in

Yüzüklerin Efendisi’ndeki Merak Edilen O Soru: Tek Yüzük Sauron’u Neden Görünmez Yapmadı?

Yüzüklerin Efendisi serisinde gördüğümüz Tek Yüzük, Sauron dışında takan kişilerin görünmez olmasını sağladı. Peki, Karanlıkların Efendisi yüzüğü kullandığında neden görünmez olmadı?

yüzüklerin efendisi sauron tek yüzük frodo
- Reklam -
- Reklam -

Yüzüklerin Efendisi serisindeki merak edilen o soruya cevap bulma zamanı: Karanlıkların Efendisi Sauron, Tek Yüzük’ü kullandığında neden görünmez olmadı?

Amazon Prime Video’nun Yüzüklerin Efendisi dizisi merakla beklenirken Tek Yüzük’ün güçleri ile ilgili sorular yeniden gündeme geliyor. Karanlıklar Efendisi Sauron yüzüğün güçlerini nereye kadar götürebiliyor?

J.R.R.Tolkien’in epik fantazi kitabından aynı isimle uyarlanan ve Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesi sinema dünyasında oldukça önemli bir yere sahip. Ancak Peter Jackson’ın filmde açıkça anlatmadığı ve izleyicilerin merak ettiği bazı kısımlar da var. Bu sorulardan birisi yüzüğü takan herkesin görünmez olurken Sauron’un tek yüzüğü taktığında neden görünmez olmadığı. Bu sorunun cevabı ise filmin ayrıntılarında gizlenmiş durumda.

- Reklam -

Bilbo, Frodo, Gollum ya da Isildur yüzüğe sahip oldukları dönem boyunca en az bir defa güç yüzüğünü takmışlar ve görünmez olmuşlardı. Aslında Orta Dünya’dakiler yüzüğü takan kişinin görünmez olduğunu düşünse de gerçek bundan biraz daha farklı. Örneğin Frodo, Fırtınabaşı’nda Nazgul’lerden kurtulmak için Tek Yüzük’ü takmıştı. Ancak bu sırada tayfları geçmişlerindeki insan krallar suretiyle görmüştü. Çünkü güç yüzüğü aslında taşıyıcısını basit manada sadece görünmez yapmıyor. Yüzük, taşıyıcısını tayfların olduğu farklı bir gerçekliğe taşıyor. Bundan dolayı Frodo yüzüğü taktığında etrafındaki evrenin daha gri, daha belirsiz olduğunu görüyor. Nazgul’lerin gerçek bedenleri hayalet evrenlerinde iken, gerçek dünyada maddesel herhangi bir karşılıkları ise yok.

Yüzüklerin Efendisi Olan Sauron Neden Görünmez Olmadı?

yüzüklerin efendisi sauron tek yüzük frodo

Sorunun cevabı aslında Nazgul’lerin gerçek dünyada bedenlerinin olmamasıyla aynı sebebe bağlanıyor. Çünkü Sauron’un da gerçek dünyada herhangi bir bedeni yok. Onun ruhu aslında tayfların olduğu evrende yaşıyor. Yüzük Kardeşliği filminin açılışında Galadriel’in anlattığı Dagorlad çayırlarında Karanlıklar Efendisi’nin elfler ve insanlara karşı yaptığı son savaşta ise tıpkı yüzük tayfları gibi görünür olmayı tercih ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla Sauron gerçek dünyada etrafındaki madde ile etkileşime girerek kendisini görünür veya görünmez yapabilme becerisine sahip. Karanlıklar Efendisi’nin tek yüzüğü taktığında hayalet evrenine taşıyabileceği herhangi bir bedeni yok.

- Reklam -

Ayrıca yüzüğünün sadece Sauron’a itaat ediyor olması, Karanlıklar Efendisi’nin görünmezlik gücünü kontrol edebilmesini de sağlıyor. Dolayısıyla tek yüzüğün sahibi olarak Sauron gerçek dünyada maddesel bütünlüğünü koruyabiliyor.

Siz Sauron’un bu gücü hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    BURADAKİ videoda da güzelce anlatılmış. :slight_smile:

  2. Avatar for connected connected dedi ki:

    Yüzüğün, takılan kişinin gücüne göre özelliklerini açık etmesi durumu vardı diye hatırlıyorum. Yani bir hobbitte görünmezlik gücü verirken, Gandalf’ta çok daha büyük bir güç açığa çıkıyor. Galadriel’de daha farklı vs.

    Bu durum kitaplarda mı geçiyordu, filmlerde mi bilmiyorum. Filmlerde geçiyorsa bir anlamı yok tabii.

  3. Avatar for Kayraa_Immune Kayraa_Immune dedi ki:

    Güç yüzükleri takan kişinin gücünü boostluyor. Hobbitlerin gücü farkedilmemek onu boostluyor. Isuldur nerede yüzüğü takmışta görünmez olmuş? Sallamasyon

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gölet - Claire-Louise Bennett

Claire-Louise Bennett’ın Gerçekliği Bozan İğneleyici Öyküleri “Gölet” Türkçede

arcane 2. sezon onay netflix

Arcane 2. Sezon Onayını Aldı: League of Legends Macerası Devam Edecek