in

Zack Snyder Yeni Bir King Arthur Filmi Üzerinde Çalışıyor

Zack Snyder, yeni bir King Arthur filmi üzerinde çalıştığını söyledi. İzleyiciler şimdilerde heyecanla yönetmenin yeniden kurguladığı Justice League filmini bekliyor.

Zack Snyder Yeni King Arthur Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Zack Snyder, aslına sadık bir King Arthur filmi üzerinde çalıştığını duyurdu. Dawn of the Dead, 300, Watchmen ve Man of Steel gibi yapımlarla tanınan ünlü yönetmen; şimdilerde yeniden kurguladığı dört saatlik Justice League filmi ile bekleniyor.

Kral Arthur, Orta Çağ Avrupa edebiyatının en önemli figürlerinden bir tanesidir. Arthur efsanesindeki ünlü karakterler arasında Yuvarlak Masa Şövalyeleri, Lancelot, Arthur’un eşi Guinevere ve büyücü Merlin’in yanı sıra kılıç Excalibur ve Kutsal Kase bulunur.

King Arthur efsanesi çizgi romanlar, diziler ve filmler de dahil olmak üzere sayısız sanat eserine ilham verdi. Yapımla ilgili bilinen en büyük prodüksiyonlardan biri son olarak 2017’de Guy Ritchie tarafından King Arthur: Legend of the Sword (Kılıç Efsanesi) adıyla yapıldı.

- Reklam -

Şimdi de daha çok DC evreni için yaptığı filmler ile tanınan Zack Snyder, efsanenin aslına sadık bir sinema filmi projesi için araştırma yaptığını doğruladı. Minutemen ile yaptığı röportajda şunları söyledi:
“Bir şey üzerinde çalışıyorum ama nasıl olduğunu daha sonra göreceğiz. Arthur mitolojisinin aslına sadık bir konsept ile yeniden yorumlamaya dayalı bir fikir üzerinde düşünüyorum. Nasıl olacağını göreceğiz. Bu proje belki bir noktada hayat bulabilir.”

Zack Snyder, Batman v Superman Filminde King Arthur Göndermesi Yapmıştı

King Arthur Merlin

Olası film projesi hakkında Zack Snyder başka herhangi bir detay açıklamadı. Şu an için ne aşamada olduğu veya nasıl bir konu ile hayat bulacağı bilinmiyor. Örneğin senaryosunun esas olarak Kral Arthur’un kendisine mi odaklanacak? Yoksa Lancelot’un ve Guinevere’nin yasak aşk hikâyesinin yeniden anlatılması gibi diğer karakterlerden birine veya yoksa birkaçına mı odaklanacak? Bu gibi sorular şimdiden merak konusu oldu.

Zack Snyder’ın zombiler ve diğer süper kahramanlar ile olan geçmişi göz önüne alındığında; bir Kral Arthur projesinin nasıl bir şey olacağı merak konusu. Yönetmenin filmlerinde kullanmayı sevdiği epik unsurlar, tam da bu tarz mitolojiyi konu alan bir filmde kendini daha net şekilde gösterebilir.

- Reklam -

Snyder’ın yönettiği Batman v Superman: Dawn of Justice’da, 1981 yapımı Excalibur filmine atıfta bulunduğunu hatırlatalım. Yani röportajda konuyla ilgili yeni konuşmuş olsa da, aslında bu fikrin çoktandır kafasında olduğu aşikar.

Yönetmenin yeniden kurguladığı Justice League, 18 Mart 2021 tarihinde HBO Max kütüphanesindeki yerini alacak.

Zack Snyder’dan bu tarz bir film izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şimdi lütfen sakin ol ve elindeki kamerayı yavaşça yere bırak. :smiley:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Kral Arthur ile ilgili bir çok İngiliz yazarın çok kaliteli roman serisi vardır.Bunlara sadık olarak çekilse kaliteli olur.Ancak günümüz yozlaşmış sinema anlayışı ve stüdyolar buna izin vermez.Aslında gelmiş geçmiş en kaliteli kral Arthur filmi John Boorman ustanın Excalibur filmidir.Tamamen Britanya yapımı süper mistik epik bir harikadır.O filmi aşacak yeniden çevrimin gelmesi mümkün değil.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Soru: Hollywood’un en vasıfsız 2 yönetmeni kimdir?

    Cevap: Zack Snyder ve Michael Bay.

  4. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Transformers serisinin son filmi hariç kötü bir film izlemedim ama yakın arkadaşlarım ve sosyal medya Michael Bay’den bayağı nefret ediyor. Sebebi ne bunun?

  5. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Çünkü adam filmlerinde hep aynı mantığı kullanıyor. Bol cgı, cgı içeren patlama sahneleri, amerikan milliyetçililiği ve güzel kadın formülünü kullanıyor. Haa birde filmlerindeki espiriler 0-4 yaş aralığına bile hitap etmiyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Aleyna Tilki İşte Bu Benim Masalım IMDb

Aleyna Tilki’nin İşte Bu Benim Masalım’ı, IMDb’nin En Düşük Puanlı Dizileri Arasına Girdi

Toygun Ateş Koronavirüs

Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Toygun Ateş Koronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi