in

Yüzüklerin Efendisi Yapımcılarından Harvey Weinstein, Tecavüzden Suçlu Bulundu

Yüzüklerin Efendisi serisi dahil pek çok filmin yapımcısı Harvey Weinstein, tecavüz ve cinsel istismar davasında suçlu bulundu.

Yüzüklerin Efendisi - Harvey Weinstein
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, The Hateful Eight, The Great Debaters ve Shakespeare in Love gibi filmlerin yapımcıları arasında yer alan Harvey Weinstein, Amerika Birleşik Devletleri’nde açılan cinsel istismar ve tecavüz davasında suçlu bulundu.

Sinema dünyasının cinsel istismar skandalları bitmek bilmiyor. Bu ürkütücü zincirin en çarpıcı parçalarından birisi de Hollywood’un önemli yapımcılarından Harvey Weinstein idi.

Weinstein’ın uzun zamandır devam eden yargı süreci sona erdi. Ünlü yapımcı cinsel saldırı ve tecavüz davalarında suçlu bulundu. Suçlamaları yönelten isimler arasında Uma Thurman ve Salma Hayek gibi oyuncular da yer alıyor.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi - Harvey Weinstein

Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, Kill Bill, Inglourious Basterds, The Hateful Eight ve Django Unchained gibi yayınlandığı zaman oldukça ses getiren işlerde yer alan Harvey Weinstein; bir dönem Hollywood’unun en önemli isimleri arasında yer alıyordu. 325’i aşkın film ve dizinin yapımcı koltuğunu paylaşan Weinstein olayı, 2017 yılında başlatılan dava ile çığ gibi büyümüştü.

Cinsel tacizde bulunduğu kadınlara susmaları için para teklif ettiği açığa çıkarılan Amerikan yapımcı, #MeToo (Sen de Anlat) akımının başlamasına da sebep olanlar arasındaydı. Weinstein sonrasında seneler boyunca sessizliğini korumak zorunda kalan pek çok Hollywood oyuncusu, gerçekleri bir bir açığa çıkartmaya başlamıştı.

Harvey Weinstein, 80’den Fazla Kadın Tarafından Cinsel İstismar ile Suçlanmıştı

Hollywood’un karanlık yanını tek başına ayakta tutmakta ısrarcı olan Weinstein, aralarında Uma Thurman, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi meşhur isimlerinde bulunduğu pek çok kadın tarafından ifşalanmıştı. Yapımcının savunması ise olayları kesinlikle reddetmek ve ilişkilerin karşılıklı rızaya dayandığı yönünde olmuştu.

Weinstein, “Basit cinsel saldırı ve tecavüz” ile “ağır taciz”den suçlu bulunurken “nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz” suçlamasından ise beraat etti.

- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi - Harvey Weinstein

Yapımcı hakkında 25 seneye kadar hapis cezası isteniyor. 67 yaşındaki Weinstein’ın alacağı nihai cezanın kararı ise Mart 2020’de açıklığa kavuşacak. Weinstein’ın avukatları ise temyiz hazırlığına başladı.

Harvey Weinstein’ın 2013 tarihli iki kadına yönelik tecavüz ve cinsel saldırı suçlamalarını içeren davası ise Los Angelas’ta hâlâ devam ediyor.

Konuya dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Stranger Things Davası Başlamadan Düştü

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead World Beyond

The Walking Dead: World Beyond Dizisinden 2 Yeni Fragman

Mission: Impossible 7

Mission: Impossible 7 Çekimleri Corona Virüsü Nedeniyle Ertelendi