in

Zootopia 2 Geliyor: Disney “Hayvanlar Şehri” Macerasına 7 Yılın Ardından Devam Kararı Aldı

Zootopia 2 filmi resmi olarak geliştirme aşamasında. Disney CEO’su, sevilen animasyon yapımının devamına yeşil ışığı yaktı.

Zootopia 2 - Hayvanlar Şehri
- Reklam -
- Reklam -

Zootopia 2 filmi, ilk maceranın vizyona girmesinden 7 yıl sonra geliştirme aşamasına geçti. Disney CEO’su Bob Iger yaptığı açıklamada sevilen animasyonun devam filmi ile izleyicilerin karşısına çıkacağını doğruladı.

2016 yılında vizyona giren ve dünya çapında 1 milyar dolarlık gişe hasılatıyla yapımcıların yüzünü güldüren Zootopia (Zootropolis: Hayvanlar Şehri) animasyon dünyasına yeni bir soluk getirmeyi başarmıştı. Yapım görsel zenginliğinin yanı sıra seslendirmen kadrosunda yer alan Jason Bateman, Idris Elba ve Ginnifer Goodwin gibi oyuncularla da adından söz ettirmişti. Eleştirmenlerden yüksek notlar alan Zoopotia 2017 yılında En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Disney’in geçen günlerde yatırımcıları ile paylaştığı mali durum toplantısında CEO Bob Iger, bazı animasyonların devam filmlerini açıkladı. Aralarında Toy Story 5 ve Frozen 3 gibi yapımların da yer aldığı duyuruda dikkat çeken diğer bir devam filmi ise Zootopia 2 oldu.

- Reklam -

Zootopia 2

“Zootopia 2” ile Hayvanlar Şehri Evreni Genişliyor

Yetişkinlere yönelik mizahi duruşu ve sosyal temalara dokunması ile dikkat çeken Zootopia hâlihazırda Disney+ üzerinden evrenini büyütmeye devam ediyor. 9 Haziran 2022 tarihinde dijital platform kütüphanesinde yerini alan Zootopia+ dizisi 7 bölümü ile izleyicinin karşısına çıkmıştı. Mini dizi, filminde olduğu gibi başarılı yorumlar almayı başarmıştı.

Öte yandan filmin ilk çıktığı 2016 yılından bu yana Disney tarafında pek çok değişiklik yapıldı. Dolayısıyla Zootopia 2 yapımının senaryosu şimdiden merakla bekleniyor. Serinin sevenleri evrende pek çok farklı karakterin bulunmasından dolayı Zootopia evreninde birden fazla devam filminin gelebileceğini tahmin ediyor.

Zootopia 2 Disney

- Reklam -

Disney son zamanlarda oldukça hareketli günlerden geçiyor. Disney+’ın yayına girdiği tarihten bu yana ilk defa abone kaybının yaşanmasıyla CEO Bob Iger konuya dair bir açıklama yapmıştı. Bununla birlikte Toy Story 5 ve Frozen 3 gibi devam filmlerin geleceğini duyurmuştu.

Zootopia 2 animasyonuna dair henüz bir detay paylaşılmadı. Sevilen yapımın beyaz perdeye ne zaman geleceği de belirsizliğini koruyor.

İlk film, 150 milyon dolarlık bütçesiyle 1 milyar 25 milyon dolar hasılat getirerek Disney için önemli bir marka hâline gelmişti.

Siz Zootopia’nın devam filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hacker - Ele Fountain

Erime’nin Yazarı Ele Fountain’dan Sanal Dünyada Geçen Yeni Kitap: “Hacker”

The Peripheral 2. sezon onayı aldı

Prime Video’nun Ses Getiren Bilimkurgu Dizisi “The Peripheral” 2. Sezon Onayını Aldı