in

Sony “Tarzan”ın Film Haklarını Satın Aldı: Günümüzde Geçen Yeni Bir Uyarlama Geliyor

Yeni Tarzan filmi yolda. Sony, Ormanlar Kralı’nın film haklarını satın alarak, 21. yüzyılda geçen yeni bir senaryo üzerinde çalışmaya başladı.

Yeni Tarzan filmi
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Tarzan film Sony önderliğinde geliyor. Stüdyo, Ormanlar Kralı’nı günümüze uyarlayarak bir kez daha beyaz perdeye kazandırmaya hazırlanıyor.

Warner Bros.’un yeniden başlatma konusundaki başarısız girişiminden altı yıl sonra Sony Pictures, Edgar Rice Burroughs’un ikonik karakterini tamamıyla yenileyecek. Burroughs tarafından yaratılan Tarzan, Angola sahilinde mahsur kalan ve bir büyük maymun kabilesi tarafından Afrika ormanlarında yetiştirilen bir İngiliz Lord ve Lady’nin oğlunun yaşadığı maceraları konu ediniyor. Yıllar boyunca Tarzan’ın hikâyesi, 1918 sessiz filmi Tarzan of the Apes ile başlayarak ve hatta 1999’da vizyona giren Disney’in animasyon uyarlamasına da ilham vererek, film ve televizyon için sayısız kez uyarlandı.

Yeni Tarzan filmi

- Reklam -

2016’da Warner Bros., Harry Potter ve Fantastik Canavarlar yönetmeni David Yates ile Tarzan serisini yeniden canlandırmaya çalışan son büyük stüdyoydu. Yates’in The Legend of Tarzan’ı Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Christoph Waltz ve Samuel L. Jackson’ın da aralarında bulunduğu önemli yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosuna sahipken, ne yazık ki tam bir hayal kırıklığı oldu. Stüdyonun filmde tahmini 40 milyon dolar kaybettiği söylendi ve eleştiriler de hiç iç açıcı değildi. Warner Bros. başlangıçta devan filmi ile evreni bir seri haline getirmeyi umarken, The Legend of Tarzan’ın hayal kırıklığı yaratan başarısızlığının ardından bu planlar kısa bir süre sonra suya düştü.

Yeni Tarzan Filmi için Detaylar Henüz Açıklanmadı

Yeni Tarzan filmi sony

Şimdi, karakterin film haklarını alan en yeni stüdyo olan Sony Pictures, Warner Bros.’un bıraktığı yerden devam etmek istiyor. The Hollywood Reporter’a göre Sony, karakterin ve mülkün “tamamen yeni bir yaratıcılıkla” beyaz perdeye aktarak. Ancak şu aşamada projede yer alacak herhangi bir senarist, yönetmen veya yapımcı bilgisi paylaşılmadı.

- Reklam -

Warner Bros.’un da modern bir şekillenme ile sunduğu uyarlamada yaşadığı sorunlar göz önüne alındığında, Sony’nin karakterin farklı ve özgün bir tasarımla ekranlara yanıtılacağını söylemesi pek şaşırtıcı değil. Ormanlar Kralı uzun zamandır pop kültür ve sinema tarihinde merkezi bir figür olsa da, sömürgecilik, ırk ve cinsiyet konularında çok farklı görüşleri destekleyen bir zamanda yaratıldı. 21. yüzyıldaki izleyiciler için, orijinal kaynak materyalin sadık bir şekilde uyarlanması, modern izleyiciler için karakterlerle ilgili eskimiş dünya görüşlerine dayalı birçok sorunu gündeme getirebilir. Yates’in filmi bu endişeleri gidermek için bazı girişimlerde bulunsa da, özünde beyaz bir kurtarıcı kompleksi olan bir film yaratarak nihayetinde sorunlu bölgeye geri döndü.

tarzan sinema uyarlama

Yeni bir Tarzan filminin gelecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Karakteri seviyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gılgamış: Tabletler Ne Anlatır? - İsmail Gezgin

İsmail Gezgin, Uygar İnsanın En Eski Öyküsünü “Gılgamış: Tabletler Ne Anlatır?” Kitabında Ele Alıyor

tom hanks roman kitap yeni

Oscar Ödüllü Aktör Tom Hanks Roman Yazdı