in ,

Stanislaw Lem de Artık Bilimkurgu Klasikleri’nde!

Bilimkurgu edebiyatının aristokratı olarak anılan ve türün en saygın yazarlarından biri olarak görülen Stanislaw Lem’in “Yenilmez” isimli eseri Bilimkurgu Klasikleri’nde!

yenilmez ust
- Reklam -
- Reklam -

Polonyalı yazar Stanislaw Lem‘in eserleri ülkemizde daha önce İletişim, Cem, Pinhan gibi yayınevleri aracılığıyla yayımlanmıştı. Hatta İletişim Yayınları bir dönem yazarın “Bütün Eserleri”ni basmaya niyetlenmiş ve bu dizi 14. kitaba dek ulaşmıştı. Ne yazık ki yeterli ilgiyi görmemesi bahane edilerek bu seriye nokta koyulmuştu.

İletişim’in ardından bayrağı devralan Cem ve Pinhan gibi yayınevleri ise başarısız yayın politikalarına Stanislaw Lem eserlerini de kurban vermişlerdi. Zira çeviri anlamında bugüne dek hiç bir Lem kitabı vasatın üzerine çıkamamıştı.

İthaki’nin 2015 yılında başlattığı “Bilimkurgu Klasikleri” serisine 28. üye olarak katılan “Yenilmez“, Seda Köycü’nün Lehçe aslından çevirisiyle okura merhaba diyor.

- Reklam -

Kitabın tanıtım metni ise şöyle:

yenilmezSolaris’in yazarı Stanislaw Lem’den, H. G. Wells ve Jules Verne gibi ustaların izlerini takip eden bir bilimkurgu klasiği: Yenilmez.

Bilinmeyen bir gezegene yolculuğa giden uzay gemisinin Dünya ile bağlantısı bilinmedik sebeplerden ötürü kesilir. Regis III adlı bu gezegende başta kaptan Rohan olmak üzere geminin tüm mürettebatı insanlığın en büyük ikilemlerinden biriyle yüzleşecektir: İnsan, bilgisinin sınırlarının farkına vardığında verebileceği kararlar ne kadar güvenilirdir? Mantık çerçevesinin çok ötesinde bir durumdayken bu soru üzerinden kendini bulmaya çalışan ekip, şimdiye dek anlatılmış en dehşet verici uzay yolculuklarından birinin parçası olacaktır. Yenilmez gemisinin mürettebatı bilinçli adımlar atan bir gezegenle yüzleşmek zorundadır.

- Reklam -

“Yenilmez, giderek yükselen bir gerilimi seven okurları memnun edeceği kadar gizem okurlarını da etkileyecek.”
-Ursula K. Le Guin-

Yenilmez isimli bir uzay gemisi ile Regis 3 gezegenine iniş yapan dünyalı mürettebatın gezegen yüzeyindeki sıra dışı olaylarla karşılaşması fikrinden yola çıkan Lem, yine felsefi altyapısı güçlü bir romana imza atıyor.

Solaris ve Aden hariç yazarın hiçbir kitabına ulaşamayan bilimkurgu okurlarını oldukça mutlu eden bu kitap, bugünden (10 Kasım) itibaren kitapçıların raflarını süslemeye başlayacak. Dolayısıyla, hali hazırda devam etmekte olan İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’ndan da temin edilebilecek.

Kapak tasarımını Şükrü Karakoç‘un, editörlüğünü Alican Saygı Ortanca‘nın, çevirisini ise Seda Köycü‘nün üstlendiği Yenilmez, umarız dizide yayımlanacak sonraki Stanislaw Lem kitaplarının habercisi anlamına gelir.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

star wars

Star Wars Evrenine Yepyeni Bir Üçleme Ekleniyor

kader tasi ust

Yeni Bir Yerli Fantastik: Kader Taşı