in

Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın Hayatı Film Oluyor

Zübeyde Hanım filmi için çalışmalar başladı. Cumhuriyet’in 100. yılında vizyona girecek yapımın başrolü Aslıhan Güner’e emanet edildi.

Zübeyde Hanım Filmi Analar ve Oğullar
- Reklam -
- Reklam -

Zübeyde Hanım filminde çekimler başladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesine odaklanacak yapımda başrol Aslıhan Güner oldu.

Cumhuriyet’in 100. yıldönümünde, Disney Plus’un Atatürk dizisinin yanı sıra bir de Zübeyde Hanım filminin geliştirildiği ortaya çıktı.

Zübeyde Hanım’ın hayatını konu alacak filmin ön hazırlık aşamasının tamamlandığı bildirildi. Yapımda Zübeyde Hanım’a Aslıhan Güner (Diriliş: Ertuğrul, Kuzey Yıldızı, Selam: Bahara Yolculuk), Mustafa Kemal Atatürk’e ise Alican Yücesoy (Küçük Şeyler, Cemiş Şov, Son Osmanlı: Yandım Ali) hayat verecek. Zübeyde: Analar ve Oğullar ismini taşıyacak filminin çekimleri İzmir’in Bergama ilçesinde başladı. Filmin senaristliğini İlber Tekinsoy, yapımcılığını Nuri Yıldırım ile Alper Tosun üstleniyor. Yönetmen koltuğunda ise Cenk Yaz oturuyor.

- Reklam -

Aslıhan Güner ve Alican Yücesoy’un başrollerini üsteleneceği filmin oyuncu kadrosunda Emre Kınay, Devrim Nas, Wilma Elles ve Sitare Akbaş gibi oyuncular da yer alıyor. Prodüksiyonun başlamasıyla birlikte, Zübeyde Hanım’a ilk bakış fırsatı sunan Aslıhan Güner’li ilk poster de paylaşıldı.

Zubüyde Hanım - Analar ve Oğullar

Zübeyde Filmi için Çekimler Başladı

Filmin yapımcılığını üstlenen Nuri Yıldırım, prodüksiyon aşamasının 6 hafta sürmesini planladıklarını belirtirken çekimlerin Bergama, Ayvalık ve Dikili’de gerçekleştirileceğini söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:

“Bir Bergamalı olarak şunu da söylemem lazım; Bergama’nın misafirperverliği herkesi etkiliyor. İnsanlar burada kendilerini evde gibi hissediyor.”

Yıldırım, Cumhuriyet’in 100. yılı olmasının yanı sıra bir kahramanın annesini anlatmak üzere yola çıktıkları için de filmin önemli olduğuna işaret ederek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Her onurlu savaşçının bir bekleyeni vardır. Bu bir de anne olunca duygular bambaşka bir yere taşınıyor. Toplumda herkese dokunacak bir ana-oğul hikayesi her şeyden önce ama oğul Mustafa Kemal olunca da hikaye bambaşka bir yere taşınıyor tabii. Anne-oğul ilişkisi anlattığımız için de herkes kendinden bir şey bulacak.”

- Reklam -

Filmin gişede kendini göstereceğini, ortak yapımcısı olduğu Müslüm filmindeki gibi sinema salonlarını dolduracaklarını aktaran Yıldırım, Timuçin Esen’li Müslüm’de yakaladıkları gişe başarısını geçmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Müslüm filmi sinema salonlarında 6.4 milyon seyirci tarafından izlenmişti.

Hasılatın Bir Kısmı Darüşşafaka Vakfı’na Bağışlanacak

Zor şartlar altında altı çocuğunun dördünü küçük yaşta hastalıklar nedeniyle kaybetmiş bir annenin, cesaret, dirayet ve metanetle Mustafa Kemal’i yetiştirme sürecine ışık tutan filmde, Atatürk’ün annesiyle ilişkisi, yaşadığı çatışmalar ve yaşanan zorluklar beyaz perdeye taşınıyor.

Zübeyde Hanım

Yapımın 29 Ekim haftasında vizyona girmesi planlanıyor. Filmin gişe hasılatının bir bölümünün Darüşşafaka Vakfı’na bağışlanacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

Disney’in 03 Medya imzalı Atatürk dizisinde ise Mustafa Kemal Atatürk rolünde Aras Bulut İynemli yer alacak.

Cumhuriyet’in 100. yılında Zübeyde Hanım hakkında geliştirilen bir film projesi fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: AA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Hakkıyla yapılırsa güzel olacağını düşünüyorum. Atatürk dizisinin çıkış tarihini bilmiyorum ama ikisi denk gelirse daha güzel olacaktır. Bu bağlamda Cumhuriyet ve Kurtuluş filmlerinin bence artık yeni teknoloji ile tekrar çekilmesi taraftarıyım.

  2. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Umarım kapaktaki oyuncu bu hâliye filmde olmaz. Artı olarak daha doğru düzgün bir Atatürk filmi, dizisi yapamadan annesine geçmek ne bileyim garip geldi. Sadece Çanakkale Savaşını özenerek çekseler nutkumuz tutulur fakat daha Nutuk’u okumayanlar da bu işlere kalktığı için bu sıkıntıları yaşıyoruz. En azından ben eksikliğini hissediyorum ÇOK BÜYÜK bir şekilde hem de.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel olmasını çok isterim ama umutlu değilim.

  4. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Güzel olmasını çok istiyorum. :star_struck: Umarım iyi yaparlar

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Guillermo del Toro Frankenstein Filmi

Guillermo del Toro’dan “Frankenstein” Filmi Geliyor: Kadro Yıldızlar Geçidi Olabilir

Six of Crows Dizisi

Shadow and Bone Evreni “Six of Crows” Spin-off Dizisiyle Genişleyebilir