in ,

Star Wars Hikayesi ‘Karanlık Mürit’ İle Devam Ediyor

DEX Kitap’tan çıkan Star Wars: Karanlık Mürit’le Klon Savaşları dönemine geri dönüyoruz. Üstelik Christie Golden’ın kaleminden çıkan bir öyküyle…

karanlık mürit banner
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars serisine yeni hikâyeler eklenirken Türk okurlar da unutulmuyor. Dex Yayınevi yeni külliyat hikâyelerini kapsayan Star Wars romanlarını bizlerle buluşturmaya devam ediyor. Bizi Klon Savaşları zamanına götürecek sıradaki kitap Karanlık Mürit çıktı!

Karanlık Mürit‘te Klon Savaşları dönemine gidiyor ve bize hiç de yabancı gelmeyen karakterlerle heyecanlı bir yolculuğa çıkıyoruz. Hikâyemizin baş karakterleri Asajj Ventress ve Quinlan Vos. Bu iki karakterin güç ile olan bağlantıları düşünüldüğünde birbirlerine çokça benzedikleri söylenebilir. Asajj Ventress Klon Savaşları animasyon dizisinde Quinlan Vos‘un aksine oldukça iyi işlenmişti. Vos ise genişletilmiş evrende görebileceğiniz en orijinal karakterlerden biriydi. Eğer Türkçe olarak da yayınlanan eski hikâyelerden Klon Savaşları çizgi romanını okursanız bu karaktere aşık olabilirsiniz. Aynı adlı animasyon dizisini izleyenler de bu hikâyenin nereye varabileceğini tahmin ediyorlardır.

Kitabın yazarı Christie Golden son dönemin en üretken yazarlarından biri. Türk okurlar onu Warcraft ve Ravenloft kitaplarıyla tanısa da şu sıralar kendisi Star Wars evrenini genişletmek ile meşgul. Hayranlar genişletilmiş evrenin sıfırlanmasına fazlasıyla sinirlenmişlerdi. Ancak Christie Golden gibi yazarlar serinin sevenlerini mutlu ediyor gibi görünüyor. Şu an için hayranları hayal kırıklığına uğratan en büyük şey hâlâ bilinen tarihlerin ötesine veya gerisine gidilmiyor olması. Eski Cumhuriyet gibi bir dönemin tekrar külliyata dahil edilmesini isteyen hayranların sayısı çok fazla.

- Reklam -

Christie Golden‘ın Karanlık Mürit adlı kitabını dilimize Ege Sağın çevirmiş. Küçük tanıtım bülteni ise şu şekilde;

karanlık mürit kapakStar Wars: Klon Savaşları’nın yayımlanmış bölümleri temel alınarak yazılmıştır.

- Reklam -

Katie Lucas’ın önsözüyle…

Sith’in en tehlikeli savaşçısını yenmenin tek yolu belki de Karanlık Taraf’la işbirliği yapmaktır.

Güç sizinle olsun sevgili okur. İyi okumalar!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tılsim i kudret ust 1

Göktuğ Canbaba’nın “Tılsım-ı Kudret”i Yeni Baskısıyla Raflarda

7 korku ust

7 Korku: Avrupa’nın Göbeğinde Yaşanan İç Savaş Sonrası Oluşan Korkular