in , ,

Spawn Yeni Filminde Başrolü Oynamayacak

Todd McFarlane yeni filminde odak noktasının Spawn olmayacağını açıkladı.

spawn 1
- Reklam -

Çizgi roman dünyasının ustalarından biri olarak görülen Todd McFarlane, geçtiğimiz hafta düzenlenen Comic-Con sırasında ufukta yeni bir Spawn filminin olduğu müjdesini vermiş ve hayranlarını cehennem kaçkınları gibi sevindirmişti. Bununla birlikte senaryonun ilk taslağının ve yönetmen koltuğunun McFarlane’a ait olacağı dışında pek bir şey öğrenememiştik. Bugünse ilginç, hatta hiç beklenmedik bir haber aldık ünlü çizerden. Dediğine göre yeni filmin odak noktası Spawn olmayacak.

Comicbook ile yaptığı bir röportajda filmde bir değil, iki başrol olacağını açıklayan McFarlane hikâyenin daha çok Dedektif Twitch‘in gözünden işleneceğini belirtmiş. Bunu yapmasının amacıysa Spawn’ın dünyasındaki insanların anti-kahramanımıza ve yaşanan olaylara nasıl tepki verdiğini bize yansıtmak…

Senaryoda iki büyük rol var. Biri Spawn’ın kendisi elbette ama tuhaf bir şekilde en büyük rol ona ait değil. Ve bir de polis var. Polisimiz ilk sayıdan beri çizgi romanda yer alan Twitch olacak… Ona benim Şerif Brody’m diyorum, hani Jaws filmlerindeki şu şerif. Her ne kadar film Jaws olarak anılsa da köpekbalığı o filmde neredeyse hiç konuşmuyor, değil mi? Sadece filmi değerli kılmak için tam vaktinde ortaya çıkıyor.

- Reklam -

İlginç bir fikir doğrusu. Üstelik daha önce denenmemiş bir şey de değil. Aynı örneği Andrzej Sapkowski’nin bazı The Witcher romanlarında da görmüştük. Ve doğru şekilde kullanıldığında bayağı etkili bir anlatım biçimi olabiliyor.

Eğer hâlihazırda Arkabahçe Yayıncılık tarafından yeniden Türkçe olarak basılmaya başlanan Spawn çizgi romanlarını okuduysanız Dedektif Twitch ve ortağı Sam‘i de mutlaka hatırlayacaksınız. Daha ilk sayıdan itibaren okurların karşısına çıkan bu biri karamsar öteki espiritüel ikili maceralar boyunca şehirde işlenen doğaüstü suçlara ve katliamlara bir anlam vermeye çalışır, boş yere gölgeleri kovalar ama olaya farklı bir bakış açısı getirirdi. Hatta daha sonra o kadar popüler oldular ki kendi çizgi romanlarına bile kavuşmuşlardı.

- Reklam -

Sam ve Twitch’in maceraları bunun yanı sıra bir süredir BBC America tarafından da dizileştirilme sürecinde. Bakalım bu ikilinin hangi uyarlaması daha başarılı olacak?

sam and twitch

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bilimkurgu ust

Gelecek: Bilimkurgu Ne Zaman Gerçek Olacak?

wonder woman conan ust

Wonder Woman ve Conan: Beni Benden Alan Birliktelik