in

Söylenti: Doğan Kitap ve D&R, Amazon’a mı Satılıyor?

Doğan Medya Grubu’nun el değiştirmesinin ardından bugün kitap tutkunlarını yakından ilgilendirecek bir iddia ortaya atıldı. Amazon, Doğan Kitap ve D&R’ı satın alıp Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapmayı mı planlıyor?

amazon dogan kitap dr soylenti
- Reklam -
- Reklam -

Amerika Birleşik Devletleri merkezli büyük bir şirket olan Amazon’u illaki biliyorsunuzdur. Bu devasa internet tabanlı alışveriş sitesi; uzun yıllardır müzik, kitap, elektronik eşya, aksesuar vb. çeşitli ürünlerin satışını yapıyor. Bu oluşumun öne çıktığı konulardan biriyse, buradan herhangi bir ürün satın alan ya da almayan herkesin bildiği üzere “müşteri memnuniyetine” çok önem vermeleri. Aldığınız kitap hasarlı mı çıktı, istediğiniz eşya hatalı mı geldi? Bunun gibi durumlarda kullanıcısını üzmemeye gayret eden ve bununla ünlenmiş bir şirketten söz ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Doğan Medya Grubu’nun el değiştireceğine dair haberleri, bizler de sizin gibi medyadan ilgiyle takip ediyorduk. Bugünse hepimizi meraklandıran çok önemli bir söylenti, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın kişisel hesabından paylaşıldı.

- Reklam -

İddiasına göre Doğan Medya Grubu, D&R mağazalarını internet devi Amazon.com’a satacak ve yayıncılık faaliyetleri sonlandırılacak. Şu an için detaylarını bilmiyoruz. Edebiyatsever Kayıp Rıhtım takipçilerinin yakinen bildiği D&R ve İdefix’in internet siteleri kapanacak mı yoksa farklı bir adla mi göreceğiz? Diğer yandan Amazon’un piyasaya ünlü elektronik kitap okuyucusu Kindle’ı süren firma olduğunu biliyoruz. Bu konuda ülkemizde yatırım yapma olasılığı var ve heyecanlanmamak elde değil. Acaba Türkçe e-kitaplar için bir atılım yapılacak mı? Ayrıca bizlerin artık şikayet etmekten bıktığı kargo konusunda sonunda bir oh diyebilecek miyiz?

Bu olay henüz söylenti aşamasında ve hakkında bir doğrulama yok. Ancak yeni gelen bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Zaten Türkiye’ye açılmayı planlayan Amazon’un aklındaki plan, böyle büyük bir kuruluşun mirasını devralıp güçlü bir başlangıç yapmak mıydı dersiniz?

Konu hakkında görüşleriniz neler, bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Tek bir cümle kuracağım: Hadi hayırlısı. :two_hearts:

  2. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    O zaman dans :dancer:t2:

  3. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    :grin:
    image

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Satın alım gerçekleşirse, normal faaliyetlerini sürdürürlermiş gibime geliyor. Belki, mağazası olmadığı için Idefix’i D&R bünyesine katıp tek isim altında işletirler.

  5. Avatar for fortknoxt fortknoxt dedi ki:

    Devralma olursa inşallah Doğan Kitap bünyesini kapatmazlar bir çok takip ettiğim yazar doğan kitap bünyesinde kitapları çıkıyor. Bize de hayırlısı demek düşer.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

haldun taner muze evi

Türk Edebiyatının Büyük İsmi için “Haldun Taner Müze Evi” Açıldı

frankenstein

“Frankenstein”ın 200. Yaşını Büyüleyici Grafiklerle Anıyoruz