in

“Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” 4 Saat 11 Dakikalık Özel Versiyonuyla Yeniden Vizyona Giriyor

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmi 20. yılında yeniden vizyona giriyor. Peter Jackson imzalı yapım, kesilmiş sahneleri de içeren özel bir kurguyla yayınlanacak.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Yeniden Vizyona Giriyor
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü 20. yılına özel olarak bir kez daha sinema salonlarına geri dönüyor. Filmin yıldönümü, genişletilmiş versiyonla birlikte kutlanacak.

J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi eserlerinden Peter Jackson tarafından beyaz perdeye aktarılan seri, toplamda 17 Oscar ödülü almayı başarmıştı.

Filmin oyuncu kadrosunda Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Andy Serkis, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Orlando Bloom, Christopher Lee, Sean Bean, Cate Blanchett ve Hugo Weaving gibi isimler yer almıştı.

- Reklam -

2003 yılında vizyona giren ve serinin üçüncü filmi olma özelliğini taşıyan Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü 94 milyon dolarlık bütçesiyle 1.1 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı. Film aynı zamanda 11 dalda Oscar alarak (Ben Hur ve Titanic ile birlikte) sinema tarihinde de özel bir yer edinmişti.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Yeniden Vizyona Giriyor

Warner Bros. ve New Line Cinema’nın Orta Dünya’da geçen yeni uzun metraj filmler üzerinde çalışmayı sürdürürken klasik yapımların gücünü de göz ardı etmiyor.

Hayranları yeniden özlenen Orta Dünya deneyiminin bir parçası kılmaya hazırlanan Warner Bros. Kralın Dönüşü’nün 20. yılı için kolları sıvamış durumda.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Filmi Kesilmiş Sahneleri ile Birlikte Yayına Girecek

Orijinal süresi 2 saat 58 dakika olan film, kesilmiş dakikaların da dahil edildiği yönetmen versiyonu sayesinde 4 saat 11 dakikalık bir sürümle vizyona girecek.

Genişletilmiş versiyon, film vizyona girdikten bir yıl sonra yayınlanan DVD’lerde izleyicilerin beğenisine sunulmuştu.

- Reklam -

Yapımda kesilmiş sahnelerin yanı sıra oyuncuların bazı açıklamalarını da içeren ekstra içerikler ve perde arkası görüntüleri de yer alacak.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü Yeniden Vizyona Giriyor Özel Versiyon

Yapımın Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor. Vizyon için açıklanan ülkelerde şimdilik yalnızca Kanada ve ABD bulunuyor. Bahsi geçen ülkeler özel versiyonu 13 Nisan 2023 tarihinde sinemalarda izleyebilecek.

Öte yandan Amazon, Orta Dünya’nın 2. çağına odaklanan Güç Yüzükleri dizisinin yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. New Line Cinema ise 3. çağda geçecek yeni filmler için kolları sıvamış durumda.

Siz bu özel gösterim hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Extended versiyonuyla aynı mı?

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Bizim ülkeye gelseydi çoktan gelirdi. Muhtemelen bu güzel etkinlikten mahrum kalacağız. 4 saat yayıla yayıla LOTR izlemenin keyfi anlatılamaz. Hele hele ilk kez izleyecek olan biri varsa yanında o bir gün sana 1 ay yeter. :joy:

  3. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Filmleri izleyip bir de Extended izlerdim eskiden. Tabii arka arkaya değil. Çok yoruyor insanı bence gereksiz uzun. Hele arka arkaya 1-2-3 Extended yapanlar var. :roll_eyes: Onlar bayıla bayıla tüm günlerini buna ayırabilirler şimdi.

  4. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Üniversitedeyke bu etikinliği yaptık. Frodo’nun sahbeleri olmasa daha da güzel olabilir aslında :smiley:

  5. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Film dijitale düştüğü yıldan beri tekrar tekrar seyrederim. Son 10 yıldır da eşimle her hafta sonu sabahları seyrederiz. Basit hesapla sadece eşim ile 1000 den fazla seyretmişiz. 4 değil 40 saat olsa bile hastasıyız ailecek o yüzden buyursun gelsin baaaşım üstüne :blush::blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Felsefenin Kraliçeleri: Felsefe Tarihinde Kadın Filozoflar Nerede? - Lisa Whiting ve Rebecca Buxton

Felsefe Tarihindeki Kadın Filozofların İzini Araştıran “Felsefenin Kraliçeleri” Türkçede

Ölümlü Dünya 2 Çekimleri

Ali Atay ile Feyyaz Yiğit’li “Ölümlü Dünya 2” Filminde Çekim Tarihi Belli Oldu