in

Yeni Star Wars Filmi Senaristini Buldu: Kevin Feige’li Yapımdan İlk Gelişmeler

Marvel başkanı Kevin Feige’li yeni Star Wars filmi senaristini buldu. Doctor Strange 2 ve Loki ile tanınan Michael Waldron, yeni Yıldız Savaşları filmini yazacak.

Kevin Feige Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminin senaristi Michael Waldron, Kevin Feige’nin yapımcı olarak görev aldığı yeni Star Wars filminin senaryosunu yazacak.

Kevin Feige’nin başyapımcı olacağı bir Star Wars filmi 2019’dan beri konuşulsa da, hiçbir zaman resmileşmemişti. Disney’in önümüzdeki yıllarda üreteceği içerikleri tanıtıtğı Investor Day’de de bu filmden haber gelmemişti.

Investor Day’de tanıtılan Star Wars içerikleri de Disney+ için hazırlanacak dizilerdi. Planlanan tek film Patty Jenkins’in başında olduğu Aralık 2023 tarihli Rogue Squadron’du. Artık Kevin Feige’nin senarist olarak Michael Waldron’u seçmesiyle yavaşça ete kemiğe bürünen yeni filmle de, Star Wars filmlerinin makus talihini kırmak hedefleniyor.

- Reklam -

Michael Waldron aslında yeni bir senarist. Şimdiye kadar Rick & Morty’nin bir, HarmonQuest’in dokuz bölümü dışında hiçbir eseri yok. Yine de, Disney’in önümüzdeki yıllarda en önemli isimlerinden birisi olacak. Waldron’un Disney’le imzaladığı ve uzun yıllar sürecek anlaşma MCU’nun 4. Faz ile açılacağı çoklu evrenlerin ilk iki işini kapsıyor.

michael waldron
Michael Waldron

Yeni Star Wars Filmi Senaristi Michael Waldron 3 Disney Yapımını Yazacak

Michael Waldron’un imzasıyla göreceğimiz ilk Disney eseri, Loki dizisi olacak. Dizide, Avengers Endgame’den sonra Tesseract ile kaçan alternatif Loki’nin maceralarını izleyeceğiz ve böylce çoklu evrene ilk adımımızı atacağız. Waldron bu dizide hem baş yapımcılık hem de başyazarlık görevlerini yürütüyor. Dizi daha yayınlanmadan ikinci sezon onayını aldı.

Waldron’un senaristliğini üstlendiği diğer Disney/Marvel yapımı da Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Bu film MCU’nun geleceğiyle ilgili en önemli adımlardan birisi olacak. Marvel usulü korku filmi olacağını bildiğimiz yapımda Doctor Strange’i 15 Ocak’ta izleyeceğimiz WandaVision dizisinin olaylarından yeni çıkmış Scarlet Witch ile işbirliği yaparken göreceğiz. Üstüne üstlük, filmi hem Marvel hem de korku filmlerinde usta Sam Raimi yönetecek.

Yeni Star Wars Filmi

- Reklam -

Disney’in ve özellikle de Marvel Studios’un başkanı Kevin Feige’in yeni bir yazara üç yapımı birden emanet etmesi gerçekten de heyecan verici. Bu yazarın çoklu evrenler hikâyeleri yazmaya odaklanması da, son üçlemeyi hafızalarından silmek isteyen Star Wars hayranları için özel bir anlam ifade ediyor olabilir.

Michael Waldron’un senaristlik, Kevin Feige’nin yapımcılığını üstlendiği Star Wars filminin çıkış tarihi henüz belli değil. Waldron’un senaryosunu yazdığı Loki dizisi mayıs ayında Disney+’ta, Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmiyse 24 Mart 2022’de sinemalarda yayınlanacak.

Kevin Feige’nin Marvel evreni sonrası Star Wars’a da el atması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce nasıl bir iş çıkacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Rober downey jr. seriye katarlar bu haber doğruysa.

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Oldu olacak Avengers ile SW evrenini birleştirin. Luke Thanos ile falan dövüşsün.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

timsah evrim

Timsahların Evrimi Neden Yavaş Gerçekleşiyor?

Kan, Ter ve Pikseller - Jason Schreier

Kan, Ter ve Pikseller: Video Oyun Yapımcılığının Perde Arkasına Davetlisiniz