in

Yüzüklerin Efendisi Filmlerindeki Bir Ork İlhamını Harvey Weinstein’dan Almıştı

Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki bir orkun tasarımı, yapımcı Harvey Weinstein’dan ilhamla geliştirilmişti. Elijah Wood eski yapımcı hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Yüzüklerin Efendisi Ork Harvey Weinstein
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi filmi oyuncusu Elijah Wood, Peter Jackson’ın ork maskelerinden birini özellikle Harvey Weinstein’dan ilham alınarak geliştirildiğini söylemesiyle gündeme geldi.

Yönetmen Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi filminin çekimlerine yapımcı şirket Miramax ile anlaşmış ve bu sırada denetleyici olarak Weinstein ile birlikte çalışmak zorunda kalmıştı. Süreç boyunca Weinstein, Jackson’ın J.R.R. Tolkien’in kitabından uyarlanacak bu filmi üçleme değil tek bir film halinde çekmesi gerektiği konusunda oldukça ısrarcı olmuştu. Hatta eğer bunu yapmazsa Jackson’ı Quentin Tarantino veya John Madden ile yer değiştirmekle bile tehdit etmişti. Yönetmen ve yapımcı arasındaki gerilim oyuncuların araya girmesi ve senaryonun sızdırılmasıyla farklı bir boyut almıştı. Daha sonrasında Miramax projeden çekilmiş ve yerine New Line Cinema şirketinden Bob Shaye gelmişti.

Filmin yıldızı Elijah Wood, Hollywood Reporter bünyesinde çekilen “Armchair Expert” podcastinde şu açıklamada bulundu:

- Reklam -

“Dom Monaghan ve Bill Boyd ile birlikte ‘The Friendship Onion’ podcastinde Yeni Zelanda’ya ilk gidişimizi konuşmuştuk. Sean Astin ile birlikte Ork maskelerine bakıyorduk –ve o anı çok net hatırlıyorum- maskelerden birisi Harvey Weinstein’den intikam almak için ona benzetilmişti”

“Bunları şu an söylemekte yanlış bir şey görmüyorum. Sonuçta Weinstein’in yaptıkları ortada, bu ona bir “s*ktir git mesajıydı.”

Yüzüklerin Efendisi Eski Yapımcısı Harvey Weinstein Cinsel Taciz Cezasıyla 23 Yıl Hapse Mahkum Edilmişti

Yüzüklerin Efendisi Ork Harvey Weinstein

Weinstein sinema sektöründe “Shakespeare In Love” ve “Hateful Eight” gibi filmlerle isminden söz ettirdi. “Me Too” hareketiyle birlikte ismi cinsel taciz suçlamalarıyla anılan ve geçen şubat ayında 23 yıllık hapis cezasına çarptırılan eski film yapımcısı birçok davada suçlu bulundu. Yapımcının Weinstein Şirketi ve Miramax koltuğunda bulunduğu yaklaşık otuz yıllık süre boyunca çalışanlarına cinsel tacizde bulunduğu açıklandı. The New York Times’ın yaptığı habere göre Weinstein, çalışanlarının şirkette daha hızlı bir şekilde yükselmek istiyorlarsa buna razı göstermek zorunda olduğuna dair baskılarda bulundu.

- Reklam -

Miramax şirketinin eski yöneticisi Mark Gill yaptığı açıklamada Weinstein için şu açıklamaları yapmıştı:

“Dışarıdan bakıldığında her şey altındandı; Oscar törenleri, yardım kampanyaları, başarılar, kültürel etkiler ve daha niceleri. Fakat sahne arkasına geçildiğinde görüp görebileceğiniz en iğrenç şeydi.”

Siz Peter Jackson’ın bu hareketi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IndieWire, The New York Times

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Akınrobotics İnsansı Robotu Mini Ada

Akınrobotics’in İnsansı Robotu Mini Ada Satışa Çıktı: Fiyatlar Dikkat Çekiyor

Locke & Key 2. sezon fragmanı

Locke & Key 2. Sezon Fragmanı: Macera Büyüyerek Devam Ediyor