in

Yeni The Mask Filmi Kadın Başrolle Gelecek

Ülkemizde de oldukça sevilen The Mask (Maske) için yeni bir uyarlama gündemde. Çizgi romanın yapımcısı yeni film için kadın bir başrol düşündüklerini açıkladı.

The Mask
- Reklam -
- Reklam -

Kadın başrollerle yeniden uyarlanan eserlere artık alıştık. Bu furyanın sıradaki adresiyse The Mask olabilir! Çizgi roman serisinin yaratıcısı ve Dark Horse Comics’in kurucusu Mike Richardson, yeni Maske karakteri için kadın bir oyuncu düşündüklerini paylaştı.

Jim Carrey’li 1994 yapımı The Mask filmi, 2005’teki başarısız Son of the Mask devam filmi ve sonrasında gelen çizgi filmleriyle Maske ülkemizde fenomen hâline gelmiş yapımlardan. Şimdiyse yeni bir Maske filmi gündemde. Mike Richardson, yeni bir Maske filmi için yola çıkmak üzere. Aklındaysa bu popüler rol için farklı bir yorum var.

The Mask filminin 25. yaşı kutlamaları sonrasında Forbes‘a konuşan Richardson, Carrey’nin halefi için henüz net bir isim veremeyeceğini, ancak aklındaki kişinin fiziksel komedi yapan birisi olacağını söyledi. Kadın bir Maske karakteri için aklındaki oyuncuyu ikna etmesinin ise hayli zorlu olduğundan bahsetti.

- Reklam -

Çizgi Romana Sadık ve Daha Karanlık Bir Film

Richardson, eğer yeni bir The Mask filmi gelecekse bunun 1994’teki uyarlamasından daha karanlık bir hikâyeye odaklanacağını söylüyor. The Mask’ın ortaya çıktığı çizgi roman serisi gücü elinde barındıran sıradan bir kişinin neler yapabileceğini açıkça gösterebilen oldukça karanlık bir hikâyeydi. 1994 yapımı film, bu karanlık atmosferi indirgemiş olsa da Jim Carrey, karakteri yine de bir anti-kahraman yerine içimizden biri olarak oynamıştı. Richardson yeni çizgi roman serisinin de çizgi romanlardaki bu karanlık atmosferi vereceğini söylüyor. Çizgi romanın yeni bir filmin öncüsü olup olmayacağı ise belirsiz.

Tha Mask Comic

Mutlak gücün, sıradan insanlara cinayet işletecek kadar suça ve intikama itecek kadar yozlaştırdığına şahit olacağımız filmde, kadın bir başrol bütün bu felsefeye yeni bir bakış açısı kazandırabilir. En azından Richardson’ın gönlünden geçen bu gibi.

- Reklam -

Bu başrol için şimdilik konuşulan isimler ise Melissa McCarthy ve Kristen Wiig.

Şu an için bu yeni filmin çekilip çekilmeyeceğine dair net bir veri yok. Yalnızca Mike Richardson’ın kadın başrollü bir The Mask için düğmeye bastığını, bununla birlikte aklındaki komedyeni ikna etmeyi başardığını söyleyebiliriz.

Bu ismin kim olacağı, maceranın doğrudan The Mask çizgi romanlarından mı uyarlanacağı ve filmin karşımıza ne zaman çıkacağı sorularının yanıtı hâlâ muamma.

Kadın bir Maske rolü için sizin düşünceleriniz neler? Aklınızda adaylar belirdi mi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hmmmm gelmese mi acaba? Daha karanlık olması güzel ama kadın başrol soru işareti. :slight_smile:

  2. Avatar for Emirhan_Kurt Emirhan_Kurt dedi ki:

    Zarar edeceklerini bile bile hala bu işlere girmeleri çok komik, Ghostbusters’dan da mı ders almadınız be adamlar?

  3. Avatar for TTLofTFKilljoys TTLofTFKilljoys dedi ki:

    Yani ben de bi kızım ve haklarımı savunurum ama yok maskeye kadın başrol seçelim doktoru kadın yapalım bunlar bana sektördeki samimiyetsiz feminem hareketler olarak görünüyo

  4. Avatar for Emrys Emrys dedi ki:

    Feminem hareketler neymiş ilk defa duydum

  5. Avatar for TTLofTFKilljoys TTLofTFKilljoys dedi ki:

    Feminem değil de fenimist demeliydim.işte böyle kadınlara da sektör de yer veriyoruz “kıdınlır çıçıktir” hareketler

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Altın Kafes

Sör Benfro’nun Şarkısı Serisi “Altın Kafes” ile Devam Ediyor

Christopher Nolan liste

Christopher Nolan’ın Sinemaya Bakışını Değiştiren 30 Film