in ,

Stephen King’in Yeni Kitabı “The Outsider”dan Son Detaylar

Stephen King’in yeni kitabı The Outsider’dan gelişmeler var! Yeni bir King romanına kim hayır diyebilir ki?

The Outsider Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King‘in merakla beklenen yeni romanı The Outsider‘ın kapağı belli oldu. King romanları için bile oldukça ürpertici görünen kapak, hayranlar arasında büyük bir heyecan yarattı.

The Outsider yurt dışında 22 Mayıs 2018‘de yayımlanmak üzere birçok sitede ön siparişe açıldı. Ancak ülkemizde Türkçe olarak ne zaman çıkacağı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Altın Kitaplar’ın bu King romanını da kısa sürede çevireceği konusunda kuşkumuz yok.

Kitabın tanıtım yazısı şöyle:
stephen king outsider kapakAğza alınamaz bir suç. Şaşırtıcı bir araştırma. King tarzının hiç olmadığı kadar güçlü bir dönemde, bizlere kendisinin en rahatsız edici ve okunası hikâyelerinden birini sunuyor.

- Reklam -

11 yaşındaki bir çocuğun ırzına geçilmiş cesedi şehir parkında bulunur. Görgü tanıkları ve parmak izleri şüphe götürmez bir şekilde Flint City’nin en popüler sakinlerinden birini işaret etmektedir. Terry Maitland, Küçükler Ligi koçu, İngilizce öğretmeni, koca, ve iki kız babası. Bir zamanlar Maitland’in kendi çocuğuna da koçluk yaptığı detektif Ralph Anderson hızlı ve özellikle halkın önünde bir tutuklama gerçekleştirir. Maitland’in bir mazereti vardır ancak bölge savcısı DNA kanıtlarını da parmak izi ve tanıkların ifadesine ekler. Davaları oldukça zorlu görünmektedir.

- Reklam -

Araştırma büyüyüp korkunç cevaplar ortaya çıkmaya başladığında King’in etkileyici hikâyesi yüksek vitese geçip güçlü bir gerilim ve neredeyse dayanılmaz bir muallak yaratıyor. Terry Maitland iyi bir adama benziyor, ancak farklı bir yüze mi sahip? Cevaplar geldiğinde, sizi sadece Stephen King’in yapabileceği gibi şok edecek.
Hikâye oldukça merak uyandırıcı görünüyor. Bir insanın yapmadığı bir şeyle suçlanması gerçekten dehşet verici. Anlaşılan King yine içimizdeki korkuları kullanarak bizi etkileyecek türden bir esere imza atmış.

The Outsider‘ın dilimize çevrilmesini heyecanla bekliyoruz. Siz ne dersiniz?

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vahşi Kızlar - Ursula K. Le Guin

Bilimkurgunun Kraliçesi Ursula K. Le Guin’den “Vahşi Kızlar” Yeniden

Jon del Arroz Worldcon

Bilimkurgu Yazarı Jon del Arroz, “San Jose Worldcon”dan Men Edildi