in , ,

Kimi No Na Wa ve Tenki no Ko Yönetmeninin Yeni Filmi “Suzume no Tojimari”den Son Fragman

Your Name yönetmeni Makoto Shinkai’nin beklenen filmi “Suzume no Tojimari” için son bir fragman daha yayınlandı.

your name yönetmeni film fragmans suzume no tojimari
- Reklam -
- Reklam -

Your Name ve Weathering with You yönetmeninin yeni filmi Suzume no Tojimari için son fragman paylaşıldı. Makoto Shinkai, üç yıllık bir aranın ardından Suzume’nin hikâyesiyle bir kez daha anime filmi seven izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İlk duyurusu geçen mart ayında yapılan ve nisan ayında kısa bir teaser fragmanı gelen Suzume no Tojimari’nin uzun fragmanı da Temmuz 2022’de yayınlanmıştı. Film, Japonya’nın güneybatısındaki Kyushu bölgesinde sakin bir kasabada yaşayan 17 yaşındaki Suzume’nin hikâyesine odaklanıyor.

Macera, Suzume’un “kapı” arayan genç bir adamla tanışmasıyla başlar ve ikisi birlikte seyahat edip dağlarda terk edilmiş bir evde eski bir kapı bulurlar. Suzume sanki bir şey tarafından çekilmiş gibi elini kapıya doğru uzatır ve içeri çekilir. Bir dizi talihsiz felaketi başlatan Japonya’da “Afet Kapıları” ortaya çıkmaya başlar.

- Reklam -

Suzume, film boyunca afetleri durdurmak için “Afet Kapılarını” tek tek kapatıp kilitlemesi gerekir. Bunun için de Japonya’da bir yolculuğa çıkar. İngilizceye Suzume’s Locking Up olarak çevrilen film, bir yandan 17 yaşındaki bir kızın büyüme hikâyesini ve özgürlük arayışını modern dünyada bir macera ve savaşla birleştirerek anlatıyor.

Türkçeye Suzume’nin Kapı Kilidi olarak çevrilebilecek filmde Makoto Shinkai, yönetmenliğin yanı sıra diğer tüm filmlerinde olduğu gibi senaryoyu da üstleniyor. Filmin seslendirme kadrosunda Harana no Hana, Matsumura Hokuto, Eri Fukatsu, Shota Someya, Sari Ito, Kotone Hanase, Kana Hanazawa ve Matsumoto Hakucho yer alıyor. Karakter tasarımlarını Masayoshi Tanaka, sanat yönetmenliğini Takumi Tanji ve animasyon direktörlüğünü ise Kenichi Tsuchiya üstleniyor. Filmin müziklerini de Kimi no Na Wa (Your Name) ve Tenki no Ko’da Shinkai’yle birlikte çalışmış olan ünlü Japon grubu RADWIMPS üstleniyor.

Filmle ilgili yayınlanan son fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. (Altyazıyı açarak İngilizce veya otomatik çevirme seçeneklerinde Türkçeyi seçebilirsiniz.)

Your Name Yönetmeninden Yeni Film: Suzume no Tojimari – Son Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Fragman öncesi film için yeni bir poster de paylaşılmıştı. Aşağıdan göz atabilirsiniz:

Suzume no Tojimari poster

Suzume no Tojimari, 11 Kasım 2022 tarihinde Japonya’daki sinemalarda gösterime girecek. Ülkemize gelip gelmeyeceği, gelecekse bile ne zaman vizyona gireceği bilinmiyor.

Your Name yönetmeninin yeni filminden yayınlanan son fragmanını sizler nasıl buldunuz? Ünlü yönetmenin yeni filminden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Başlıkta adı geçen filmleri sevmiştim, bu filmi de izleyeceğim. Shinkai Makoto genelde aynı formülü izlese de güzel işler çıkartıyor. Fragmanlara bakmıyorum genelde sürprizi kaçmasın diye, şu anlık çok da yükselemedim zaten.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Sinemalarda Türkçe dublaj ile gösterilse keşke, aynen “Senin Adın” da olduğu gibi :roll_eyes:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mercan Alper İmzalı "Masal Cadısı" Öyküsü Seslendirildi

Yazar Mercan Alper’in “Masal Cadısı” Öyküsü Emre Melemez’in Sesiyle Yeniden Hayat Buldu

sivrisinekleri sıtma aşısı

Sivrisinekleri “Hackleyen” Bilim İnsanları, Hayvanları Sıtmaya Karşı Şırınga Olarak Kullandı