduğunu açıklamıştı.

- Reklam -

yeni star trek filmi

Star Trek Serisini Yeniden Başlatmak da Planlar Dahilinde

Diğer olasılık da eski kadroyu yeni bir film için bir araya getirip seriyi yeniden başlatmak üzerineydi. X-Men: Days of Future Past benzeri bir zaman yolculuğu formülü kullanacak film için Chris Hemsworth’le Chris Pine’ın babası rolü için anlaşılmıştı. Filmin yönetmenliğine de S.J. Clarkson getirilmişti. Clarkson daha sonra Game of Thrones yan dizisi Bloodmoon için projeden ayrıldı.

Bütün olasılıklar yavaş yavaş ellerden kayıp giderken Emma Watts şimdilik seriye geçici bir elveda filmi planlıyor gibi gözüküyor. Hem Hawley’in (muhtemelen ölümcül virüs konulu, çok yanlış tercih) hem Smith’in (Tarantino olmadan) senaryoları seri için Logan benzeri bir veda filmi görevi görecek. Serinin hayranları eski dostları bir kez daha görüp yarım kalmış hikâyeler tamamlanırken Watts da serinin gideceği yeni yolu çizmek için birkaç yıl daha zaman kazanmış olacak. Yeni filmin ne olacağı kararı önümüzdeki haftalarda verilecek.

- Reklam -

star trek filmi

Fargo’nun dördüncü sezonu ve hazırladığı romanın meşgul ettiği Hawley, onuncu filmini planlayan Tarantino, takviminin sıkışıklığı ve fiyatının tuzluluğu yüzünden bir türlü denk getirilemeyen Hemsworth seçenekleri arasından devasa seri için en iyisini seçmeye çalışan Watts’ın vereceği kararı merakla bekliyoruz.

Sizin Star Trek’in geleceğinde görmek istedikleriniz neler? Serinin yeniden başlatılması planlarına bakışınız pozitif mi? Kayıp Rıhtım Forum’da konuşalım.


* Star Trek: Strange New Worlds: Pike ve Spock Yeni Maceralarıyla Geliyor

Kaynak: deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Para için bu efsaneyi sömürüp birbirinden berbat filmler çekiyorlar.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Softreboot film serisi alternatif zaman dilimindeydi. Ana evren dizi dünyasında sürüp gidiyor. Bu yan evren de pekala kitap ve çizgi roman formatındaki yan hikâyelerle devam ettirilebilir.

    Ha, tabii, bu krizin, keyifli bir seyirlik olan Beyond’la başlaması talihsizlik oldu. Film serinin ivme kazanacağı noktada çıkışsızlığa sürüklenmesi üzdü.

    Neyse. Seri zaten son yıllarda bir arayış içerisinde. Kabuğunu değiştirme telaşında. Bakalım sonu nereye varacak. Umarım iyi bir yere varır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Trollhunters: Rise of the Titans: Guillermo del Toro

Trollhunters: Rise of the Titans: Guillermo del Toro’nun Tales of Arcadia Serisi Tamamlanıyor

Reenkarnasyon Blues - Michael Poore

Reenkarnasyon Blues: Michael Poore’dan Gaiman ve Vonnegut Esintili Bir Tuhaf Macera