in

Sivas’taki “Hobbit Evleri” Hizmete Açıldı

Hobbit Evleri olarak da anılan ve turistlerden büyük ilgi gören Paşabahçe Yamaç Evleri ziyaretçilere açıldı.

sivas hobbit evleri ust
- Reklam -
- Reklam -

İnşasına ilk olarak 2015’te başlanan ve dağ yamacına gömülü olduğu için “Hobbit Evleri” olarak anılan Paşabahçe Yamaç Evleri, uzunca bir hazırlık döneminin ardından nihayet konaklama ve ziyarete açıldı.

Sivas’taki Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı‘nı değerlendirmek için ilk etapta 7 tane inşa edilen ve başlangıçta sevgili Hobbitlerin kovuklarıyla pek de alakası olmayan evler buna rağmen hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok kişinin ilgisine mazhar olmuştu. Daha sonra yuvarlak kapılara ve pencerelere sahip, daha Hobbit-vari modeller de inşa edildi ve toplam konut sayısı 24’e çıkarılarak bir nevi küçük Shire inşa edildi.

sivas hobbit evleri 003
Son hâli.
sivas hobbit evleri 002
Eski tasarımı

Doğada beton kirliliği oluşturmadan, doğrudan yamacın içine oyularak inşa edilen evlerin içi tabii ki filmlerde gördüğümüz gibi değil. 1+1 olarak tasarlanan konutlarda banyodan tutun da mutfağa, salona, yatak odasına ve şömineye kadar her şey var. Ayrıca köyün içinde de restoran ve kafe hizmetleri de bulunuyor. Yani bir gece ansızın kapınıza on üç cüce ile bir büyücü dayanırsa onları salonunuza buyur etmek yerine kendilerini en yakın restorana postalayabilirsiniz.

- Reklam -

Hollanda ve Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinden ve Malezya gibi Asya ülkelerinden birçok turist bölgeye yoğun bir ilgi gösteriyor. Sivas Belediyesi evlerin sayısını 50 veya 100’e çıkarmayı, köye kayak ve sauna merkezi entegre etmeyi planlıyor. Böylece hem yazın hem de kışın kullanılabilecek bir tatil köyü elde etmeyi amaçlıyorlar.

- Reklam -

sivas hobbit evleri 001

Tabii köyde “Hobbit,” “Tolkien,” ya da “Yüzüklerin Efendisi” gibi herhangi bir direkt gönderme ya da emare yok. Aksi takdirde Tolkien Vakfı hızla tepelerine binerdi herhalde. Ama hem görüntü olarak hem de doğayla iç içe olması açısından pipo otlarımızı alıp ayaklarınızı uzatarak kafayı dinlemek için oldukça cazip bir yer gibi görünüyor açıkçası. Yeni Zelanda’ya belki de hiç gidemeyeceğimize göre… Siz ne dersiniz?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Sivas’a gitmek için eşime subliminal baskı yapacak bir şeyler bulsam iyi olacak. :joy: Yav, tam da yurtdışı kampına yeni ikna etmiştim. Puh…

    Yalnız ben buna benzeyen bir yer daha görmüştüm ama nerede gördüm pek emin olamıyorum. Korkunç pahalı bir ücreti vardı. Acaba hangi şehirdi ya? :thinking:

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Çok güzele benziyor uzaktan :open_mouth: Peter Jackson, Hobbit’te yaptığı hatalardan pişman olupta seriyi yeniden çekmek isterse işte hazır Hobbit Köy :smiley: Burada bir kez tatil yapıp denemek isterim, zevkli mi değil mi diyerekten :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzyıllık Yalnızlık dizi marquez

Gabriel Garcia Marquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” Romanı Netflix Dizisi Oluyor

Conan

Arnold Schwarzenegger Neden Bir Türlü Barbar Conan Rolüyle Geri Dönemediğini Açıkladı