in

Star Wars Hayranı Profesör Üniversitenin Gözlemevini R2-D2’ya Çevirdi

Sıkı bir Star Wars hayranı olan Alman bir profesör, çalıştığı üniversitenin gözlemevi binasını boyayarak dev bir R2-D2’ya çevirdi.

r2 d2 star wars hubert zitt ust
- Reklam -
- Reklam -

Profesör Doktor Hubert Zitt, öğretim görevlisi olarak çalıştığı Kaiserslautern Zweibrücken Üniversitesi’nin gözlemevini boyayarak kocaman bir R2-D2‘ya çevirdi. Star Wars hayranlığıyla tanınan profesörün bu çalışması dünyanın dört bir yanında büyük ilgiyle karşılandı.

Kariyerine elektroteknoloji profesörü olarak başlayan Dr. Zitt bugünlerde çoğumuzun imreneceği bir mesleğe sahip. Kendisi sayılı Star Wars ve Star Trek uzmanlarından biri olarak tanınıyor ve hem üniversitede hem de çağrıldığı panellerde bu konu hakkında konuşmalar yapıyor. Zitt bunun yanı sıra Star Trek’in yaratıcısının oğluyla beraber “Almanya’da Star Trek” adlı bir kitap da yazmış.

Gözlemevini boyama işineyse geçen yılın eylül ayında başlamış. Kendisine kayınpederi Horst Helle, ressam Klaus Ruffing ve birkaç üniversite öğrencisi yardım etmiş.

- Reklam -

r2 d2 star wars hubert zitt 001

r2 d2 star wars hubert zitt 002

- Reklam -

r2 d2 star wars hubert zitt 003

Gözlemevi dünya çapındaki Star Wars hayranlarının büyük ilgisine mazhar oldu. Hatta Luke Skywalker rolüyle tanıdığımız efsane aktör Mark Hamill bile gözlemevinin fotoğraflarını Twitter’da yayınlayarak hayranlarıyla paylaştı.
R2-D2 gözlemevi Almanları devasa nerd’lere dönüştürdü.
Dr. Zitt ise şu sıralar Teksas’taki San Antonio Üniversitesi’nde daimi öğretim görevliliği yapıyor ve “Star Trek’in Fiziği” adlı bir ders veriyor. İnsanın keşke bizde de böyle dersler ve profesörler olsa diyesi geliyor, değil mi?


Kaynak: Bored Panda

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Tek kelimeyle “Etkileyici!”

  2. Avatar for magrathea magrathea dedi ki:

    İşte örnek alabileceğim bir adam…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

grr martin from software

Söylenti: G.R.R. Martin ve Dark Souls’un Yapımcısından Yeni Bir Oyun Geliyor

sinemada bilimkurgu 1

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri #1: Bilimkurgunun Çocukluk Düşleri